al.g. 22.04.2012 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 No to czekam na te fotki:) Mam nadzieję, że już niedługo tez będę mogła narzekać na zmęczenie z powodu uprawiania ogródka wokół natalki:p Pozdrawiam :rollleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 22.04.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 No to czekam na te fotki:) Mam nadzieję, że już niedługo tez będę mogła narzekać na zmęczenie z powodu uprawiania ogródka wokół natalki:p oj, nie życzę Ci tego zmęczenia, chooooooooć nie ukrywam, że cieszy oko jak już zaczyna to JAKOŚ wyglądać ..a zdjęcia przerzucam na serwer, za chwilę znajdą się na mojej stronie ze zdjęciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 22.04.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 zdjęcia do obejrzenia w sygnaturce - są ostatnie, więc przejdź od razu na 39 stronę Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
al.g. 23.04.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Hej magdusko:) Całkiem fajne te bloczki na podmurówkę ogrodzenia. Możesz mi zdradzić z czego one? I czy będziesz je jeszcze tynkować, czy tez dobrze widziałam jakieś ozdobne kamyki w strukturze? ...i jak już sa takie "na gotowo" to czy występują też w innych kolorach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 23.04.2012 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Hej magdusko:) Całkiem fajne te bloczki na podmurówkę ogrodzenia. Możesz mi zdradzić z czego one? I czy będziesz je jeszcze tynkować, czy tez dobrze widziałam jakieś ozdobne kamyki w strukturze? ...i jak już sa takie "na gotowo" to czy występują też w innych kolorach? to jest gotowe, są w innych kolorach, np.: http://www.spec-bet.pl/upload/image/prod_pust_lupan_02d.jpg ja mam ciemno szare, bo taki mam dach, chciałam do tego sztachety w.. takim machoniowym kolorze... A, i nie będę tego tynkować - tego się nie tynkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
al.g. 23.04.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 No, właśnie:) Tak też mi się wydawało! jednak na zdjęciach w Twoim albumie nie widać tego zbyt dokładnie...Ale to zdjęcie jest wystarczająco wyraźne, by stwierdzić, że ładny będziesz miała płotek:)...a mahoniowe sztachetki to pewnie pod kolor stolarki okiennej/drzwiowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 23.04.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 No, właśnie:) Tak też mi się wydawało! jednak na zdjęciach w Twoim albumie nie widać tego zbyt dokładnie...Ale to zdjęcie jest wystarczająco wyraźne, by stwierdzić, że ładny będziesz miała płotek:)...a mahoniowe sztachetki to pewnie pod kolor stolarki okiennej/drzwiowej? no dębowe, dębowe, ale.. kominy mam czerwone - chciałabym dobrać do koloru cegły te moje sztachetki a ten płotek to jedna z tańszych wersji... i tym bardziej mnie cieszy, że się Tobie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 01.05.2012 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Czas na jakieś zdjęcia. Oto wymalowany salon (bez kominka) i naoliwiona podłoga. Strasznie mi się podoba jak się tak błyszczy. Niestety, uważam że to nie był jednak nasz najlepszy wybór. Podłoga bardzo sie rysuje. Salon jest po tych paru miesiącach okropnie porysowany. Są 2 typy zarysowan, takie co widać w desce i takie chyba w lakierze, widoczne jak się patrzy pod światło. I na szczęscie tych drugich jest więcej. Szkoda bo podłoga jest piękna, ale nawet nie chce myśleć jak będzie wyglądać za parę lat.. :/ Tej uroczej zasłonki już na szczęście nie ma http://img151.imageshack.us/img151/4417/dsc0779oz.jpg http://img140.imageshack.us/img140/5818/dsc0780m.jpg http://img36.imageshack.us/img36/1922/dsc0778bb.jpg http://img252.imageshack.us/img252/4374/dsc0777q.jpg http://img171.imageshack.us/img171/3545/dsc0775e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 01.05.2012 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 A tak salon wyglądał po paru dniach. Odpakowaliśmy kanapę (z Agata Meble model GENF), kupiliśmy stolik do kawy i pod rtv (od razu zdradzam że to brw) no i już zupełnie inaczej wygląda salon. Jeszcze muszę dokupić kwiatki, dodatki różne i będzie widać że ktoś tu mieszka, będzie cieplej i domowo. http://img205.imageshack.us/img205/4789/dsc0900g.jpg http://img27.imageshack.us/img27/8417/dsc0903u.jpg http://img140.imageshack.us/img140/7335/dsc0906l.jpg http://img209.imageshack.us/img209/3057/dsc0905g.jpg http://img440.imageshack.us/img440/88/dsc0907z.jpg http://img405.imageshack.us/img405/5987/dsc0908o.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 01.05.2012 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Czas na jakieś zdjęcia. Oto wymalowany salon (bez kominka) i naoliwiona podłoga. Strasznie mi się podoba jak się tak błyszczy. Niestety, uważam że to nie był jednak nasz najlepszy wybór. Podłoga bardzo sie rysuje. Salon jest po tych paru miesiącach okropnie porysowany. Są 2 typy zarysowan, takie co widać w desce i takie chyba w lakierze, widoczne jak się patrzy pod światło. I na szczęscie tych drugich jest więcej. Szkoda bo podłoga jest piękna, ale nawet nie chce myśleć jak będzie wyglądać za parę lat.. :/ pisałam Ci kilka stron wcześniej o tym bambusie, że się rysuje - ale fakt - wygląda fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 01.05.2012 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 A tak salon wyglądał po paru dniach. Odpakowaliśmy kanapę (z Agata Meble model GENF), kupiliśmy stolik do kawy i pod rtv (od razu zdradzam że to brw) no i już zupełnie inaczej wygląda salon. Jeszcze muszę dokupić kwiatki, dodatki różne i będzie widać że ktoś tu mieszka, będzie cieplej i domowo. a planujesz coś na ścianach? btw. fajny kolor na ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 02.05.2012 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Przepiękna podłoga! Kanapa też ślicznie wygląda- i kolor i kształt. Tylko czy takie niskie oparcie jest wygodne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 02.05.2012 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 (edytowane) a planujesz coś na ścianach? btw. fajny kolor na ścianie To znaczy co masz na mysli? Na tej długiej ścianie myślalam o jakimś naszym wspólnym zdjęciu. Moja szwagierka robi świetne zdjęcia i myśle że mogłaby coś dla nas wymyślić. A poza tym nie mam pomysłu. Myślę że z czasem dojdą jakieś obrazki. Nie chce na siłę od razu wszystko dekorować, bo nie mam pomysłu. A wydaje mi się że dom powinno się urządzać latami. A farba to Dulux Jasny Beż - bez szaleństw Edytowane 2 Maja 2012 przez madzioochna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 02.05.2012 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Przepiękna podłoga! Kanapa też ślicznie wygląda- i kolor i kształt. Tylko czy takie niskie oparcie jest wygodne? Kanapa jest mega wygodna. Na początku też się nad tym zastanawialiśmy. Ale czy jak siadasz na kanapie to od razu sie pokładasz. My nie. A jak chcemy się wygodniej rozłożyć to się po prostu troche zsuwamy i już. Narożnik jest baaardzo wygodny, nie jest miękki, nie wpada się w niego. W ostatni weekend mieliśmy najazd gości i bardzo sobie chwalili za wygodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
al.g. 03.05.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 AAAAAAAAleeeee pięęęęęęknaaaaa podłoga!! ...szkoda , że się tak rysuje, jak piszesz...Ale mówiłas, że można ją dowolnie polerować....zatem może nie będzie tak źle? No, bo póki co,. to jest naprawdę suuuper:) W salonie nie widzę żadnej lampy na srodku sufitu? Nie ma, czy jest gdzies z boku?? Wystarcza Wam to oswietlenie z podwieszanego sufitu? Napisz jeszcze jak wam sie tam w ogóle mieszka? Ostatnie dni pewnie spędzałas urządzając natalkowy ogródek? Ale masz fajnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 04.05.2012 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 W salonie mamy tylko oświetlenie w podwieszanym suficie. A że strasznie jest wtedy jasno, a ja tego nienawidzę, to zabrałam dziecku taką mała lampeczkę. Docelowo będą jeszcze dwa sufitowe oświetlenia i parę lamp stojacych, bo ja lubie jak jest delikatne światło. Mieszka się w porządku, ja jakoś nie odczuwam wielkiej ekscytacji, fajerwerków.. na pewno czuję się już lepiej jak wstawiliśmy tę kanapę, przyjemniej się zrobiło. A w ogródku to nic nie robię, bo mamy mieć jeszcze teren podsypywany, poza tym ja nie mam ręki do kwiatków. Nie chce zabijać kolejnych mi wystarczy sama trawa i jakieś tuje wkoło ogrodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
al.g. 04.05.2012 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 no:) klimatycznie w tym waszym salonie się robi:) Mam podobne zapatrywania w tym względzie i minimalistyczne podejscie w ogóle do wszystkiego. Dlatego pytałam:) Z resztą u siebie w kuchni i w korytarzu też nie mam żadnej lampy na srodku sufitu, tylko zabudowę k-g;) Nie mam tam jeszcze żarówek zamontowanych i byłam ciekawa, czy tyle swiatła wystarczy, bo mnie niektórzy straszą, że ciemno będę miała.... A i ogródek nawet planuję, jak ty, "na zielono":p A na tą twoja podłogę napatrzeć się nie mogę Piękna jest:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 04.05.2012 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 no:) klimatycznie w tym waszym salonie się robi:) Mam podobne zapatrywania w tym względzie i minimalistyczne podejscie w ogóle do wszystkiego. Dlatego pytałam:) Z resztą u siebie w kuchni i w korytarzu też nie mam żadnej lampy na srodku sufitu, tylko zabudowę k-g;) Nie mam tam jeszcze żarówek zamontowanych i byłam ciekawa, czy tyle swiatła wystarczy, bo mnie niektórzy straszą, że ciemno będę miała.... Powiem Ci że jak zapalamy to oświetlenie w podwieszanym suficie to jest bardzo jasno. Spokojnie wystarczy. My mamy zaplanowane jeszcze centralne, ale nie wiedzieliśmy do końca czy dawać czy nie. Pewnie tylko do sprzątania będziemy je zapalać, a tak to tylko lampki będzie się włączać. W kuchni też mam centralne bo nie wiedziałam czy nei będzie ciemno mi przy tej wysokiej zabudowie. Ale pewnie jak zamontujemy to bedzie jako ozdoba sufitu A na tą twoja podłogę napatrzeć się nie mogę Piękna jest:) Jak byla świeżo wypastowana to też siedziałam na schodach i się na nią gapiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 06.05.2012 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 madzioochna, tak jakoś pusto ta ściana wygląda i myślałam, że może już masz jakiś pomysł na nią... My dopiero powiesiliśmy obrazy przy schodach, jakoś nie miałam koncepcji na tę ścianę, ale... fajnie wyszło W korytarzu na górze chciałabym jakąś galerię z naszego życia i.. potrzebuję czasu by to jakoś wyglądało.. Noi trzeba wywołać zdjęcia.. - muszę to wszystko przemyśleć i.. kupić ramki.. Zimą się tym zajmę, bo.. teraz siedzę w ogródku... Ja jednak nie tak jak Wy - chciałabym mieć dużo kwiatów, ale.. wszystko kosztuje, wiec powolutku sobie robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 07.05.2012 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 madzioochna, tak jakoś pusto ta ściana wygląda i myślałam, że może już masz jakiś pomysł na nią... No wiem.. jedyny mój pomysł to nasze duże wspólne zdjęcie. No zobaczymy. W korytarzu na górze chciałabym jakąś galerię z naszego życia i.. potrzebuję czasu by to jakoś wyglądało.. Noi trzeba wywołać zdjęcia.. - muszę to wszystko przemyśleć i.. kupić ramki.. Też mi się to podoba. Ale ja myślałam o tej ścianie na dole tej od gościnnego, ta ściana na wprost wejścia. Ja jednak nie tak jak Wy - chciałabym mieć dużo kwiatów, ale.. wszystko kosztuje, wiec powolutku sobie robię Wiesz, ja też bym chciała.. ale wiem że się do tego nie nadaje, nie umiem. Może jak moja mam przyjedzie to będzie coś sadzić, jej kwiatki w rękach rosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts