Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Natalya

Recommended Posts

Ale mnie zaskoczylas!! nie wiedzialam ze moje zbiory płytek łazienkowych mają Twoje zdjecia :lol2: gdzies kiedys napotkałam Twoja łazienkę i zapisałam do inspiracji pod nazwą secret/edeno ;)

Wspomnialas ze czarne plytki są kiepskie w utrzymaniu czystosci wiec opcja plytek podlogowych kol.czarny odpada ;) wstępnie chialam zrobic 2 sciany z kaflami czarnymi a pozostale biale ale teraz nie wiem czy to dobry pomysl ;( widać na nich paprochy i zacieki??

A co masz na podlodze?? kafle z kolekcji paradyż czy dobralas cos innego??

Na sam koniec napisze ze wpraszam się tu na stale gdyz urzekł mnie wasz domek, jest secret/edeno i co najwazniejsze mozna uznac ze mamy podobne gusta co do wykonczenia domku :)

• Odpowiedzi 393
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cieszę się ze się podoba :)

To chyba nie jest dobry pomysł dawać tyle płytek czarnych na ścianę.. na prawdę widac na nich smugi, paproszki.

Jeśli dobrze pamiętam to nie ma w tej kolekcji czarnych podłogowych. Ja mam białe podłogowe z tej kolekcji.

Pamiętaj że podłogowe są zupelnie inne niż ścienne. Ścienne są błyszczące, a te podłogowe są matowe. Ja tego w sklepie nie zauważyłam.

Cieszę się ze się podoba :)

To chyba nie jest dobry pomysł dawać tyle płytek czarnych na ścianę.. na prawdę widac na nich smugi, paproszki.

Jeśli dobrze pamiętam to nie ma w tej kolekcji czarnych podłogowych. Ja mam białe podłogowe z tej kolekcji.

Pamiętaj że podłogowe są zupelnie inne niż ścienne. Ścienne są błyszczące, a te podłogowe są matowe. Ja tego w sklepie nie zauważyłam.

Do czwartku mam czas z podjeciem decyzji co ostatecznego wyboru plytek ;/

Wasza gorna lazienka juz wykonczona? szkukam i szukam ale nie umiem doszukac się zdjec efektu koncowego.

Bo nie ma jeszcze efektu końcowego.. :/ cały czas proszę się żeby pojechać i zamówić blat pod umywalkę.. :/

Na razie wygląda to tak (przepraszam za bałagan):

http://img696.imageshack.us/img696/3427/dsc0661tq.jpg

http://img845.imageshack.us/img845/3927/dsc0659cb.jpg

http://img259.imageshack.us/img259/7373/dsc0660h.jpg

szczęka mi opadła na widok twojego domku. Ślicznie go urządziłaś a łazienka dolna to po prostu rewelacja. Co to za płytki??? Ile was wyniosła ta łazienka??? A i jeszcze a pro po bambusa to jakiej on jest firmy>??? Ile za ma m2?? jak długo muszę schnąć wylewki tynki>?? Jak musi być wilgotność?? Jesteśmy świeżo po tynkach i chcieliśmy zacząć coś urządzać ale ciągle czuć wilgoć:(

szczęka mi opadła na widok twojego domku. Ślicznie go urządziłaś a łazienka dolna to po prostu rewelacja. Co to za płytki??? Ile was wyniosła ta łazienka??? A i jeszcze a pro po bambusa to jakiej on jest firmy>??? Ile za ma m2?? jak długo muszę schnąć wylewki tynki>?? Jak musi być wilgotność?? Jesteśmy świeżo po tynkach i chcieliśmy zacząć coś urządzać ale ciągle czuć wilgoć:(

O masz.. jaka seria pytań.. :)

Po pierwsze miło że domek się podoba :)

Płytki w łazience na dole to Venis Katmandu - bardzo dobrej jakości płytki, jestem z nich b.zadowolona.

Bambus jest z Tamexu , ale kupiony przez firmę parkietkomplex.eu - polecam firmę, cena to do uzgodnienia w zależności od metrażu. Wilgotność jeśli dobrze pamiętam musi być poniżej 3%. U nas bardzo długo schły wylewki, bo dopiero w listopadzie podłączony był piec, a bambus układany na początku stycznia. Najlepiej też układać po malowaniu, żeby jak najmniej chłonęło wilgoci.

Na jednej scianie, tej z umywalką też jest ciemniejsza. Nie widzę na razie problemu z utrzymaniem czystości. Po pracach wykończeniowych super sie domyły, teraz też nie mam kłopotów, łątwo się wyciera. Brudu też specjalnie nie widać, dzięki "mazajom" na płytkach. Na prawdę polecam.

W Warszawie można je zobaczyć w TTWOpex na Domaniewskiej, zaraz po lewej stronie po wejściu - przynajmniej jeszcze niedawno były.

madzioochna dopiero trafiłam na Twój wątek, poszukując inspiracji schodów. Dom masz całkowicie w moim stylu. Schody są przepiękne, idealny kolor dla mnie. Podpowiedz mi proszę, czy kolor jest bardziej w brunat czy w miodowy brąz? Byłam dzisiaj u stolarza zamówić bejcę do schodów i mam nadzieję że trafiłam z kolorem.

Kuchnia marzenie.... :)

W małej łazience również mamy płytki Paradyża Secret. Jeszcze jest w trakcie glazurowania. Fugi też daję szare a dodatki i jedna ściana będą w turkusie :)

Mam pytanie odnośnie umywalki z Koła, tej 60 - jak się ją użytkuje? Czy jesteś zadowolona? To jest nablatowa umywalka?

kijanka9 bardzo się cieszę, że kolejnej osobie podobają się moje wnętrze, bo wiem jak strasznie trudne są decyzje przy budowie domu.

