Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

perm

Recommended Posts

Gość Pepeg z Gumy
Widzę, że nie rozróżniasz pomiędzy bełkotem a innym zdaniem... ale może bełkot to dla ciebie standard... mi szkoda po prostu czasu na brednie, jak już pisałem...

Niepotrzebnie silisz się na złośliwości, mało zgrabnie Ci to wychodzi w tych niby refleksyjnych wtrętach.

BTW.Skoro, jak piszesz, żal Ci czasu na brednie, to po co je wypisujesz?

Bądź konsekwentny .

Twój adwersarz ma pewnie w dupie czy Go wpisujesz na listę ignorowanych , Ty musiałeś jednak to zaakcentować i pokazać wszystkim jaki masz do niego stosunek.

Masz jakiś megalomański problem?

• Odpowiedzi 291
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Niepotrzebnie silisz się na złośliwości, mało zgrabnie Ci to wychodzi w tych niby refleksyjnych wtrętach.

BTW.Skoro, jak piszesz, żal Ci czasu na brednie, to po co je wypisujesz?

Bądź konsekwentny .

Twój adwersarz ma pewnie w dupie czy Go wpisujesz na listę ignorowanych , Ty musiałeś jednak to zaakcentować i pokazać wszystkim jaki masz do niego stosunek.

Dziękuję za troskę. Sądzę, że poruszone są ciekawsze zagadnienie związane z tematem wątku bardziej niż moja lista ignorowanych.

Dość radykalnie wyrażona myśl, że dobrze byłoby, gdyby politycy ponosili odpowiedzialność za swoją pracę.

I najlepiej żeby każdy polityk zanim wejdzie do sejmu, samorządu itp. przechodził testy psychologiczne, psychiatryczne i na inteligencję tego typu jak policjanci, żołnierze czy sędziowie. A raz w roku wykrywacz kłamst, czy nie bierze łapówek i nie kradnie. A przed rozpoczęciem urzędowania niech podpisuje klauzulę, że jak nie spełni swoich obietnic, to zostanie z tego rozliczony, z więzieniem wyłącznie.

I najlepiej żeby każdy polityk zanim wejdzie do sejmu, samorządu itp. przechodził testy psychologiczne, psychiatryczne i na inteligencję tego typu jak policjanci, żołnierze czy sędziowie. A raz w roku wykrywacz kłamst, czy nie bierze łapówek i nie kradnie. A przed rozpoczęciem urzędowania niech podpisuje klauzulę, że jak nie spełni swoich obietnic, to zostanie z tego rozliczony, z więzieniem wyłącznie.

Alez mnie ubawiles kamyku po tych wszystkich badaniach to do sejmu wejdzie tylko Ojciec Rydzyk.

Piszę o znajomości lokalnej tradycji, i nie prezentowaniu jej na pokaz dla turystów ale w codziennym, normalnym życiu... pytałaś jakiegoś Anglika, Francuza czy też Niemca kim oni się czują ?

mam wrazenie,ze zyjemy w dwoch roznych swiatach

ale oczywiscie kazdy ma prawo do swojego zdania i nie bede negowac Twojego

co do morderstwa

http://wiadomosci.onet.pl/raporty/napad-na-biuro-pis/ryszard-c-mam-raka-zostalo-mi-siedem-miesiecy-zyci,1,3739378,wiadomosc.html

"Mam raka, zostało mi siedem miesięcy życia. Musiałem uporządkować swoje sprawy (mężczyzna sprzedał dom, oddał licencję taksówkarską, rozwiódł się z żoną) - tak źródła serwisu gazeta.pl relacjonują rozmowę zatrzymanego Ryszarda C. z pilnującymi go funkcjonariuszami.

Mężczyzna opowiadał im, że czyn swój planował od roku i niekoniecznie chciał zabić Jarosława Kaczyńskiego, ale "jakiegokolwiek polityka, obojętnie jakiej partii, żeby nie czuli się tacy pewni siebie".

mysle,ze w najblizszych dniach dowiemy sie wiecej szczegulow z jego zeznan

Edytowane przez prawdziwy.anika

Pokój! Pokój forumowicze. I wyluzujcie. Nasi politycy (bo nie wybrańcy) nie zasługują na takie zaangażowanie. Celowo w nawiasie napisałem o "niewybrańcach". Albowiem o tym kto będzie nas reprezentował w sejmie, senacie decydują Tusk, Kaczyński, Napieralski, Pawlak. Warto sobie uzmysłowić że obecny system wyborczy bardzo niewiele różni od systemu z czasów FJN (Front Jedności Narodu).

na razie tak

ale co bedzie,jezeli przy nastepnych wyborach Platforma znowu nie dostanie wiekszosci i bedzie musiala wejsc w koalicje,a Pawlakowi spadly slupki ponizej progu?

niektorzy nawet spekuluja,ze caly ten cyrk z Palikotem jest zaaranzowany specjalnie,zeby dostal sie do sejmu i stal sie koalicjantem Donka....

Pepeg - pewnie że mam to w dupie.

Zboczeńcy! :)

... uwaga ... stasiek od gośki czuwa (on jest jakoś bardzo przewrazliwiony w temacie "dupala" ... nie przymierzając jak onegdaj marian - czuję jego powrót już niebawem zresztą) :) ;)

Napieralski to sobie moze jedynie zadecydowac w ktorej nogawce jajka nosic.

Wybacz maysee ale się mylisz. O ile przy poprzednich wyborach Napieralski niewiele miał do powiedzenia przy układaniu listy kandydatów na posłów to za rok on i tylko on zdecyduje kto się znajdzie na listach wyborczych SLD. I zakładając, że kandydaci z SLD przekrczą próg wyborczy (na co się zanosi) to on zdecyduje kto będzie nas w sejmie reprezentował. Niezależnie od tego czy tobie się to podoba czy też nie.

DZIESIĘĆ ZOBOWIĄZAŃ PLATFORMY

Polska zasługuje na cud gospodarczy

1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy

2. Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki,

zwiększymy emerytury i renty

3. Wybudujemy nowoczesną sieć autostrad, dróg ekspresowych,

mostów i obwodnic

4. Zagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i

zlikwidujemy NFZ

5. Uprościmy podatki – wprowadzimy podatek liniowy z ulgą

prorodzinną, zlikwidujemy ponad 200 opłat urzędowych

6. Przyspieszymy budowę stadionów na Euro 2012

7. Szybko wypełnimy naszą misję w Iraku

8. Sprawimy, że Polacy z emigracji będą chcieli wracać do domu i inwestować

w Polsce

9. Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet

10. Podejmiemy rzeczywistą walkę z korupcją.

czy moglbys mi odpowiedziec na moje wczesniejsze pytanie,na kogo Twoim zdaniem powinnismy teraz glosowac?

Potrafisz myśleć sam za siebie? Nie masz zapatrywań politycznych, nie widzisz co się w kraju dzieje, czy jak ?

Wszystkie rządy roztrwoniły sporo forsy,

Nasz ostatni jest chyba najgorszy.

Czarował wyborców liberalizmem,

Pomylił go wyraźnie z socjal-etatyzmem.

Zamiast wprowadzić gospodarczą wolność,

Znacząco zmniejszyć biurokrację, nieudolność.

Obniżyć podatki, zlikwidować składki,

By pieniędzy nie miał ZUS, tylko biedne dziadki.

W górę VAT, brak cięcia wydatków,

Łatwo przychodzi podnoszenie podatków.

Wolą kraść więcej, niż reformować.

Lubią gadać, nasz czas marnować.

Wszystko obiecał nasz "cudny" rząd,

Drugą Irlandię nie wiadomo skąd.

Zapomniał, że Irlandia dobrze miała,

W okresie, gdy podatki obniżała.

W rządzie umysłowo ograniczeni,

Zamiast ciąć wydatki,

Łapę do kieszeni naszej i pokoleń przyszłych wsadzają,

Żadnych skrupułów gnoje nie mają.

Od lat dobrze robią tylko sobie,

W państwie wszystko stoi na głowie.

Gdyby nie straszne byłoby komiczne,

Gram na basie terapeutycznie.

Całość na:

Wszystkie rządy roztrwoniły sporo forsy,

Nasz ostatni jest chyba najgorszy.

Czarował wyborców liberalizmem,

Pomylił go wyraźnie z socjal-etatyzmem.

Zamiast wprowadzić gospodarczą wolność,

Znacząco zmniejszyć biurokrację, nieudolność.

Obniżyć podatki, zlikwidować składki,

By pieniędzy nie miał ZUS, tylko biedne dziadki.

W górę VAT, brak cięcia wydatków,

Łatwo przychodzi podnoszenie podatków.

Wolą kraść więcej, niż reformować.

Lubią gadać, nasz czas marnować.

Wszystko obiecał nasz "cudny" rząd,

Drugą Irlandię nie wiadomo skąd.

Zapomniał, że Irlandia dobrze miała,

W okresie, gdy podatki obniżała.

W rządzie umysłowo ograniczeni,

Zamiast ciąć wydatki,

Łapę do kieszeni naszej i pokoleń przyszłych wsadzają,

Żadnych skrupułów gnoje nie mają.