magduska 15.04.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 al.g., potwierdzam odnośnie zmywary - mam tę samą co madzioochna i jestem zadowolona madzioochna, u nas przez pół roku po przeprowadzce też nie było drzwi - mąż mi za to "zamontował" koc w drzwiach do łazienki i było o niebo lepiej.., znaczy się o niebo cieplej. Z ubraniami się w miarę uporałam - piszę w miarę, bo swoją garderobę POWIEDZMY mamy zrobioną, ale mam jeszcze jedną garderobę, która stoi pusta i... na razie np. ubrania letnie trzymam w pudłach, bo w mojej garderobie przy sypialni mi się po prostu nie mieszczą... Książki? Nasze książki a właściwie mężusia są ułożone w jego pokoju na podłodze, a ponieważ ma ich dużo to pół jego pokoju jest w takich kolumnach z książek i... na razie nie zapowiada się byśmy coś z nimi zrobili :/ ..a bajoro przed domem cały czas mam a 2 marca minął mi rok jak mieszkam... Tak że trzeba się wyluzować i.. uzbroić w cierpliwość... Mam nadzieję, że niedługo zamknę posesję, bo właściwie do teraz każdy może sobie wejść i wyjść na moją trawkę... A, mąż też nawiózł ziemi, zatrudnił jakiegoś kolesia do przekopania i teraz jesteśmy na etapie wyciągania perzu - MASAKRA! - a jak już wyplewimy z Pawłem ten przekopany kawałek to posadzę tam kilka krzewów, bylin, posieję trawę i mam nadzieję ZAPOMNIEĆ... - więc jest szansa w tym roku na zamknięcie terenu i doprowadzenie przynajmniej północnej strony działki w miarę do jakiegoś ładu i porządku... A gdzie reszta? Może za rok się uda... Acha, tarasu to ja się jeszcze nie dorobiłam, bruku też nie.. :/ Ale.. damy radę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 15.04.2012 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Madziocha-ale JAJA!!!!!!!Przyszwedalam sie z watku o kuchniach,ale Bog mi swiadkiem ze z pol godziny temu bylam w Twoim watku i smialam sie ze to co ty uzywasz do trzymania lyzki przy gotowaniu ja kupilam do serwowania dip-ow;)PIEKNIE MIESZKASZ Hehe.. dobre z ta łyżką A mi chodzi po głowie Twój stół.. strasznie fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 15.04.2012 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 al.g., potwierdzam odnośnie zmywary - mam tę samą co madzioochna i jestem zadowolona madzioochna, u nas przez pół roku po przeprowadzce też nie było drzwi - mąż mi za to "zamontował" koc w drzwiach do łazienki i było o niebo lepiej.., znaczy się o niebo cieplej. Z ubraniami się w miarę uporałam - piszę w miarę, bo swoją garderobę POWIEDZMY mamy zrobioną, ale mam jeszcze jedną garderobę, która stoi pusta i... na razie np. ubrania letnie trzymam w pudłach, bo w mojej garderobie przy sypialni mi się po prostu nie mieszczą... Książki? Nasze książki a właściwie mężusia są ułożone w jego pokoju na podłodze, a ponieważ ma ich dużo to pół jego pokoju jest w takich kolumnach z książek i... na razie nie zapowiada się byśmy coś z nimi zrobili :/ ..a bajoro przed domem cały czas mam a 2 marca minął mi rok jak mieszkam... Tak że trzeba się wyluzować i.. uzbroić w cierpliwość... Mam nadzieję, że niedługo zamknę posesję, bo właściwie do teraz każdy może sobie wejść i wyjść na moją trawkę... A, mąż też nawiózł ziemi, zatrudnił jakiegoś kolesia do przekopania i teraz jesteśmy na etapie wyciągania perzu - MASAKRA! - a jak już wyplewimy z Pawłem ten przekopany kawałek to posadzę tam kilka krzewów, bylin, posieję trawę i mam nadzieję ZAPOMNIEĆ... - więc jest szansa w tym roku na zamknięcie terenu i doprowadzenie przynajmniej północnej strony działki w miarę do jakiegoś ładu i porządku... A gdzie reszta? Może za rok się uda... Acha, tarasu to ja się jeszcze nie dorobiłam, bruku też nie.. :/ Ale.. damy radę! Jakoś mnie nie pocieszyłaś.. Mnie najbardziej wkurza wyszukiwanie najtańszych zamienników, typu zamiast garderoby mam dwa wieszaki stojące z ikei po 29zł. Ehh.. nie chce narzekać, bo wiele osób wiele by oddało żeby być na moim miejscu. Będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 16.04.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Jakoś mnie nie pocieszyłaś.. Mnie najbardziej wkurza wyszukiwanie najtańszych zamienników, typu zamiast garderoby mam dwa wieszaki stojące z ikei po 29zł. Ehh.. nie chce narzekać, bo wiele osób wiele by oddało żeby być na moim miejscu. Będzie dobrze Dziewczyny nie ma co narzekać ja mieszkam już drugi rok i tak: Nie mam jeszcze urządzonej swojej sypialni na górze bo nie mam zrobionej górnej łazienki, nie mam ogrodzenia przodu domu a co za tym idzie polbruku i nie daj bóg spadnie trochę deszczu to w garażu mam piaskownice, a o garderobach to już naet nie wspominam włąśnie wczoraj jako pierwszy na góre wprowadził sie mój syn i jemu robiliśmy garderobę i to własnymi rekami mojego męża bo jak nam pan od szaf wyliczył to mało z butów nnie wyskoczyłam i powiem ze ta robiona włąsnoręczie kosztowałam 1/5 tego co nam wyliczył pan i wcale nie wygląda gorzej niż inne profesionalne. Nie jest łątwo wprowadzić sie do niewykończonego domu ale ..... myślcie pozytywnie, będzie dobrze ja sobie tak mówię. P.S,. do tego coś kurcze z trawą na ogrodzie mi sie zrobi.ło i mam takie dziwne pasy jak by uschniete no masakra jakaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 16.04.2012 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Madzia1976 własnymi rączkami zawsze jest wszystko taniej, a garderobę to chyba i ja bym potrafiła zrobić O błocie na zewnątrz mogę się właśnie wypowiedzieć, padało całą noc i cały ranek.. i powiem tak.. świnka Peppa miałaby radochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 16.04.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 no właśnie, a najgorsze (w moim przypadku) i chyba najdroższe to ogrodzenie domu, znaczy się ten przód, te furtki, brama... uwierzcie mi, że przepatrzyłam różne czasami dziwne kombinacje i.. na pełne ogrodzenie z automatyką do bramy i domofonem muszę mieć około 19 tysięcy.... Mam za to fajny pomysł na ścieżkę do domu z podkładów kolejowych i kostki granitowej, chciałabym też tak ułożyć podjazd do garażu, ale najpierw muszę zrobić wycenę... Zdjęcie mogę podesłać, ale.. dopiero z domu... (w pracy go nie mam)... MAM NADZIEJĘ, ŻE TO WYJDZIE TANIEJ Niestety to jest plan na za rok - w tym roku raczej nie damy rady, no chyba, że się zmieni sytuacja Taras planuję z deski tarasowej, mąż mi to ułoży ze swoim kolegą, więc to też jakoś przejdzie, przynajmniej koszt ułożenia mi odejdzie... Oj, oby to ogrodzenie wykończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 16.04.2012 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Och.. ja też marzę o ogrodzeniu. I to będziemy robić w pierwszej kolejności. Z naszych pierwszych wyliczeń wychodzi jakieś 15tys, ale wszystko będziemy robić sami (tzn. nie ja mój luby + teść). Ale to wycena bez automatyki. Sporą tą działkę mamy, bo boki po 50m, a przód 30m. I tylko z przodu ma być ładnie, po bokach damy raczej siatkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 16.04.2012 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 ja z trzech stron mam siatkę.. a cena 19 tysięcy to cena za przód... bez automatyki... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 16.04.2012 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 ja z trzech stron mam siatkę.. a cena 19 tysięcy to cena za przód... bez automatyki... :/ O matko.. ze złota będzie? wiem .. my mamy to szczęście że teściu część (do zrobienia murku) załatwi taniej, a części metalowe zrobi ktoś, kto bierze duuużo mniej. Nam się podoba coś w tym stylu, że murek niski i metalowe poziome pręty: http://www.prestizowydom.pl/products/300/ogrodzenia-styl-bet-pustak-m-slupkowy-1-2-25x25x17-5-cm-szt.jpg http://cdn16.muratordom.smcloud.net/t/photos/thumbnails/d6/f9/ea/d6f9eafb2813817e_150x100_crop_strona-gowna-bloczek-gowny-miniatury.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 16.04.2012 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Och.. ja też marzę o ogrodzeniu. I to będziemy robić w pierwszej kolejności. Z naszych pierwszych wyliczeń wychodzi jakieś 15tys, ale wszystko będziemy robić sami (tzn. nie ja mój luby + teść). Ale to wycena bez automatyki. Sporą tą działkę mamy, bo boki po 50m, a przód 30m. I tylko z przodu ma być ładnie, po bokach damy raczej siatkę. U mnie 31 m samego przodu i mysle ze jakieś 25 tyś e wszystkim, chcemy robić ogrodzenie lane do tego elementymetalowe ale nie wielkie i cały mur ma być w kolorze boni na elewacji ale jak to wyjdzie w praniu to sie zobaczy. Mam gdzies zdjecie jak znajde to pokarzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 16.04.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 O matko.. ze złota będzie? wiem .. my mamy to szczęście że teściu część (do zrobienia murku) załatwi taniej, a części metalowe zrobi ktoś, kto bierze duuużo mniej. oj nie.., 19 tysi to za całość, z automatyką, ale przód... już mi się wszystko miesza... :/ Nam się podoba coś w tym stylu, że murek niski i metalowe poziome pręty u mnie będzie podobny murek tylko ciemny grafit, ale ze sztachetą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 16.04.2012 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 tak wyglądają te podkłady kolejowe wraz z kostką.., podobają Wam się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 16.04.2012 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Aaaa.. to coś takiego.. nie wiedziałam o co kaman.. no jak dla mnie to bardzo fajne, podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
