Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Natalya

Recommended Posts

• Odpowiedzi 393
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

łazienka na plus generalnie, minusem jak dla mnie jest to, że płytki są błyszczące..., ale nic nie jest przeładowane - czysto i schludnie, fajnie ;)

Błyszczące, bo tak ostro je polerowałam :)

Na zdjęciach wychodzi zimna, ale te płytki podobają mi się bo są ciepłe. Jak dołożę dodatków, kwiatków to powinno być lepiej.

Błyszczące, bo tak ostro je polerowałam :)

Na zdjęciach wychodzi zimna, ale te płytki podobają mi się bo są ciepłe. Jak dołożę dodatków, kwiatków to powinno być lepiej.

madzioochna, a mnie się podoba jak jest i nie uważam jej za zimną ;) Mnie po prostu nie odpowiada błyszcząca płytka.. - takie moje widzimisię ;)

:) Ja jak zwykle pełna zachwytu:)... Tym bardziej, ze właśnie jestem w trakcie włóczęgi po wszelkich dostepnych sklepach, salonach i hurtowniach glazurniczych...i mam kompletny mętlik w głowie!!! Koszmar jakis po prostu!! Madzioochna, ratuj!!

podobają mi się Twoje błyszczące powierzchnie w kuchni, łazienkach i salonie... Tez bym tak chciała u siebie:) I byłam już prawie zdecydowana na złożenie pewnych zamówień na płytki, ale doszły mnie niepokojące słuchy na temat trudności z utrzymaniem czystości na takich polerowanych powierzchniach ( mowa o podłogach w gresie polerowanym na podłodze i meblach kuchennych z błyszczącymi frontami)

Powiedz mi, proszę; prawda to, czy mit? Zostają te paluszki na frontach? ...faktycznie tak każdy pyłek na polerze widoczny z daleka? Jak to jest??? :???:

p.s. Ale ci zazdroszczę:p

Nie wiem co Ci powiedzieć.. fronty szafek w kuchni brudzą się, ale jakie się nie brudzą. Moje dziecko non stop coś swoimi brudnymi łapkami dotyka.. ale raz na parę dni, przejeżdżam mokra ściereczką i mikrofibrą i jest cacy. A zajmuje to nie wiele czasu. Każdego pyłku nie widać, wiele jest takich plamek które widzę dopiero przy czyszczeniu.

Płytki w kuchni bardzo fajnie się czyści, najpierw odkurzaczem, a potem mopem - 2 minuty i jest czyściutko. We wcześniejszym mieszkaniu miałam takie chropowate płytki, kolorowe, na nich nie bylo widać brudu. Ale mi to nie odpowiadało bo wolę widzieć że coś mam brudne, niż jeździć z gębą przy kafelkach i patrzec czy to brud czy wzorek..

A kafelki podłogowe w łazienkach nie są błyszczące wiec nie widać tak brudu.

hmmm;) Nieco mnie uspokoiłaś:) Słyszałam już takie opinie o gresie polerowanym, że dla osiągnięcia efektu posprzątanego pomieszczenia trzeba by nie tylko odkurzyć i przetrzeć mokrym mopem, ale jeszcze WYTRZEĆ SUCHĄ ŚCIERKĄ!! Wyobrażenie pucowania NA SUCHO tych wszystkich metrów trochę mnie przeraziło;) Już zaczęłam się nawet rozglądać za jakąś szkliwioną płytką ceramiczną:p

Dzięki:)

Powiem Ci, ze każda płytka jest inna, inaczej się czysci. Bo np. te na górze w łazience co mam na podłodze, one nie są polerowane, to najlepszy efekt jest jak przetre MrMuscle czy czymś takim, bo tak to jest matowa i taka nijaka. Najlepiej to jakby można było zabrać sobie do domu parę różnych płytek i je potestować. w niektórych sklepach się na to zgadzają, mówisz ze chcesz sprawdzić czy bedzie do czegoś pasowało, czasami zostawiasz kaucje, i szalejesz w domu.

Nowy1 dziękuję za miłe słowa..

Nie wiem o które plytki pytasz, zakładam że o te w kuchni, bo w małej łazience nie są polerowane/błyszczace, w górnej łazience też nie. Śliskie raczej nie są, chyba że ktoś biega w skarpetkach :)

Pyłki i brud na nich widać, są jasne, więc inaczej nie da się, ale wystarczy zmiotka czy odkurzacz i już. Nie musze też ich czyścic MrMuscle, tak jak inne, sama woda wystarczy.

to są te płytki, ja płaciłam 111 za m2:

http://img193.imageshack.us/img193/8505/dsc0510o.jpg