magduska 07.05.2012 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Też mi się to podoba. Ale ja myślałam o tej ścianie na dole tej od gościnnego, ta ściana na wprost wejścia. ja na tej ścianie mam obrazy Wiesz, ja też bym chciała.. ale wiem że się do tego nie nadaje, nie umiem. Może jak moja mam przyjedzie to będzie coś sadzić, jej kwiatki w rękach rosną.ja myślałam, że mnie też nic nie rośnie, a.. jakoś ciemiernik pięknie kwitnie i róże odbiły, mieczyki rosną, bez się przyjął i.. za kilka lat będzie miło i kolorowo ..może na razie spróbuj na mniej wymagających roślinkach - zawsze to milej jak coś kwitnie niż takie zielone tuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
al.g. 13.06.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Halo madzioochna:) W związku z tym, co ostatnio u mnie pisałaś znowu mam do ciebie, jako swojej doradczyni PYTANIE:Jaki konkretnie materac w Ikei sobie kupiłaś i czy jesteś z niego zadowolona/niezadowolona. ...Krótko uzasadnij, proszę, swoją odp:p Niektóre ceny rzeczywiście wyglądają tam zachęcająco w porównaniu z innymi producentami. Niestety trudno jest określić jakość towaru wyłącznie na podstawie zdjęcia, a nawet oględzin na miejscu. Pomóż, jeśli możesz:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 13.06.2012 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Halo madzioochna:) W związku z tym, co ostatnio u mnie pisałaś znowu mam do ciebie, jako swojej doradczyni PYTANIE: Jaki konkretnie materac w Ikei sobie kupiłaś i czy jesteś z niego zadowolona/niezadowolona. ...Krótko uzasadnij, proszę, swoją odp:p Niektóre ceny rzeczywiście wyglądają tam zachęcająco w porównaniu z innymi producentami. Niestety trudno jest określić jakość towaru wyłącznie na podstawie zdjęcia, a nawet oględzin na miejscu. Pomóż, jeśli możesz:rolleyes: Odpowiedziałam Ci już u Ciebie A jakby ktoś inny byl ciekawy to ten model http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90139917/#/00139912 i jestem zadowolona. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
al.g. 13.06.2012 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Dzięki raz jeszcze:) A żeby tradycji stało się zadość, zadam Ci kolejne natalkowe pytanie; Jak wygląda Twój wiatrołap?? Właśnie przejrzałam twój watek, zerknęłam do kilku innych i nie mogę nic na szybko znaleźć... Nie mogę się zdecydować gdzie postawić szafę "na wieszaki". Czy w wiatrołapie, czy już w korytarzu, czy w ogóle gdzieś indziej? W stanie surowym byłam juz prawie zdecydowana stawiać taka landarę w korytarzu vis'a vis WC. Teraz stoi tam "tymczasowa" komoda i jakoś trudno mi sobie wyobrazić w tym kącie zabudowę po sam sufit. Specjalnie pod taka szafę przygotowałam miejsce po lewej str od drzwi wejściowych w wiatrołapie. Jednak boję się, że mi się z niego taka kiszka niewygodna zrobi... Poradź co robić!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
al.g. 13.06.2012 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 p.s. A wspominany wcześniej CilitBang na kabinie prysznicowej sprawdził mi się wyśmienicie i do mycia powierzchni łazienkowych polecam:)Nie wiem tylko czy można go też do okien zastosować, skoro wg opisu na opakowaniu zalecany jest do łazienki, a o oknach w ogóle nie wspomniano... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 14.06.2012 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Dzięki raz jeszcze:) A żeby tradycji stało się zadość, zadam Ci kolejne natalkowe pytanie; Jak wygląda Twój wiatrołap?? Mój wiatrołap nie wygląda.. :/ wala się sterta przeróżnych butów, bucików.. :/ My planujemy na tej ścianie od kuchni szafę i siedzisko. Coś takiego jak Marcin Cetera: Tylko na odwrót, siedzisko od strony drzwi wejściowych i raczej szersze. Generalnie co by sie tam w tym natalkowym wiatrołapie nie zrobilo to będzie ciasno, szczególnie jak u Ciebie sami chłopi. Rób tak, żeby było Ci wygodnie i praktycznie. Uwzględnij zachowania swojej rodzinki. Nie ma co na siłe robić szafy w wiatrołapie jeśli wiesz, ze i tak rozbierają się w korytarzu i rzucają kurtki na schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 01.11.2012 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Tak sobie "przeleciałem" ten wasz dziennik - ładnie mieszkacie - ale nie ukrywam że dużo dobrego zrobiły tutaj umiejętności fotografa no i na samym końcu zdjęcie rybim okiem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 02.11.2012 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Tak sobie "przeleciałem" ten wasz dziennik - ładnie mieszkacie - ale nie ukrywam że dużo dobrego zrobiły tutaj umiejętności fotografa no i na samym końcu zdjęcie rybim okiem Pozdrawiam A dziękuję dziękuję.. ale to ostatnie zdjęcie nie moje, ściągnięte z innego dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 02.11.2012 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Co tam nowego u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 02.11.2012 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Co tam nowego u Ciebie? Bardzo bym chciała pokazać jak to się u mnie zmieniło i ile nowych rzeczy mam.. ale niestety. Wszystko jest cholernie drogie. Mieliśmy trochę kasy to zdecydowaliśmy że robimy ogrodzenie. Gdyby robiła to firma to by już dawno stało, a że robili mój M + teściu to troszkę to dłużej trwało (dopiero zaczęli robić w sierpniu jak mieli urlopy). Plus okazało się jeszcze ze projekt ogrodzenia z przodu trzeba przedłożyć w gminie i czekać 30 dni na ewentualne zastrzeżenia. No i koniec końców taki że jest po bokach murek + słupki bez siatki a z przodu tylko murek, a cegły chyba czekają na "jak się ociepli".. :/ Poza tym planujemy wziąc mały kredyt na drzwi wewnętrzne bo inaczej nie zgromadzimy gotówki. A tak głupio od stycznia bez drzwi, co ktoś przyjdzie to boi się iść do łazienki Ale chcemy takie proste: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 04.11.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Bardzo bym chciała pokazać jak to się u mnie zmieniło i ile nowych rzeczy mam.. ale niestety. Wszystko jest cholernie drogie. Mieliśmy trochę kasy to zdecydowaliśmy że robimy ogrodzenie. Gdyby robiła to firma to by już dawno stało, a że robili mój M + teściu to troszkę to dłużej trwało (dopiero zaczęli robić w sierpniu jak mieli urlopy). Plus okazało się jeszcze ze projekt ogrodzenia z przodu trzeba przedłożyć w gminie i czekać 30 dni na ewentualne zastrzeżenia. No i koniec końców taki że jest po bokach murek + słupki bez siatki a z przodu tylko murek, a cegły chyba czekają na "jak się ociepli".. :/ heh, skąd ja to znam... U nas też się wszystko spowolniło, NIESTETY. Wspomniane ogrodzenie u mnie też jeszcze niezakończone Najpierw murarze przeciągali, później kilkumiesięczna walka z facetem od rurek, później z braku kasy kombinowałam co by tu do tych rurek doczepić co mi zajęło kolejne dwa miesiące, w końcu w połowie października zamówiliśmy deski surowe typu ranczo. Aktualnie czekam na realizacje zamówienia. Później będę je dwukrotnie malować, więc... zanim to wszystko zrobię to pewnie nastąpi to również w podobnym do Twojego terminie czyli "jak się ociepli"... ..btw. jeszcze się dobrze nie oziębiło a już czekam jak się ociepli Poza tym planujemy wziąc mały kredyt na drzwi wewnętrzne bo inaczej nie zgromadzimy gotówki. A tak głupio od stycznia bez drzwi, co ktoś przyjdzie to boi się iść do łazienki ..bez drzwi też jakby zimniej, nie? Ja wreszcie pomalowałam pokój naprzeciwko schodów - mam tam dwa kolory: jasny szary + trawiastą zieleń, mąż zamontował ledy, żyrandol, kontakty..., zostały tylko listwy i... meble... Pozbywałam się wreszcie okropnych budowlanych żarówek z sypialni kupując plafony i lampki na stoliki nocne. Mogę powiedzieć, że skończyłam ten pokój To tyle w domu..., a poza domem? Moja ziemia wzbogaciła się o kilka roślin, w połowie października posadziłam dość gęsto na jednej stronie płotu tuje szmaragdowe - chcę by zasłoniły mnie w przyszłości przed gapiami z opuszczonego domu obok, w którym często okoliczna młodzież organizuje sobie imprezy. Mąż odkwasił trawę dolomitem, bo z mchem walczymy już prawie rok... Miejscami też zastosowaliśmy nawóz jesienny na trawnik - na wiosnę zrobimy dosiewkę i mam nadzieję, że może w kolejnym roku trawa będzie ładniejsza... Długo bym mogła tak pisać co zrobiłam, ale dłuższa jest jednak ta lista DO ZROBIENIA. Chciałabym wreszcie zrobić kostkę brukową, ale może macie jakiś patent gdzie i jak zarobić kasę na nią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 05.11.2012 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 To ogrodzenie to mnie wykończy, bo przez to leżą przed domem dwie kupy piachu i żwiru oraz palety z cegłami na ogrodzenia, a przez to nie mozemy nasypać tam ziemi, a przez to nie mamy jak wjeżdżać do garażu.. :/ i tak kolejna zima idzie a my mając dwustanowiskowy garaż będziemy parkować pod domem.. ehh.. ...bez drzwi też jakby zimniej, nie? no niestety i to bardzo, dlatego tak myslimy nad tym kredytem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 05.11.2012 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 To ogrodzenie to mnie wykończy, bo przez to leżą przed domem dwie kupy piachu i żwiru oraz palety z cegłami na ogrodzenia, a przez to nie mozemy nasypać tam ziemi, a przez to nie mamy jak wjeżdżać do garażu.. :/ i tak kolejna zima idzie a my mając dwustanowiskowy garaż będziemy parkować pod domem.. ehh.. ja na szczęście to mam już uporządkowane i nawet prowizoryczny wjazd do garażu jest i nawet mąż uprzątnął garaż, więc samochody będą garażowane (mój zresztą był już garażowany ostatnią zimą, a mężowi nie chciało się sprzątnąć drugiej części garażu i całą zimę odśnieżał swojego jeepa - dziwne to było..) no niestety i to bardzo, dlatego tak myslimy nad tym kredytem. ja też mieszkałam kilka miesięcy bez drzwi i najgorzej to było jak kąpaliśmy się w łazience - w końcu mąż zawiesił kawałek koca w drzwiach i trochę było cieplej.. Najgorsze z tego wszystkiego jest to, że nawet jak zamówisz to okres realizacji zamówienia trwa około 8 tygodni, później zanim Ci ekipa montująca przyjedzie to będzie kolejne czekanie więc.. obawiam się, że kolejna zima będzie bez drzwi... no chyba, że zamówisz już teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 05.11.2012 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 My będziemy najprawdopodobniej brać od lokalnego stolarza, czeka się ok. 4-5 tyg. Ale znając życie zanim się za to zabierzemy to minie zima.. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulin7 01.12.2012 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulin7 01.12.2012 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 chcialam sie pochwalic, ale cos malutkie to zdjecie mi sie wkleilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulin7 01.12.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 a od wtorku kryjemy blacha i to tyle na ten rok. to jest natalia3. zmienilismy troszke kat nachylenia dachu. oryginalnie jest 30, my zrobilismy 32.moze jest ktos nowy, kto tez buduje natalke3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulin7 01.12.2012 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 teraz powinno byc lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulin7 01.12.2012 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 niestety dalej mini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 02.12.2012 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 To jest mój dziennik i niewiele osób tu zagląda. Zajrzyj na ten wątek dotyczący projektu Nataliahttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?57542-projekt-NATALIA-pracownia-MG-PROJEKT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts