Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Natalya

Recommended Posts

• Odpowiedzi 393
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 5 months później...

:) Dawno nie zaglądałam na to forum... A u ciebie piękne drzwi się pojawiły! ...i to ogrodzenie, o którym tyle pisałaś też już pewnie gotowe i tylko czeka aż foto jakieś strzelisz:) No, drzwi tych wew ci zazdroszczę ;) cudnie wyszły:) Żałuję, że ja sama poskąpiłam kaski:p

Pozdrawiam!

Baaardzo fajne wnętrza :) Proszę pochwalić się aktualnymi fotkami....Kuchnia wygląda bardzo podobnie do mojego układu więc zaczerpnę coś z Waszego wnętrza. Zastanawiam się akurat nad kolorem podłogi w salonie, proszę powiedzieć jak w utrzymaniu czystości tak ciemy kolor się ma :)

:) Dawno nie zaglądałam na to forum... A u ciebie piękne drzwi się pojawiły! ...i to ogrodzenie, o którym tyle pisałaś też już pewnie gotowe i tylko czeka aż foto jakieś strzelisz:) No, drzwi tych wew ci zazdroszczę ;) cudnie wyszły:) Żałuję, że ja sama poskąpiłam kaski:p

Pozdrawiam!

No trochę Cię nie było, ale jak widzisz za wiele się nie zmieniło. Doszły tylko drzwi. Ogrodzenie niby jest, na tyle że mogę psa puścić spokojnie. Ale przód oczywiście nie jest skończony, trzeba pomalować, zrobić daszek nad śmietnikiem itp pierdoły..

A drzwi wcale jakoś strasznie drogo nie wyszły, bo takie z DRE czy innych to niby są po 1000 ale jak doliczyć opaskę, zamkni, klamki to wychodzi sporo. A masz plastik. Nasze są sosnowe z okleiną dębową i wyszły ok 1700 za sztukę, bo drogo opaski wyszły, na dole są dwukrotnie grubsze niż na górze.

Pozdrawiam :)

:) i o tym właśnie mówię... Piękne te drzwi i w przystępnej cenie:) Moje mniej piękne, ale 750,-/ 800,- za szt. z ościeżnicami.... Dlatego mówię,że poskąpiłam niepotrzebnie, bo teraz tylko mnie denerwują...

Obecnie też raczej na zew tylko zmiany wprowadzam. Dzisiaj doczekałam się pierwszych nasadzeń przed domem :) Jutro może uda nam się skończyć resztę. Chociaż część ogrodzenia i iglaczków zostawiłam sobie na sierpień, bo tak się ze znajomym ogrodnikiem umówiłam... Frontowe ogrodzenie mam już skończone, ale msca na śmieci nigdzie sobie nie zostawiłam :p

Pstryknij swoje "śmietnikowisko", co?

Witam,

Drzwi fajniejsze niż moje (niestety :p) lecz za swoje dałam w granicy 800zł za komplet, więc Twój koszt był dwa razy wyższy. Ciekawa jestem jak będzie później - czy drewno jest suche na tyle, by się nie wypaczały. Mam nadzieję, że tak ;) Bardzo mi się podoba to, że nie mają dużej ilości okienek, zakamarków, w których zbiera się kurz tylko są takie proste. Na prawdę z głową pomyślane ;)

Proszę pokaż swój płot w takim stanie w jakim go masz, bo moje śmietnikowisko też jeszcze nie zrobione do końca, bo nam zabrakło desek.., ale dołączam poglądowe zdjęcia płotu ;)

A.., wreszcie zrobiłam też kostkę - żadna rewelacja ale... błota nie ma i można już normalnie dostać się do domu ;)

płot1.jpgpłot.jpg

płot1.jpg

płot.jpg

Magduska mam nadzieję, że drzwi trochę przetrwają, ale ostatnio Ciocia mi powiedziała że wszyscy jej znajomi którzy mają drewniane drzwi prędzej czy później mają problem z drewnianymi drzwiami. Ale też bądźmy szczerzy nic nie jest na wieki.. Wszystko prędzej czy później się psuje czy niszczy. Trzeba tylko dbać o to żeby jak najpóźniej :)

dokładnie, wcale nie jest powiedziane, że moje drzwi przetrwają dłużej - raczej wątpię.., jednak wkurza fakt, że płacisz dużo więcej kasy, więc też oczekujesz, by były bardziej trwałe... a nie jak moja koleżanka - 2700 za sztukę, piękne, dębowe, mocne drzwi - naprawdę robiące wrażenie i co? po 5 latach masakrycznie zwichrowane - drzewo jednak nie było wysuszone ;( Wkurzające jest to strasznie!

Dobrze, idę cpyknąć ogrodzenie.

Ogrodzenie wygląda ładnie - piękny czarny mat + daszek ;) Słupki cudne, bo takie jak moje ;)

Pozdrawiam,

Oto moje ogrodzenie. Proszę sobie wyobrazić że jest pomalowane na czarny mat i jest daszek nad śmietnikiem. Al.g. na 1 i na 3 zdjeciu widać śmietnik.

Zdjecia wstawiam na trochę.

:) Heh, nie przestaję Ci zazdrościć... Piękne i dobrze zaplanowane ogrodzenie:) bajka!

Mnie właśnie takiej inwencji zbrakowało... i zostałam z kubłem śmieciowym przed samym wejściem:P