Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Natalya

Recommended Posts

:D Cieszę się ogromnie, że piec już działa jak należy:) I w końcu zrozumiałam dlaczego nie spieszyło wam sie tak bardzo z jego podłączenie:) Macie w końcu kominek z płaszczem wodnym! Czyli działa normalnie zamiast pieca c.o. :p Nie rozumiem tylko skąd wyprowadzenie ciepłego powietrza...tzn nie wiedziałam, że wkład z płaszczem wodnym może być podłączony do c.o. i do kanałów rozprowadzających to rozgrzane powietrze...hmm:) Coś nowego...:) I wielki ten kominek (i ładnie się prezentuje, nawet mimo braku stalowej ramki) Oprócz ramki coś tam jeszcze dodasz jako dodatek wykończeniowy obudowy? czy tylko ta ramka na płycie karton-gips?

• Odpowiedzi 393
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

eeeeeeeemm;) chyba źle zgooglowałam podaną przez ciebie nazwę tego wkładu... wyszukiwarka sama zaproponowała mi dodatkowe "ww" w nazwie, ja potwierdziłam nie zwracając na to uwagi i pokazały się same takie z płaszczem:P

A jak już zainstalujesz grzejniki i pomalujesz wnętrza, to chyba tylko pakować walizę ci pozostanie, co? Rany, za każdym razem jak cię o przeprowadzkę pytam, bo juz mam wrażenie , że masz tam koniec robót budowlanych, to ty jeszcze z jakąś ciężką artylerią wyjeżdżasz:p No, ale teraz to już chyba naprawdę końcówka, co? :)

Hehe.. za parę miesięcy to ja Cię będę z tym pakowaniem poganiać :)

Na górze ściany i sufity są zagruntowane - trzeba pomalować. Na dole tylko kuchnia jest pomalowana, żeby mógł wreszcie stolarz zamontować mebelki (jutro ma mi dać znać kiedy będzie mógł przyjechać). Ale w pozostałych pomieszczeniach na dole trzeba ściany zeszlifować i zagruntować. No i też pomalować.

Wczoraj i dziś robi się w salonie sufit podwieszany.

Tak więc już coraz blizej.. W czwartek ma przyjechać Pani od podłóg i sprawdzić czy już można kłaść. Ale chcemy, żeby kładli dopiero wtedy jak będzie zakończone już malowanie. A to nie wiem kiedy nastąpi.

Marne są więc szanse na to ze się 1 grudnia wprowadzimy, raczej gdzieś w połowie. Więc al.g. JESZCZE SIĘ NIE PAKUJE :)

madzioochna, my z mężuniem przeprowadziliśmy się do niepomalowanych pokoi, w trakcie mieszkania jeszcze malowaliśmy, olejowaliśmy podłogi, tapetowaliśmy, robiliśmy schody (choć te dwie ostatnie za pomocą człowieków, którzy się na tym znają) - ciężko było jeszcze przez jakieś 4 miesiące, ale da się mieszkać.., teraz za to jest fajnie, choooooć jeszcze baaaaaaaaaardzo dużo rzeczy do zrobienia ;)

Tak że madzioochna - ja tam trzymam kciuki za.. jak najszybszą przeprowadzkę ;)

madzioochna, moja siostrzyczka też ma ten prasowany - przemyślenia mojej siostry po 8 miesiącach mieszkania - bambus jest może i twardszy od dębu, ale niestety mniej wytrzymały - nie wiem jak Ci to wyjaśnić, może tak... gwoździa w niego nie wbijesz, ale.. zwykłe ziarenko piasku jest w stanie go porysować... - zobaczysz zresztą sama ;)

Na ogrzewanie podłogowe nie tylko nadaje się bambus ;)

No cóż, ja tam na bambusie w ogóle się nie znam:p chociaż muszę przyznać, że wygląda ślicznie!! Najbardziej z tych przeze mnie obejrzanych spodobał mi sie taki z ciemnymi "pasemkami" Aczkolwiek zapoznałam się tylko z ofertą jednej takiej "bambusowej firmy":p Jakby się tak dało tego bambusa pokryć jakąś taką powłoką bardziej "na wys. połysk", to już w ogóle byłoby fajnie...na zdjęciach po prostu tego nie widać;)

Ja sama pewnie poprzestanę na terakocie:p chociaż nie ukrywam, że brałam też pod uwagę deskę barlinecką. O bambusie czytam dopiero teraz od ciebie:) Opowiesz jakie wrażenia, to może i ja się zdecyduję :)

Wcześniej pisałaś też o meblach kuchennych...masz takie robione na wymiar, czy gotowe? napisz jaki blat sobie wybrałaś, jakie fronty...?? Bo parapety masz...? No własnie, jakie masz parapety? :???:

Kuchnia robiona na zamówienie. Będzie biała w połysku z dębowym blatem - czyli mało oryginalna w obecnym czasie. Ale taka kuchnia mi się od zawsze marzyła. Duża, jasna z wyspą. Moja będzie bez wyspy, bo nie było jak jej wstawić.

A parapetów oczywiście nie mam, bo u mnie wszystko od dupy strony :) Ale będą dębowe.

Yooopi:p wrócił temat kuchni:p podoba mi się ta kuchnia:) Mam w planie praktycznie lustrzane odbicie tego projektu:) ... nie zmniejszałam okna i pewnie jakąś inną lodówkę wstawię...przyzwyczailiśmy się już do kostkarki, ale zobaczymy....:) Nie mogę się tylko do końca zdecydować na to z jakiego materiału chcę w końcu blat kuchenny, parapety... bo fronty szafek też mi się białe z połyskiem w kuchni podobają:)