al.g. 16.04.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 heh:) Witam serdecznie:) Ciekawe macie plany odnośnie tych płotków i utwardzonej ścieżki do domu!! Szkoda, ze nie mam już czasu na rozeznanie tematu tych podkładów kolejowych- bardzo fajnie wyglądają, chociaż podejrzewam, że też nie tanio wychodzą Też planuję płotek na podmurówce od frontu, tylko sztachetki (tez jakieś stalowe zapewne) w pionie muszę zastosować ze względu na zwierzątka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 17.04.2012 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Witam, Znalazłam w moich okolicach taką aukcję na allegro: http://allegro.pl/podklady-kolejowe-drewniane-i-i-ii-gatunek-super-i2264572909.html Chyba to nie wyjdzie za tanio..., ale kostka betonowa to też spory wydatek a o niebo lepiej wyglądają te podkłady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 17.04.2012 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 U mnie 31 m samego przodu i mysle ze jakieś 25 tyś e wszystkim, chcemy robić ogrodzenie lane do tego elementymetalowe ale nie wielkie i cały mur ma być w kolorze boni na elewacji ale jak to wyjdzie w praniu to sie zobaczy. Mam gdzies zdjecie jak znajde to pokarzę. Madzia1976, pokaż jak to ogrodzenie będzie wyglądało.., jakoś sobie nie mogę wyobrazić :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 17.04.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Madzia1976, pokaż jak to ogrodzenie będzie wyglądało.., jakoś sobie nie mogę wyobrazić :| Chętnie bym pokazała ale coś imageschack nie działą albo ja nie wiem jak przesłąć, moze podpowiecie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 17.04.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Madzia1976, sama mam problem z wystawianiem zdjęć.., może coś przestawiłam w ustawieniach? Tak jak piszą adres zdjęcia u mnie nie działa..., a działało do niedawna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
al.g. 21.04.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 :)cześć Ostatnio chcąc tu wstawić zdjęcie korzystałam z pośrednictwa imageschack. Ale te najpóźniejsze fotki z lenistwa wrzucałam po prostu do albumu:p A tak w ogóle to chciałam wrócić do tematu ogrodzenia i kostki brukowej. Staram się skorzystać z porad osób już doświadczonych i obytych w temacie:) Jakieś straszne kwoty tu wymieniano za ogrodzenie Co tak najbardziej zaważyło na takich wysokich kosztach? Czy to stal na przęsła? Czy podmurówka, czy robocizna, jakieś wysoce wyspecjalizowane zamki? Na co należy zwrócić uwagę, żeby se potem w brodę nie pluć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 22.04.2012 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 :)cześć Ostatnio chcąc tu wstawić zdjęcie korzystałam z pośrednictwa imageschack. Ale te najpóźniejsze fotki z lenistwa wrzucałam po prostu do albumu:p A tak w ogóle to chciałam wrócić do tematu ogrodzenia i kostki brukowej. Staram się skorzystać z porad osób już doświadczonych i obytych w temacie:) Jakieś straszne kwoty tu wymieniano za ogrodzenie Co tak najbardziej zaważyło na takich wysokich kosztach? Czy to stal na przęsła? Czy podmurówka, czy robocizna, jakieś wysoce wyspecjalizowane zamki? Na co należy zwrócić uwagę, żeby se potem w brodę nie pluć? najgorsze jest to, że poszczególne rzeczy są w miarę cenowo ok, aleeee.. jak się to wszystko zbierze do kupy to.. wychodzi właśnie taka porąbana kwota :/ U nas nie było żadnych super_wypasionych zamków czy czegośtam, po prostu zwykła podmurówka, zwykłe słupki w ilości najmniejszej z możliwych, do tego sztachety - długość 30m... Jak zrobię zdjęcie to spróbuję wstawić obecny stan - bo jeszcze nie koniec... A ja.. wczoraj skończyłam plewić tą moją północną stronę i.. w poniedziałek biorę się za sadzenie Nie macie pojęcia jak ja byłam wczoraj zmęczona, MASAKRA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts