al.g. 11.11.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Cieszę się ogromnie, że piec już działa jak należy:) I w końcu zrozumiałam dlaczego nie spieszyło wam sie tak bardzo z jego podłączenie:) Macie w końcu kominek z płaszczem wodnym! Czyli działa normalnie zamiast pieca c.o. Nie rozumiem tylko skąd wyprowadzenie ciepłego powietrza...tzn nie wiedziałam, że wkład z płaszczem wodnym może być podłączony do c.o. i do kanałów rozprowadzających to rozgrzane powietrze...hmm:) Coś nowego... I wielki ten kominek (i ładnie się prezentuje, nawet mimo braku stalowej ramki) Oprócz ramki coś tam jeszcze dodasz jako dodatek wykończeniowy obudowy? czy tylko ta ramka na płycie karton-gips? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 12.11.2011 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 al.g. gdzie wyczytałaś że mam płaszcz wodny, nie mam. To magduska pisała że ma z płaszczem. Nie wiem jeszcze jak ta ramka dokładnie wygląda. A teraz jedziemy po grzejniki i resztę farb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
al.g. 12.11.2011 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 eeeeeeeemm;) chyba źle zgooglowałam podaną przez ciebie nazwę tego wkładu... wyszukiwarka sama zaproponowała mi dodatkowe "ww" w nazwie, ja potwierdziłam nie zwracając na to uwagi i pokazały się same takie z płaszczem:P A jak już zainstalujesz grzejniki i pomalujesz wnętrza, to chyba tylko pakować walizę ci pozostanie, co? Rany, za każdym razem jak cię o przeprowadzkę pytam, bo juz mam wrażenie , że masz tam koniec robót budowlanych, to ty jeszcze z jakąś ciężką artylerią wyjeżdżasz:p No, ale teraz to już chyba naprawdę końcówka, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 13.11.2011 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Hehe.. za parę miesięcy to ja Cię będę z tym pakowaniem poganiać Na górze ściany i sufity są zagruntowane - trzeba pomalować. Na dole tylko kuchnia jest pomalowana, żeby mógł wreszcie stolarz zamontować mebelki (jutro ma mi dać znać kiedy będzie mógł przyjechać). Ale w pozostałych pomieszczeniach na dole trzeba ściany zeszlifować i zagruntować. No i też pomalować. Wczoraj i dziś robi się w salonie sufit podwieszany. Tak więc już coraz blizej.. W czwartek ma przyjechać Pani od podłóg i sprawdzić czy już można kłaść. Ale chcemy, żeby kładli dopiero wtedy jak będzie zakończone już malowanie. A to nie wiem kiedy nastąpi. Marne są więc szanse na to ze się 1 grudnia wprowadzimy, raczej gdzieś w połowie. Więc al.g. JESZCZE SIĘ NIE PAKUJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 13.11.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 madzioochna, my z mężuniem przeprowadziliśmy się do niepomalowanych pokoi, w trakcie mieszkania jeszcze malowaliśmy, olejowaliśmy podłogi, tapetowaliśmy, robiliśmy schody (choć te dwie ostatnie za pomocą człowieków, którzy się na tym znają) - ciężko było jeszcze przez jakieś 4 miesiące, ale da się mieszkać.., teraz za to jest fajnie, choooooć jeszcze baaaaaaaaaardzo dużo rzeczy do zrobienia Tak że madzioochna - ja tam trzymam kciuki za.. jak najszybszą przeprowadzkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 13.11.2011 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 (edytowane) Edytowane 22 Stycznia 2014 przez madzioochna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 13.11.2011 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Jeśli nie masz parcia na jak najszybszą przeprowadzkę to na spokojnie sobie zrób - ja musiałam się wprowadzić A propo bambusa - moja siostra ma go u siebie w domciu - ja nie jestem przekonana o jakości tej podłogi - w końcu bambus to trawa, ale generalnie fajnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 13.11.2011 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Wybraliśmy bambusa, bo chcieliśmy ogrzewanie podłogowe, a wtedy nie każdą podłogę można zrobić. My będziemy mieć bambus prasowany, dużo twardszy od dębu. Ale jak się będzie sprawować to się wypowiem za parę lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 13.11.2011 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 madzioochna, moja siostrzyczka też ma ten prasowany - przemyślenia mojej siostry po 8 miesiącach mieszkania - bambus jest może i twardszy od dębu, ale niestety mniej wytrzymały - nie wiem jak Ci to wyjaśnić, może tak... gwoździa w niego nie wbijesz, ale.. zwykłe ziarenko piasku jest w stanie go porysować... - zobaczysz zresztą sama Na ogrzewanie podłogowe nie tylko nadaje się bambus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 13.11.2011 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Dzięki magduska.. nie ma to jak dobrze wydane pieniadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 13.11.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 A tego madzioochna dowiesz się dopiero po użytkowaniu tej podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 13.11.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 A tego madzioochna dowiesz się dopiero po użytkowaniu tej podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
al.g. 14.11.2011 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 No cóż, ja tam na bambusie w ogóle się nie znam:p chociaż muszę przyznać, że wygląda ślicznie!! Najbardziej z tych przeze mnie obejrzanych spodobał mi sie taki z ciemnymi "pasemkami" Aczkolwiek zapoznałam się tylko z ofertą jednej takiej "bambusowej firmy":p Jakby się tak dało tego bambusa pokryć jakąś taką powłoką bardziej "na wys. połysk", to już w ogóle byłoby fajnie...na zdjęciach po prostu tego nie widać Ja sama pewnie poprzestanę na terakocie:p chociaż nie ukrywam, że brałam też pod uwagę deskę barlinecką. O bambusie czytam dopiero teraz od ciebie:) Opowiesz jakie wrażenia, to może i ja się zdecyduję Wcześniej pisałaś też o meblach kuchennych...masz takie robione na wymiar, czy gotowe? napisz jaki blat sobie wybrałaś, jakie fronty...?? Bo parapety masz...? No własnie, jakie masz parapety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 14.11.2011 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Kuchnia robiona na zamówienie. Będzie biała w połysku z dębowym blatem - czyli mało oryginalna w obecnym czasie. Ale taka kuchnia mi się od zawsze marzyła. Duża, jasna z wyspą. Moja będzie bez wyspy, bo nie było jak jej wstawić. A parapetów oczywiście nie mam, bo u mnie wszystko od dupy strony Ale będą dębowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 15.11.2011 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Mnie też się marzyła kuchnia z wyspa i spiżarka, ale.. niestety w natalce to małowykonalne, więc musiałam zrezygnować z czegoś, wybrałam, że chcę mieć spiżarkę i.. nie żałuję madzioochna, a masz gdzieś jakiś projekt kuchni? może mogłabyś nam pokazać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 15.11.2011 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Już chyba pokazywałam, ale mogę jeszcze raz. Mniej więcej tak: Ale były jeszcze małe przeróbki. W realu kuchnia powinna być montowana pod koniec następnego tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 16.11.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Ale były jeszcze małe przeróbki. W realu kuchnia powinna być montowana pod koniec następnego tygodnia. małe to zdjęcie, chyba poczekam na real ..czyli nie będziesz mieć spiżarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 16.11.2011 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Jak naciśniesz na nie, to się powiększy Nie, nie będę miała spiżarki, bo wolałam mieć większą kuchnię, a szafek mam sporo, powinnam się zmieścić ze wszystkim. A nas będzie tylko 3 osóbki, więc jakoś strasznie dużo zapasów nie muszę mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
al.g. 16.11.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Yooopi:p wrócił temat kuchni:p podoba mi się ta kuchnia:) Mam w planie praktycznie lustrzane odbicie tego projektu:) ... nie zmniejszałam okna i pewnie jakąś inną lodówkę wstawię...przyzwyczailiśmy się już do kostkarki, ale zobaczymy.... Nie mogę się tylko do końca zdecydować na to z jakiego materiału chcę w końcu blat kuchenny, parapety... bo fronty szafek też mi się białe z połyskiem w kuchni podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 16.11.2011 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Ja na początku chciałam granit, czarny. Ale blat dębowy sprawi ze kuchnia będzie dużo cieplejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts