Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

perm

Recommended Posts

• Odpowiedzi 291
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

... do stwierdzenia prezesa o tym żeby zabierać jednym, dawac innym. ..!

Premier Tusk jest lepszy, bo on to robi po cichu, a głośno się od takich pomysłów odcina. Czytaliście o ostatnich pomysłach Rostowskiego wypchnięcia długu publicznego poza budżet, tak by dług mógł rosnąć, ale by nie przekroczyć maigcznego progu 55%?

czyli wychodzi na to,ze PIS nie ma nic lepszego do zaproponowania?

Pani anika, ja w tej chwili jestem dogłębnie zdegustowany wszystkim partiami z lewa na prawo, z góry na dół. Chciałbym zobaczyć, co ma Kluzik do powiedzenia (bo na razie wiem o niej tylko tyle, że jest za in vitro i anytkoncepcją i mam wrażenie, że gdyby założyła partię, to by była to partia centro-lewicowa).

Gość Konto usunięte_12*

1. Przestań kurde histeryzować.

2. Trzeba być niezłym wałem , żeby wciąż odwalać Rejtana , oraz straszyć siebie i innych, plagą peowską .

3. Co cztery lata są wybory i nie traktuj ludzi jak bezrozumne bydło sterowane przez media , Żydów i masonów.

4. Byli już u władzy Kaczyńscy .

Ad.1 - to nie ja histeryzuję, tylko ty (co widać po histerycznym tonie twojej "wypowiedzi")

Ad.2 - ta wypowiedź świadczy, że nie tylko jesteś "wałem", ale zwykłym chamem

Ad.3 - nic nie wspominałem o Żydach (miałem w życiu kilku bardzo dobrych kolegów - Żydów). Najwidoczniej to twoja obsesja:P

Ad.4 - Byli i jak pamięć mnie nie myli nie mogli spokojnie rządzić, bo twoja Platforma jak wioskowe psy codziennie szarpała ich za portki

Gość Konto usunięte_12*
Jak Kaczyńskiemu mogą przez gardło przejść słowa o tym by ci co mają wbrew własnej woli oddali coś tym co nie mają ? Nic go nie tłumaczy. Jeżeli tak rzeczywiście uważa to jest socjalistą takim samym jak Marks. Jeżeli mówi to pod publiczkę z okazji wyborów to jeszcze gorzej o nim świadczy.

Nie odnosisz się do tego, czy ci, którym chce conieco "uszczknąć" dorobili się swych fortun uczciwie, czy nie. A obecna władza robi wszystko, abyśmy się tego nie dowiedzieli.

Nie odnosisz się do tego, czy ci, którym chce conieco "uszczknąć" dorobili się swych fortun uczciwie, czy nie. A obecna władza robi wszystko, abyśmy się tego nie dowiedzieli.

To nie ma znaczenia! Własność prywatna jest święta i koniec. Socjaliści podważali prawo do posiadania powołując się na "niesprawiedliwość". On robi dokładnie to samo! Jeżeli posiadacze mediów zdobyli pieniądze w sposób nieuczciwy to po stwierdzeniu tego faktu przez sąd powinno się z odszkodowań pokryć krzywdy. Jeżeli stracił budżet państwa to te pieniądze razem z ewentualną karą powinny do niego trafić i zostać rozdysponowane tak samo jak inne środki. Np. na pomoc powodzianom. To co Kaczyński wygaduje to socjalizm czyli naprawianie wyimaginowanych krzywd prawdziwymi pieniędzmi tylko że cudzymi.

..............

Ad.4 - Byli i jak pamięć mnie nie myli nie mogli spokojnie rządzić, bo twoja Platforma jak wioskowe psy codziennie szarpała ich za portki

PIS-owcy byli w kolalicji z LPR i Samoobroną, tak jak teraz PO z PSL. Rządzili i mieli pole do popisu, a g..wno zrobili. Wtedy PO szarpała ich za portki, a teraz to samo robi PIS. Nastąpiła tylko zamiana ról, więc nie broń ich, bo wszyscy są tacy sami, nieważne z jakiej partii.

Każda władza przez ostatnie 20 lat "wolnej" Polski kradła i ukrywała swoje przewinienia, czasami tylko niektóre afery wychodziły na wierzch, ale od zabierania i karania tych złodzieji jest sąd, a nie prezio Kaczyński.

Gość Pepeg z Gumy
Ad.1 - to nie ja histeryzuję, tylko ty (co widać po histerycznym tonie twojej "wypowiedzi")

Ad.2 - ta wypowiedź świadczy, że nie tylko jesteś "wałem", ale zwykłym chamem

Ad.3 - nic nie wspominałem o Żydach (miałem w życiu kilku bardzo dobrych kolegów - Żydów). Najwidoczniej to twoja obsesja:P

:DA nie mówiłem , że histeryk.