Nie bardzo wiem jak Ci odpowiedzieć co do koloru schodów.. wydaje mi się że kolor brunat to bardziej by pasował do określenia podłogi, schody mają cieplejszy odcień.

Umywalka w małej łazience to Koło Quattro 60, na razie nie mam zastrzeżeń, jest sporo, wygodna.

madzioochna dopiero trafiłam na Twój wątek, poszukując inspiracji schodów. Dom masz całkowicie w moim stylu. Schody są przepiękne, idealny kolor dla mnie. Podpowiedz mi proszę, czy kolor jest bardziej w brunat czy w miodowy brąz? Byłam dzisiaj u stolarza zamówić bejcę do schodów i mam nadzieję że trafiłam z kolorem.

Kuchnia marzenie.... :)

W małej łazience również mamy płytki Paradyża Secret. Jeszcze jest w trakcie glazurowania. Fugi też daję szare a dodatki i jedna ściana będą w turkusie :)

Mam pytanie odnośnie umywalki z Koła, tej 60 - jak się ją użytkuje? Czy jesteś zadowolona? To jest nablatowa umywalka?

Od dawna obserwuję poczynania Madzioochny dot wykończenia wnętrza domu, bezwstydnie wykorzystując wiele jej rozwiązań w swojej Natalce:p Zainteresował mnie pomysł zastosowania turkusowych/lazurowych dodatków w łazience...Kijanka9, czy mogłabyś napisać jakie konkretnie płytki i dodatki w tym kolorze kładziesz u siebie, bo nijak nie mogę znaleźć takich u siebie...Dostępne są tylko mozaiki i jakieś nietypowe rozmiarowo kafle z niezbyt ciekawym szkliwieniem:P

Madzioochna:) powiedz mi po tych kilku tygodniach zamieszkiwania w nowym, ślicznym domku, czy rzeczywiście warto było kłaść ciemniejsze płytki w wiatrołapie? Jutro jadę zamawiać kafle na cały salon z kuchnia i korytarzem...Zastanawiam się, czy mam w to zamówienie włączyć ez wiatrołap właśnie, czy lepiej zastosować jakieś praktyczniejsze, ciemniejsze kafle?

no, i czekam na Twoje drzwi:) Sama nie potrafię na nic konkretnego się zdecydować;)

al.g. co do drzwi to dalej nie mamy zamówionych, na razie uciułaliśmy kasę na kanapę.. będzie dopiero za 2 miesiące.. :/ ale nam się podobają takie proste, coś takiego

http://www.drzwi-porta.com/images/stories/porta_line/a1.jpg

nie wiem czy Ci polecać ciemne płytki czy nie, bo moje non-stop są upiep.. w błocie, bo zamiast kostki mam wkoło domu jedno wielkie bagno.. :/ ale czyszczą się na prawdę super. A bałam się że przez tą nierówną strukturę będzie ciężko, że piasek będzie właził w te bruzdy i będę szczoteczką czyscic. Ale nic podobnego się nie dzieje.

Od dawna obserwuję poczynania Madzioochny dot wykończenia wnętrza domu, bezwstydnie wykorzystując wiele jej rozwiązań w swojej Natalce:p

Bardzo mnie to cieszy, bo cholernie ciężko mi było na cokolwiek się zdecydować wykańczając wnętrza. A dzięki Tobie i pozytywnym komentarzom wiem, że nie były to głupie decyzje.

Coś mi się przypomniało.. Na dole w łazience kibelek mam Roca Dama Senso a na górze Meridian. I powiem tak, mimo że to ja wybrałam Meridian, to strasznie żałuję.. ogromna różnica w jakości. Deska w Meridianie mimo przytwierdzenia, lata jak głupia, i jest taka tandetna plastikowa. W Dama Senso deska jest ciężka, bardzo szybko się czyści. Ot, taka moja dygresja.

Bardzo ładne drzwi sobie upatrzyłaś:) Właśnie w tym zaprezentowanym przez ciebie kolorze mam zamiar szukać...chociaż pewnie w nieco inaczej wykończone:) no, nie wiem jakiego producenta obstawiać;)

Kafle w wiatrołapie wobec tego, co piszesz, również wybiorę sobie takie ciemniejsze, jako, że błoto zwykle w ciemnych kolorach występuje i na jasnych płytkach będzie bardziej męczące:p...a i u nas jeszcze asfalt nie położony na drodze i o polbruku przed domem nie zdążyłam jeszcze nawet pomyśleć;)

Jeszcze raz wielkie dzięki:)

• 3 weeks później...

Madziochna, przydreptałam tu z wątku kuchennego. Piękną masz kuchnię i jak się okazuje, nie tylko kuchnie:) U mnie kuchnia ma być podobna, tylko mam dylemat, bo nie wiem czy zrobić blat drewniany czy moze w szarości pójśc (płytki na podłodze szare). Okna mam złoty dąb i blat ma wchodzić w parapet, więc byłaby pewnie różnica w kolorze, choć u Ciebie też tak jest i dobrze wygląda. No i podłoga w salonie tez by się trochę różniła. Mogę prosić o zdjęcie kuchni od strony salonu? Pozdrawiam.

PS. A tak przy okazji, to salonu nie pokazywałaś;)