sensej 08.10.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Witam wszystkich forumowiczów ! Mam pytanie odnosnie profili głownych przy sufitach podwieszanych. Chodzi mi o ich rozstaw. Na załaczonym szkicu mieszkania linia przerywana zaznaczyłem sobie jak maja przebiegać profile i ile sztuk na dane pomieszczenie. Np. w najwiekszym pokoju chce dac 3 głowne profile ale według tego co wyczytałem w internecie profil główny daje sie co 90cm a w moim przypadku wyszło by to 100 cm czy to robi jakąs róznice ?. Druga sprawa to ten wąski przedpokój ktory ma 1m25cm szerokosci. Czy dawać tam profil głowny, czy moze odrazu dac profile nośne i je połapac do sufitu wieszakami ES i do tego przykrecac płyte k-g. Sufity chce obniżyć w całym mieszkaniu bo mam na nich poprowadzone przewody od instalacji a do tego tynk na nich jest cały popekany. Acha.. sufity obnizam tylko troche czyli do profili głownych bede stosował wieszaki ES. Komentarze do innych pomieszczen odnosnie profili głownych mile widziane Pozdrawiam http://i51.tinypic.com/oga0ig.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sensej 10.10.2010 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 tyle literatury a ty zle rozmiesciles profile glowne. dla niskich pulapow obnizenia mozesz bezposrednio wykonac ruszt pojedynczy jest to, tzw. okladzina. do stelazu mozesz wykozystac profil cd na ogolnie dostepnych uchwytach lub profil elastyczny kp. wszystko zalezy jak zamocowano przewody do sufitu. Dzieki za odpowiedz Jak mam rozumiec ze zle rozmiesciłem profile główne ? Faktycznie robienie rusztu podwójnego nie ma sensu przy tak małych powierzchniach. Przewody sa zamocowane bezposrednio do sufitu, tak ze nie zwisaja sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts