Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

perm

Recommended Posts

Dopuser...my nie zyjemy juz od dawna w Polsce...my zyjemy w Europie...

Kosmopolitką jesteś, czy jak ? Ja tam się czuje przede wszystkim Polakiem... poza tym proponuję pojeździć trochę po świecie i zobaczyć, że w żadnym kraju tradycje narodowe nie zanikają, a wręcz przeciwnie, są powodem do chluby. Co ciekawe, nie zauważam, żeby np. Niemcy czy Anglicy twierdzili, że żyją w przede wszystkim w Europie... ale pewno jakiś dziwny jestem....

• Odpowiedzi 291
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kosmopolitką jesteś, czy jak ? Ja tam się czuje przede wszystkim Polakiem... poza tym proponuję pojeździć trochę po świecie i zobaczyć, że w żadnym kraju tradycje narodowe nie zanikają, a wręcz przeciwnie, są powodem do chluby. Co ciekawe, nie zauważam, żeby np. Niemcy czy Anglicy twierdzili, że żyją w przede wszystkim w Europie... ale pewno jakiś dziwny jestem....

No...u nas tradycje narodowe są na porzadku dziennym .

Te tłumy " Wolnych Polaków"...jakaś nowa odmiana Polaków?

Byli już ..

-Prawdziwi Polacy

-Polacy Katolicy-itp....

Trzeba się wziąć do pracy , a nie...

..in vitro

..Święto Trzech króli

..intronizacja Jezusa

i inne bzdety

TO W SPRAWACH EKONOMIi JEST NAJWAŻNIEJSZE ?:)

A nie dostrzegasz związku pomiędzy lokalnymi sitwami, czy matołami na decydenckich stołkach, często o ubecko-komunistycznym rodowodzie, a hamowaniem przedsiębiorczości czy ustawianiem przetargów pod konkretne, swoje firmy, a kosztem np. budżetu gminy ?

-ważniejsze niż odstawienie "czarnego pasożyta " od cycka?

Ten "czarny pasożyt" nawet w mikrym stopniu nie uczynił narodowi tylu krzywd ile 43 lata PRL i chłopców komunistów... wprost przeciwnie... był ostoją nadziei... i jakoś tak się składa, że bez niego nie ma wolnej Polski... a szemrany interesy nam panujących geszefciarzy są o niebo większe niźli cały majątek zwrócony Kościołowi, a zabrany przez komunistów...

-ważniejsze niz reforma KRUSU?

Jaakie jest zdanie n/t reform, w tym KRUS, gabinetu pana Tuska ? Niech sobie przypomnę: obiecanki - cacanki...

Nie gloryfikuję czasów PRL-u , choć mam 50-kę i w PZPR , ani innym ZMS-ie nie nie byłem "członkiem":)

tak piszę ,żebyś mi tu z komuchami nie wyjechał.

Ale ,żeby nie PRL ...

tobyś nadal odrabiała dniówki feudalne u plebana i nie potrafiła klikać na klawiaturce.

Co by ten Twój ukochany kapitalizm teraz wyprzedawał za bezcen?

skad wiesz,gdzie mieszkam,ze tak mi proponujesz po swiecie pojezdzic?

zeby powiedziec cos o obywatelach jakiegos kraju,trzeba tam zyc z perspektywy tubylca

czyli-czytac ich prase,ogladac ich tv,interesowac sie ich polityka,pic z nimi piwo,placic ich kredyty,ich ubezpieczenia,ich ceny za plomby,za studia itp,a nie tylko"pojezdzic po swiecie"(turystycznie,lub do pracy)

ja sie wypowiadalam w tym temacie juz w innym watku,nie bede sie powtarzac

jak mi powiesz-"zylem 10 lat w Anglii,10 w Niemczech,doskonale znam ich jezyki i nie zauwazam,zeby tak mowili"....to bedzie wiarygodne

reforme krusu wybijcie sobie z glowy,poki pawlak w koalicji siedzi

przez te koalicje nikt nigdy swojego programu nie zrealizuje

rzad musi miec wiekszosc,bo bedziemy krecic sie w kolko

tylko skad wziasc jakis rzad?

Edytowane przez prawdziwy.anika

Nie gloryfikuję czasów PRL-u , choć mam 50-kę i w PZPR , ani innym ZMS-ie nie nie byłem "członkiem":)

tak piszę ,żebyś mi tu z komuchami nie wyjechał.

Ale ,żeby nie PRL ...

tobyś nadal odrabiała dniówki feudalne u plebana i nie potrafiła klikać na klawiaturce.

Co by ten Twój ukochany kapitalizm teraz wyprzedawał za bezcen?

Widac, ze pomimo tak szacownego wieku mozna jeszcze pitolic farmazony i glupotki.

Gość Pepeg z Gumy
Sypiemy się wszyscy. Jako społeczeństwo przede wszystkim.

http://fakty.interia.pl/polska/news/atak-w-biurze-pis-w-lodzi-dwie-osoby-nie-zyja,1546440

Oczywiście.

Jako społeczeństwo zdrowe i nieposypane, 100% narodu musi być psychicznie sprawne.

Jarosław już powiedział , kto za tym stoi.

On wie co mówi , on jest przecież zdrowy i normalny jak nikt inny w Polsce.

Rzut gównem w tablicę pamiątkową, był przejawem resztek normalności tej części społeczeństwa, które się jeszcze nie posypało.

Czekamy na adekwatny do łódzkiej tragedii rewanż na biuro PO ( a może SLD, wszystko zależy jeszcze od preferencji politycznych szaleńca)

Nieźle się narobiło w tym kraju. Widocznie człowiek miał dość słuchania w każdych mediach, 24 godziny na dobę o katastrofie smoleńskiej, krzyżach, układach z Putinem itp. Nie dziwię się że dziadek nie wytrzymał tego napięcia. Również PO zajmuje się tym co nie trzeba, jak napisał powyżej Marek-B "..in vitro

..Święto Trzech króli

..intronizacja Jezusa

i inne bzdety "

zamiast wziąść się za naprawę sytuacji kraju. Ciekawe, czy ktoś teraz zaczai się na PO-wca?

Nieźle się narobiło w tym kraju. Widocznie człowiek miał dość słuchania w każdych mediach, 24 godziny na dobę o katastrofie smoleńskiej, krzyżach, układach z Putinem itp. Nie dziwię się że dziadek nie wytrzymał tego napięcia. Również PO zajmuje się tym co nie trzeba, jak napisał powyżej Marek-B "..in vitro

..Święto Trzech króli

..intronizacja Jezusa

i inne bzdety "

zamiast wziąść się za naprawę sytuacji kraju. Ciekawe, czy ktoś teraz zaczai się na PO-wca?

No narobiło. Sam to zaczynasz usprawiedliwiać. To jakiś potężny absurd, gdzie "ofiara" w

świadomości części społeczeństwa to winny. Nie jestem zwolennikiem pisu, ale to......

a szkoda pisać.

No narobiło. Sam to zaczynasz usprawiedliwiać. To jakiś potężny absurd, gdzie "ofiara" w

świadomości części społeczeństwa to winny. Nie jestem zwolennikiem pisu, ale to......

a szkoda pisać.

No niestety ponieśli konsekwencje polityki Prezesa. Jątrzył, opluwał wszystkich dookoła aż komuś od tego żyłka pękła.

No niestety ponieśli konsekwencje polityki Prezesa. Jątrzył, opluwał wszystkich dookoła aż komuś od tego żyłka pękła.

Daj spok......, nie komuś tylko wariatowi.

No to może tak, jak wredny Pepeg napisał:

"Czekamy na adekwatny do łódzkiej tragedii rewanż na biuro PO ( a może SLD, wszystko zależy jeszcze od preferencji politycznych szaleńca) ".

..Święto Trzech króli

..intronizacja Jezusa

i inne bzdety "

Zaczai sie na PO-ca ? nooo chyba tylko / jakis wariat / zaczai sie z krzyzem toz to jedyna odpowiedz na Polityke Milosci.

Daj spok......, nie komuś tylko wariatowi.

...

Nie byłbym do końca taki pewny. Poziom agresji jaki budzą wypowiedzi Kaczyńskiego jest baaardzo duży. On na przykład, zwykłym w sumie Polakom, patriotom, często z poczuciem że za ten patriotyzm zapłacili wysoką cenę wmawia że sa agentami Moskwy czy Berlina. Ich dążenie do spokojnego życia po latach walki o wszystko w komunie tłumaczy manipulacją, robi z ludzi wariatów tylko dlatego że nie podzielają jego komunistycznego poglądu "ch.j z ludźmi, liczy się idea". To się musiało stać prędzej czy później. Znalazł się wystarczająco zdesperowany i nieświadomy konsekwencji by prostest przeciw kłamstwom Jarosława podnieść do poziomu morderstwa.