madzioochna 28.03.2012 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Do tej pory miałam w kuchni rolety bambusowe, ale kompletnie nie spełniały swojej funkcji, ani estetycznej (miałam dwie tej samej firmy rolety i jakościowo totalnie się różniły) ani nie zasłaniały od słońca (a okno od południa i na pół dnia kwiatki musiałam zdejmować żeby nie padły), i z ulicy też nas było doskonale widać.Wczoraj kupiliśmy więc rolety, które na początku w ogóle mi się nie podobały ale teraz po założeniu na okna są rewelacyjne, mogliby tylko pomyśleć o zrobieniu plastików w kolorze ciemnym. To są roletki DUO firmy STORE (kupiłam w LM po 89zł) i tak: materiał bardzo fajny jakościowo, montaż prościutki, mogę sobie manewrować jak chce: zasłaniam trochę, częściowo lub całkiem odsłaniam. Polecam, bo wyglądają bardzo elegancko na oknie. Proszę oto zdjęcia: http://img525.imageshack.us/img525/2362/dsc0725h.jpg http://img191.imageshack.us/img191/7433/dsc0726ye.jpg http://img801.imageshack.us/img801/5257/dsc0727l.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 28.03.2012 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 A to moje nowe nabytki do kuchni, są prześliczne : http://img684.imageshack.us/img684/3490/dsc0728l.jpg http://img850.imageshack.us/img850/9301/dsc0729px.jpg Muszę jeszcze wymienić stary czajnik na jakiś kremowy i tak samo chlebak i będzie cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 28.03.2012 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Madziochna, przydreptałam tu z wątku kuchennego. Piękną masz kuchnię i jak się okazuje, nie tylko kuchnie:) U mnie kuchnia ma być podobna, tylko mam dylemat, bo nie wiem czy zrobić blat drewniany czy moze w szarości pójśc (płytki na podłodze szare). Okna mam złoty dąb i blat ma wchodzić w parapet, więc byłaby pewnie różnica w kolorze, choć u Ciebie też tak jest i dobrze wygląda. No i podłoga w salonie tez by się trochę różniła. Mogę prosić o zdjęcie kuchni od strony salonu? Pozdrawiam. PS. A tak przy okazji, to salonu nie pokazywałaś Strasznie przepraszam.. przeczytałam i kompletnie zapomniałam odpisać.. :/ Jeśli jeszcze nie wybrałaś blatu to mogę Ci powiedzieć jak się użytkuje mój. Po pierwsze to jest blat dębowy, który po szlifowaniu był olejowany dwukrotnie - tak mi zalecała Pani który dystrybuuje Biofe. Piszę o tym, bo tu na forum naczytałam się że drewniane blaty to przez pierwsze pół roku to trzeba bardzo często olejować - ale parę osób, które "siedzą" w drewnie stwierdziły ze to są bzdury bo w ten sposób niszczy się blat, bo zacznie się rozwarstwiać po jakimś czasie. Po drugie trzeba (niestety) na niego uważać. Nie można postawić mokrej łyżki czy szklanki, bo zostaje później ślad. Woda to jeszcze zostawia ślad mało widoczny ale jak coś innego to już niestety mam parę plamek wkoło plyty grzewczej. Ale mi to nie przeszkadza, bo i tak zawsze staram się wszystko wycierać. A tych plamek jakoś strasznie nie widać. Poza tym blat nie jest jednolity, a te plamki wtapiają się w to Ale po jakimś czasie jak tych plamek zrobi się za dużo i zaczną mi przeszkadzać to i tak raz na jakiś czas (co jakieś 2 lata) trzeba olejować, a zanim się to robi trzeba zeszlifować. Więc co 2 lata bedę miala nowiutki blat Po trzecie jest piękny.. ciepły Proszę oto zdjęcie kuchni od strony salonu: http://img217.imageshack.us/img217/7966/dsc0730uv.jpg A salonu nie pokazywałam bo nic tam nie ma. Za jakiś miesiąc przyjedzie kanapa to wtedy pokażę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 28.03.2012 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 I jeszcze taka mała rzecz, która jest bardzo przydatna w kuchni. Podstawka pod łyżkę. Dzięki niej nie brudzę blatu, a kosztowała niewiele ponad 12zł (z allegro): http://img718.imageshack.us/img718/9969/dsc0732dq.jpg http://img201.imageshack.us/img201/6933/dsc0731nb.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 29.03.2012 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Dziękuję za odpowiedź. Na decyzję mam jeszcze kilka dni, więc mam o czym myśleć Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasmo 29.03.2012 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Widzę, że masz płytę Teka. Jak się sprawuje? Jeśli jesteś zadowolona podaj proszę jaki to symbol. Dzięki z góry. Dzięki też za pomysł z łyżką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 29.03.2012 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Widzę, że masz płytę Teka. Jak się sprawuje? Jeśli jesteś zadowolona podaj proszę jaki to symbol. Dzięki z góry. Dzięki też za pomysł z łyżką. To jest TEKA IR 641. To jest moja pierwsza płyta indukcyjna, wcześniej miałam zwykłe płyty. Na pewno lepiej się gotuje, bo szybciej, bo się nic nie przypala, bo nie muszę po każdym obiedzie szorować płyty, bo mleko jak wykipi to nie ma smrodu na cały dom. Natomiast jeśli chodzi o ten konkretnie model, to wybrałam dlatego że miał najwięcej pozytywnych komentarzy na ceneo, ale.. Nie jestem do końca zadowolona, dźwięk przycisków strasznie głośny - mnie to denerwuje. No i same przyciski nie są takie czułe jak we wcześniejszych płytach. Czasami muszę się pomęczyć, żeby włączyć/wyłączyć, zmniejszyć/zwiększyć moc. Poza tym żadnych innych problemów. A łyżka polecam - jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulin7 29.03.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 oj kiedy ja bede miala taka kuchnie???? nadal czekamy na PNB - ciagnie mi sie to niemilosiernie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 30.03.2012 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Roleta wyglada rewelacyjnie!!! Strasznie mi się podoba i mozesz byc pewna, ze zgapię do Ciebie Fajny patent z tą podstawką na łyżkę. Nie widziałam takiej jeszcze. I dobrze, ze piszesz o indukcji, bo też brałam tą płytę pod uwagę. Czyli nie kupiłabyś jej ponownie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 30.03.2012 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 oj kiedy ja bede miala taka kuchnie???? nadal czekamy na PNB - ciagnie mi sie to niemilosiernie Wierz mi że jak tylko się zacznie to całe szaleństwo związane z budową to będziesz marzyła o powrocie do tego momentu jak czekałaś na PNB.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 30.03.2012 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Roleta wyglada rewelacyjnie!!! Strasznie mi się podoba i mozesz byc pewna, ze zgapię do Ciebie Nie ma sprawy. A jak na razie polecam, łatwo się zakłada, lekko pracuje, elegancko wygląda, no i cena też ok. Fajny patent z tą podstawką na łyżkę. Nie widziałam takiej jeszcze. W sklepach jest tego dużo, tylko trzeba zapytać. Głównie są ceramiczne, też bardzo ładne, ale małe mieszczące tylko łyżkę. Są też plastikowe, duże i różnokolorowe. I dobrze, ze piszesz o indukcji, bo też brałam tą płytę pod uwagę. Czyli nie kupiłabyś jej ponownie? Trudno mi powiedzieć czy polecam czy nie. Najbardziej wkurza mnie też dźwięk, ale już się powoli przyzwyczajam. Niestety nie ma rzeczy bez wad, wiec nie wiadomo co bym pisala gdybym wybrała inny model. Najważniejsza we wszystkich sprzętach jest i tak awaryjność, ale o tym mogę Ci powiedzieć za minimum parę lat. Skądś się musiała wziąć ta miażdżąca ilość pozytywnych opinii na ceneo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 02.04.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Przyczłapałam z rewizytą, i... odkryłam z radością, że jesteś właścicielką tej prześlicznej kuchni, którą się tak zachwycałam na wątku kuchennym :D (żartując o cieście i słońcu za oknem ). Jak zauważyłaś dokładnie taką samą kolorystykę planuję u siebie - bez najmniejszych wątpliwości. Twoja kuchnia tylko umacnia mnie w tym przekonaniu . Jak pięknie jest wiedzieć czego się chce . Tak się rozgadałam, że zapomniałam przywitać grzecznie . Przyniosłam kwiatek, bo widzę, że lubisz storczyki http://rosliny.e-trening.pl/images/storczyk.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 03.04.2012 05:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Dziękuję julianno za kwiatuszka.. ja uwielbiam mieć w domu kwiatki, niestety one mnie nie bardzo.. prędzej czy później obrażają się i odchodzą.. :/ Cieszę sie, ze kuchnia się podoba i że robisz podobną. Po prawie 3 miesiącach użytkowania stwierdzam, że jest cudowna w każdym calu może się trochę bardziej widać na niej paluszki i brud, ale poza tym nie mam zastrzeżeń. Kuchnia jest cieplutka, przytulna - cały czas w niej gotuje albo siedzę przy barku. Polecam zrobić duzą ilość szuflad i przynajmniej jedno duże cargo na zapasy. Oczywiście jeśli budżet pozwoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasmo 03.04.2012 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modzelka 05.04.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 witaj prześliczną masz kuchnię, widzę ze jestes z okolić stolicy, czy mogłabym prosić o ewentualne namiary na fachowca na priv?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 06.04.2012 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 http://1.bp.blogspot.com/-10mn9Sv7Kys/TbL1AJOwOTI/AAAAAAAAACY/ynJElYGzr-w/s1600/swieta.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulin7 12.04.2012 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 mamy PNB !!!! ale zeby nie bylo tak hop-siup to jeszcze 2 tygodnie musi sie uprawomacniac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
al.g. 15.04.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Cześć madzioochno:) Ja też z rewizytą Pisałaś, że chcesz się grodzić w najbliższej przyszłości? Ciekawa jestem jakie ogrodeznie u siebie zaplanowałaś? No, bo kuchnia i w ogóle całe wnętrze super ci wyszło! Przede mną własnie kwestia wyboru odpowiednich sprzętów agd do kuchni i wciąż trudno mi się jakoś na cokolwiek zdecydować...Podaj tu swoje ostateczne typy, jeśli możesz, bo dokopywać się tego w czeluściach forum już coraz trudniej wśród tych wciąż mnożących się wątków i różnorakich postów...łatwo zabłądzić i się pogubić Ależ masz już fajnie all pourządzane:) Sama sielanka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 15.04.2012 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Ta, strasznie fajnie mam.. siedze na podłodze, myję się trzęsąc się z zimna, bo drzwi nie ma, ubrania walają się po podłodze, książki w kartonach jeszcze długo będą, co deszcz to mam bajoro przed domem.. :/ ta świetnie jestem urządzona :/ Moje sprzęty: Okap GORENJE DVG 800 GE Inox-czarny - prawie go nie uzywam, jakoś nie mam tego nawyku, mi zapachy nie przeszkadzają Pralka AEG-ELECTROLUX Lavamat 72850A - jak na razie jestem bardzo zadowolona, dużo programów, ładowna, duża Płyta TEKA IR 641 - oprócz tego że głośno piszczą przyciski to ok (wyżej o niej opowadałam) zmywarka BOSCH SMV 50E70 EU - puszczam codziennie na programie najkrótszym (30min.), tym bez suszenia i wszystko elegancko domywa, nawet zaschniete resztki, moi znajomi też ten model mają i też są bardzo zadowoleni Piekarnik do zabudowy BOSCH HBA 43S450E - suwane prowadnice, dużo funkcji, ja sporo gotuję i piekę i jak na razie nie mam zastrzeżeń mikrofalówka WHIRLPOOL AMW 497 IX - też jestem zadowolona, rozmraża wszystko, a jaki dobry popcorn robi.. mniam mniam Bateria TEKA A1 B 83033 Chrom wyciągana wylewka, wysoka, więc wygodnie się wszystko myje czy garnek podstawia Jak o czymś zapomniałam to daj znać. Mam nadzieję ze pomogłam. Ja głównie na ceneo bazowałam. Ale jeśli chodzi o zmywarke to wiedziałam że tylko siemens/bosh z metalowym dnem - innego nie bierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 15.04.2012 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Madziocha-ale JAJA!!!!!!!Przyszwedalam sie z watku o kuchniach,ale Bog mi swiadkiem ze z pol godziny temu bylam w Twoim watku i smialam sie ze to co ty uzywasz do trzymania lyzki przy gotowaniu ja kupilam do serwowania dip-ow;)PIEKNIE MIESZKASZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts