Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

perm

Recommended Posts

Nie byłbym do końca taki pewny. Poziom agresji jaki budzą wypowiedzi Kaczyńskiego jest baaardzo duży. On na przykład, zwykłym w sumie Polakom, patriotom, często z poczuciem że za ten patriotyzm zapłacili wysoką cenę wmawia że sa agentami Moskwy czy Berlina. Ich dążenie do spokojnego życia po latach walki o wszystko w komunie tłumaczy manipulacją, robi z ludzi wariatów tylko dlatego że nie podzielają jego komunistycznego poglądu "ch.j z ludźmi, liczy się idea". To się musiało stać prędzej czy później. Znalazł się wystarczająco zdesperowany i nieświadomy konsekwencji by prostest przeciw kłamstwom Jarosława podnieść do poziomu morderstwa.

proszę Cię perm .

to jakiś szaleniec przecież.

nikt o zdrowych zmysłach nie reaguje w ten sposób.

reakcja Kaczynskiego jest tez chora, niestety.

strach się bać.

• Odpowiedzi 291
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

oczywiscie,ze to szaleniec,nie dorabiajmy do tego morderstwa ideologii

pamietam w zeszlym roku w Niemczech jakis byly uczen wparowal do szkoly i zabil kilka osob,potem ktos tam z nozem do zlobka wpadl-tez byly ofiary...

rozbieranie tego na czynniki pierwsze nie ma sensu

normalny czlowiek swoje niezadowolenie wyraza w takim przypadku w wyborach,a co bardziej nerwowi w manifestacjach

Gość Pepeg z Gumy
Daj spok......, nie komuś tylko wariatowi.

No to może tak, jak wredny Pepeg napisał:

"Czekamy na adekwatny do łódzkiej tragedii rewanż na biuro PO ( a może SLD, wszystko zależy jeszcze od preferencji politycznych szaleńca) ".

Wredny Pepeg też zgadza się z Tobą.

Byliśmy dzisiaj świadkami działania trzech rodzajów wariatów.

Jeden zabił i zranił niewinnych ludzi, drugi rodzaj go usprawiedliwiał a trzeci wariat wykorzystał do swoich podłych celów.

Wszystkie wyjątkowo obrzydliwe.

Szaleńcem może stać się każdy. Już napisałem: "pękła mu żyłka". Nie zdziwię się jak usłyszymy że był normalny i nic na to nie wskazywało. Inaczej jeszcze, jątrzące wypowiedzi Kaczyńskiego spowodowały że człowiek na skraju szaleństwa tę granicę przekroczył. Jak ktoś widział film "Full Metal Jacket" i zamordowanie Sgt. Hartman przez jednego z recruits to zrozumie o co mi chodzi.

Zastanawiam się jak napisać, co o "tym"myślę. Ogólnie jestem zdołowana głupotą ludu, który mimo tylu medialnych naocznych dowodów, nie pojął jeszcze, że polityka jest grą, w której po każdej rozgrywce gracze piją razem wódkę, a pionki, czyli ciemny lud dalej się ekscytuje i przeżywa aż do krwi. Proponuję więc natychmiastową reformę szkolnictwa, bo drwiąc z ograniczenia intelektualnego innych nacji (które mimo ograniczenia i tak mają na koncie więcej wynalazków niż my), nie umiemy drwić i zdystansowac się do tego, co się dzieje w najbliższym otoczeniu. Po co więc te nasze dzieci tak katować wiedzą, skoro najprawdopodobniej albo wyjadą albo wyrosną na podatną na manipulację tłuszczę?

Jestem zniesmaczona, że pomimo tragedii, której jesteśmy winni każdy po trochu, niektórzy próbują dalej wlec swoje chore wywody na temat kto winien i kto ofiara. Może pora, aby wyluzować.

oczywiscie,ze to szaleniec,nie dorabiajmy do tego morderstwa ideologii

Wg prokuratury to żaden szaleniec, a zdrowy, normalny facet. I zamordował z nienawiści do PiS i Jarka Kaczyńskiego, czyli z pobudek politycznych. Ot typowy wyznawca PO, europejczyk pełną gębą, wierzący mediom typu GW...

zeby powiedziec cos o obywatelach jakiegos kraju,trzeba tam zyc z perspektywy tubylca

czyli-czytac ich prase,ogladac ich tv,interesowac sie ich polityka,pic z nimi piwo,placic ich kredyty,ich ubezpieczenia,ich ceny za plomby,za studia itp,a nie tylko"pojezdzic po swiecie"(turystycznie,lub do pracy)

ja sie wypowiadalam w tym temacie juz w innym watku,nie bede sie powtarzac

jak mi powiesz-"zylem 10 lat w Anglii,10 w Niemczech,doskonale znam ich jezyki i nie zauwazam,zeby tak mowili"....to bedzie wiarygodne

??? A ja, głupi, myślałem, że wystarczy się spytać... wystarczy czasami po prostu poobserwować jak np. wszędzie rozwieszane flagi czy znajomość lokalnego folkloru, typu tłumne tańce na ulicach, czy sevillana w winiarni tańczona ot tak przez młodych ludzi...

reforme krusu wybijcie sobie z glowy,

Lepiej zlikwidować ZUS... KRUS to kolejny temat zastępczy, odwracający uwagę od prawdziwych problemów gospodarczych...

lokalny folklor jest dla turystow

oprocz tych flag i tancy sa takze te mniej chlubne...w Niemczech np mlodziez bardzo sie udziela w organizacjach neonazistowskich,w Anglii chetnie pije do nieprzytomnosci piwo namietnie ogladajac mecze(to juz ponoc sport narodowy),w Hiszpanii walka na pomidory i corrida,gina ludzie,we Francji palenie samochodow na ulicach itd itd

wiesz...jest takie powiedzenie,wszedzie dobrze,gdzie nas nie ma,a trawa jest zawsze zielensza po drugiej stronie plota

my widzimy tylko wlasny bajzel i wydaje nam sie,ze za tzw granica to jest niebo,spokoj,dobrobyt,wysoka kultura i tradycje narodowe

jestem Polka i nia zostane,bo patrze na swiat obiektywnie

widze jego dobre i zle strony,bo moze mialam wieksza mozliwosc od innych przekonac sie,ze wiekszosc obywateli zyjacych w jakimkolwiek kraju na ten swoj kraj narzeka

i po co ma byc potem"zamienil stryjek siekierke na kijek"

Wg prokuratury to żaden szaleniec, a zdrowy, normalny facet. I zamordował z nienawiści do PiS i Jarka Kaczyńskiego, czyli z pobudek politycznych. Ot typowy wyznawca PO, europejczyk pełną gębą, wierzący mediom typu GW...

wiekszosc morderstw jest popelnianych przez osoby podobno zdrowe psychicznie z nienawisci do roznych osob-matki,ojca,brata,sasiadki,nauczycielki itd

a wszyscy znajomi i sasiedzi wypowiadaja sie o takim w samych superlatywach

kazdy czlowiek ma swoj rozum i kazdy dorosly czlowiek sam odpowiada za swoje czyny

nie mow mi,ze czlowiek,ktory zabija innego,jest normalny!

poza tym nigdzie nie ma takiej informacji,ze jest sympatykiem(wyznawca) PO,tylko,ze jest przeciwnikiem PIS

szkoda,ze nie zauwazasz tu ewentualnej roznicy

Edytowane przez prawdziwy.anika

lokalny folklor jest dla turystow

A czy Ty znasz nap. krakowiaka i jesteś go w stanie publicznie i spontanicznie tańczyć na ulicy ?

Piszę o znajomości lokalnej tradycji, i nie prezentowaniu jej na pokaz dla turystów ale w codziennym, normalnym życiu... pytałaś jakiegoś Anglika, Francuza czy też Niemca kim oni się czują ? A kim się będziesz czuła jeśli Unia Europejska upadnie ? Wg Ciebie przynależność do UE to negacja kultury i tradycji narodowych ?

nie mow mi,ze czlowiek,ktory zabija innego,jest normalny!

A niby dlaczego ma nie być ? Chcesz powiedzieć, że sądy skazują psychicznie chorych na dożywocia ?

Co powiesz o np. żołnierzach ?

poza tym nigdzie nie ma takiej informacji,ze jest sympatykiem(wyznawca) PO,tylko,ze jest przeciwnikiem PIS

szkoda,ze nie zauwazasz tu ewentualnej roznicy

No tak... legitymacją PO się nie przedstawił i ani nalepką na czole się nie wyróżniał... wtedy by było wszystko jasne...

Gość Pepeg z Gumy
Raczej nie był bo namiętnie słuchał Radia Maryja jak piszą. To człek z trzeciej strony barykady :).

Zaraz będzie riposta, że to polskojęzyczne media tak go tylko kreują.

Rydzyk może przecież potwierdzić, że on Radyja nie słuchał.

Gość Pepeg z Gumy
Wrzuciłem cię na listę ignorowanych, bo szkoda mi czasu na czytanie twego bełkotu... bye, bye.

A nie lepiej to wszystkich , którzy mają inne zdanie niż Twoje wrzucić na listę ignorowanych?

Świat od razu będzie przyjemniejszy a Ty sobie spokojnie popiszesz bloga.

Wyrznąć wszystkich polityków-nieudaczników, to nowi może wezmą się za robotę, bo będą się bać że ich też wyrzną.

Wrzuciłem cię na listę ignorowanych, bo szkoda mi czasu na czytanie twego bełkotu... bye, bye.

Dość radykalnie wyrażona myśl, że dobrze byłoby, gdyby politycy ponosili odpowiedzialność za swoją pracę.