Plus foetent stercora mota, jak mawiali starożytni.

chcialam cos zlapac na tvp info i mialam wlaczony dzsiaj tv kilka godzin na tym kanale

bardzo duzo Jaroslawa bylo(nie wiem czy to standard w tej stacji?),ale nie o tym chcialam...miedzy innymi powiedzial o tym,ze jestesmy w czolowce,a nawet w pierwszej trojce w Europie,jezeli chodzi o inteligencje

nawet mial przygotowana cala tabelke,kto ile punktow itd

no wiec ja juz nie wiem...taki narod madry,a daje sobie mozgi prac i wmawiac? :-?

tak dla ścisłości , to Jarosław mówił o "intligencji".

Nie wiem czy to jest aby to samo.

W każdym razie - Niemcy sobie gwałtownie średnią podwyższyli eksportując Nelly do Polski :)

Gość Konto usunięte_12*
Jeżeli posiadacze mediów zdobyli pieniądze w sposób nieuczciwy to po stwierdzeniu tego faktu przez sąd powinno się z odszkodowań pokryć krzywdy. Jeżeli stracił budżet państwa to te pieniądze razem z ewentualną karą powinny do niego trafić i zostać rozdysponowane tak samo jak inne środki. Np. na pomoc powodzianom.

A znasz choć jeden taki wyrok sądu (np. za złodziejskie prywatyzacje z lat 90-tych)?

A znasz choć jeden taki wyrok sądu (np. za złodziejskie prywatyzacje z lat 90-tych)?

Napisz wprost że prezes Kaczyński może osądzać kto winien a kto uczciwy.Co jednak bedzie jak wymyśli że to np ty ukradłeś i tobie trzeba zabrać. Co wtedy zrobisz? Pogodzisz się z tym? Przecież to samo robili komuniści. Oni wiedzieli komu trzeba zabrać. Jak ktos się nie zgadzał to był wróg nasłany przez obce siły. Tak nie można a jeżeli mówi tak polityk uwazający sie za prawicowego to albo jest chory psychicznie albo wszystko mu jedno co gada.

Gość Konto usunięte_12*
Napisz wprost że prezes Kaczyński może osądzać kto winien a kto uczciwy.Co .

No i jesteś znowu kolejnym (po gumowym pepegu), który mi imputuje słowa, jakich nie napisałem. Pisałem przecież, że nie ma co liczyć na nasze sądy, bo w materii skazywania "grubych" przestępców gospodarczych i polityków są wielce nieskuteczne. Czy masz zatem konstruktywną propozycję, kto mógłby to za nie zrobić?

Bo w Platformie jakoś tych chęci nie widzę.

Gość Pepeg z Gumy

To już chyba tradycja, że myślenie analityczne nie jest mocną stroną pisopatów.

BTW

Skoro już czepiasz się nicka , to albo nie rozumiesz wieloznaczności w języku polskim , takiego prostego przyimka jak "z" ., albo chcesz być na siłę złośliwy nie rozróżniając wielkich liter.

Ja się ciebie nie pytam, czy w seksie też jesteś taki sobieradek jak w pisaniu bredni na forum ?

No i jesteś znowu kolejnym (po gumowym pepegu), który mi imputuje słowa, jakich nie napisałem. Pisałem przecież, że nie ma co liczyć na nasze sądy, bo w materii skazywania "grubych" przestępców gospodarczych i polityków są wielce nieskuteczne. Czy masz zatem konstruktywną propozycję, kto mógłby to za nie zrobić?

Bo w Platformie jakoś tych chęci nie widzę.

Zrozum wreszcie.

Być może są jak piszesz "grubi przestępcy gospodarczy i politycy" :) ale nie ma innego sposobu na pozbycie się ich jak doprowadzenie przed sąd i udowodnienie winy. Wszelkie "trybunały ludowe" prędzej czy później doprowadzą do tego że będą skazywani ludzie którzy nie tyle nakradli ile nie potrafili w sposób przekonywujący udowodnić swojej niewinności. Takim trybunem mieni się Kaczyński. On zabierze tym co się w (domyśle) nieuczciwy sposób dorobili i da tym co zasługują (wg niego). O dowody się nie martwi. To jest dokładnie to samo co robili komuniści. Wskazywali winnych. Raz byli to bogaci chłopi, innym razem mieszczanie, drobni rzemieślnicy itp. Przykład tego do czego to prowadzi mieliśmy całkiem niedawno. Ziobro złapał przestępcę - doktora G. Gdyby nie to że w Polsce jednak prawo obowiązuje to zostałby ten człowiek napiętnowany i skazany tylko dlatego że Ziobro tak powiedział. Może to i mętna postać ten doktor G. ale póki winy mu nie udowodniono to jest kryształowo czysty. Można mówić że to niewiele ma wspólnego ze sprawiedliwością ale inaczej się nie da. Jeżeli myślisz inaczej to jeszcze raz, wyobraź sobie że to ciebie Ziobro oskarżył. Jedyna twoja nadzieja w uczciwym procesie.

To wszystko to taki banał że aż głupio to pisać.