Cebor 17.02.2004 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Witam,mam pytanko ile płaciliście za wytyczenie budynku przez geodetę.Mi krzyknął 400 zł Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yasioo 17.02.2004 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Jak mi robił mapkę to obiecał, że wytyczenie będzie za 200 zł. Za miesiąc zobaczymy czy wytyczy.yasioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sil 13.04.2004 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Witam, czy podane przez Was kwoty zawierają VAT? Mnie w wersji początkowej geodeta 'zaśpiewał' 60 zł za jeden róg budynku. To chyba sporo...? Ostatecznie dogadaliśmy się na 250 zł za całość- pojutrze wytycza Zobaczymy, czy zastosuje się do swej obietnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 13.04.2004 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Jestem geodetą i postaram sie odpowiedzieć z mojego punktu widzeniaCebor-jeżeli wytycza ci do 6 punktów to robi to za przyzwoitą cenę(zarówno z punkty widzenia inwestora jak i geodety)Sil-60 zł za punkt jest do cena całkiem niska,chyba że będzie Ci tyczyłok.10 punktów.Jak znam życie są to raczej ceny bez VAT, wiec prosze doliczeć 7%VAT (narazie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 13.04.2004 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 400 zł19 osi budynku - Dom w Tarninie - Archonoraz odnalezienie punktów granicznych działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sil 13.04.2004 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Janaro, dziękiuję za odpowiedź. U mnie punktów (ja to chyba mało profesjonalnie nazwałam rogami ) jest 8, więc widzę, że 250 zł to przystępna cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romi_25 13.04.2004 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 WitamPytam bo nie wiem: Czy wytyczenie budynku przed budową może zrobić tylko geodeta. Czy jest to obowiązkowe ze względów prawnych czy też chodzi tylko o dokładność?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarpol 14.04.2004 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 może zrobić tylko geodeta. Czy jest to obowiązkowe Odpowiedz zawarta jest w pytaniu dodam tylko ze geodeta musi byc uprawniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sympatyczka 14.04.2004 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 Witam!Przy budowie jesteś zobowiązany prowadzić dziennik budowy, stąd koniecznośc wytyczenia budynku przez geodetę. Funkcja geodety ma tu zasadnicze znaczenie. Pierwszy wchodzi na plac budowy a ostatni schodzi (obowiązkowa inwentaryzacja powykonawcza).Stąd przy budowie radziłabym nawiązać współpracę z jedną firmą geodezyjną na kompleksową obsługę, wtedy jest możliwość obniżenia kosztów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts