Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

perm

Recommended Posts

• Odpowiedzi 291
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bo to tak jak z autobusem, kiedy rozwali się w Niemczech i można się pokazać na tle nowoczesnej autostrady i Angeli Merkel, to tak, ale jak się rozwali jakaś wsiowa nędza, wożona do marnej pracy bieda-busikiem jak pod Kinszasą, to lepiej odwiesić kryzysową kurteczkę do szafy i zniknąć, aby się zaś nie skojarzyć z bezsilnymi pytaniami, dlaczego mieszkańcy „zielonej wyspie sukcesu” wiodą życie podobne do wyzyskiwanych na pomidorowych polach ofiar kalabryjskiej mafii.

No comments.

Fragment z: http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2010/10/26/dasz-bor/#comment-174674

Wg prokuratury to żaden szaleniec, a zdrowy, normalny facet. I zamordował z nienawiści do PiS i Jarka Kaczyńskiego, czyli z pobudek politycznych. Ot typowy wyznawca PO, europejczyk pełną gębą, wierzący mediom typu GW...

Nie dziw się, że tego rodzaju wypowiedzi budzą agresję - tyle jest opowiadania o przemyśle nienawiści i pogardy, a jednak...

Dałeś tutaj przykład ewidentnej pogardy i nienawiści do osób innej opcji politycznej i światopoglądowej niż Twoja.

Uważasz, że w ten sposób przekonasz kogolwiek do czegokolwiek?

Bo mnie się wydawało zawsze, że dyskusja ma sens wtedy, kiedy adwersarze mogą rzeczowo rozmawiać i przedstawiać argumenty, tworzyć konsensus, wypracowywać jakiś rozsądny punkt widzenia.

Jeśli chciałeś tego właśnie, to obrałeś złą metodę, zapewniam Cię.

Jeśli zaś nie chciałeś tego, tylko poobrzucania się inwektywami - to nie krzycz, że ci "tamci" są paskudni, bo Ty przecież robisz to samo, prawda?

Nie dziw się, że tego rodzaju wypowiedzi budzą agresję - tyle jest opowiadania o przemyśle nienawiści i pogardy, a jednak...

Dałeś tutaj przykład ewidentnej pogardy i nienawiści do osób innej opcji politycznej i światopoglądowej niż Twoja.

Mhm... nie wiedziałem, że za "europejczyk" czy "wyznawca PO" można się obrazić... a słyszałaś może wypowiedzi np. Palikota, Sikorskiego czy Niesiołowskiego, o samym "autorytecie" Bartoszewskim nie wspominając ? Przypomnij mi może swoje reakcje na ich wypowiedzi, bom ciekawy twego obiektywizmu... i jeszcze jedno: które to ugrupowanie nawoływało do fizycznej - rpt: fizycznej - likwidacji swych politycznych oponentów ?

Bo mnie się wydawało zawsze, że dyskusja ma sens wtedy, kiedy adwersarze mogą rzeczowo rozmawiać i przedstawiać argumenty, tworzyć konsensus, wypracowywać jakiś rozsądny punkt widzenia.

Jeśli chciałeś tego właśnie, to obrałeś złą metodę, zapewniam Cię.

Jeśli zaś nie chciałeś tego, tylko poobrzucania się inwektywami - to nie krzycz, że ci "tamci" są paskudni, bo Ty przecież robisz to samo, prawda?

Proponuję ad rem, ad rem...

Wygląda na to - a szkoda - , że widzisz tylko na jedno oko... proponuję prześledzić wypowiedzi np. Pepega, BOHO czy perma, wyciągnąć wnioski, i dopiero wysnuwać opinie n/t kto kogo obrzuca inwektywami.

Edytowane przez Dopuser

Dopuser chciałby bym ja i inni zamontowali sobie klapki na oczach i nie dostrzegali tego co PiS czyli Kaczyński Jarosław sobą prezentują. Używa przy tym pseudoargumentacji typowej dla PiS czyli konsekwentnie pomija milczeniem pytania o konkrety, podkreśla i stawia na równi z faktami insynuacje nigdy nie udowodnione no i stosuje z powodzeniem metodę swoich protoplastów komunistów oskarżania o to co się samemu robi innych. Jemu nie chodzi o dyskusję bo wie że jakakolwiek teza o skuteczności, czy tez patriotyźmie PiS jest nie do utrzymania. Chodzi tylko o wypisanie jak najwiekszej ilości inwektyw czy pomówień w nadziei nie wiem na co. Dyskusja wymaga argumentów a nie pomówień ale skoro Prezes ma to gdzieś i kłamie z premedytacją to czego tu wymagać od jego przydupasów.

Gość Pepeg z Gumy

Wygląda na to - a szkoda - , że widzisz tylko na jedno oko... proponuję prześledzić wypowiedzi np. Pepega, BOHO czy perma, wyciągnąć wnioski, i dopiero wysnuwać opinie n/t kto kogo obrzuca inwektywami.

Jak bardzo sobie zasłużysz, to cie mogę dopiero obdarzyć inwektywą.

W którym miejscu potraktowałem Cię inwektywą, pokaż mi, bo inaczej łżesz zwyczajnie.

Nie naprężaj się tak i nie użalaj obłudniku nad sobą, że Cie tak wszyscy niby tu poniewierają.

Jako człowiek jesteś dla większości zwyczajnie obojętny i jeśli ktoś coś ma do ciebie, to jedynie do Twoich poglądów a nie do osoby.

Wszyscy w tym PiS-ie jesteście tacy na swoim punkcie przewrażliwieni i wszędzie widzicie inwektywy , epitety i pajęcze sieci układów ?

Już Ci DPS zacytowała obraz Twojej merytorycznej i pełnej szacunku do adwersarza wypowiedzi .

A że bredzisz zbyt emocjonalnie często i nie na temat , to miej pretensję do siebie a nie do ludzi, którzy nie zgadzają się z Twoimi powtarzanymi w kółko niby argumentami.

Mhm... nie wiedziałem, że za "europejczyk" czy "wyznawca PO" można się obrazić...

Czyżbyś nie wiedział, jak obraźliwe jest napisanie, że zamordował, a więc typowy wyznawca PO? I do tego to słowo: wyznawca...

a słyszałaś może wypowiedzi np. Palikota, Sikorskiego czy Niesiołowskiego, o samym "autorytecie" Bartoszewskim nie wspominając ?

Ty, ale przecież jeśli sam nie jesteś w porządku, to nie masz prawa szukać winy u innych, proste, prawda?

Przypomnij mi może swoje reakcje na ich wypowiedzi, bom ciekawy twego obiektywizmu...

A czemu? Chcesz mnie z czegoś rozliczyć???

i jeszcze jedno: które to ugrupowanie nawoływało do fizycznej - rpt: fizycznej - likwidacji swych politycznych oponentów ?

Ugrupowanie? Żadne. Niektórzy nieodpowiedzialni posłowie.

Proponuję ad rem, ad rem...

Jeśli to nie jest ad rem, to sorry, widać jednak nie o dyskusję chodziło. Wzajemne obrzucanie się inwektywami zupełnie mnie nie interesuje, szkoda mojego czasu na to.

Wygląda na to - a szkoda - , że widzisz tylko na jedno oko...

No cóz, dość powszechnie wiadomo na forum, że istotnie mam bardzo słaby wzrok, w obu oczach, ale to nie upoważnia Cię do drwin ze mnie. Szkoda, miałam nadzieję, że jesteś porządnym facetem.

proponuję prześledzić wypowiedzi np. Pepega, BOHO czy perma, wyciągnąć wnioski, i dopiero wysnuwać opinie n/t kto kogo obrzuca inwektywami.

Znaczy się, oni paskudni, a Ty człek bogobojny i przyzwoity? Wybacz, ale to naprawdę mało dorosłe i mało merytoryczne.

W którym miejscu potraktowałem Cię inwektywą, pokaż mi, bo inaczej łżesz zwyczajnie.

Litości, już nie mogę...

Nie naprężaj się tak i nie użalaj obłudniku nad sobą, że Cie tak wszyscy niby tu poniewierają.

W którym miejscu użalam się nad sobą, hipokryto?

Jako człowiek jesteś dla większości zwyczajnie obojętny i jeśli ktoś coś ma do ciebie, to jedynie do Twoich poglądów a nie do osoby.

Nic dodać, nic ująć...

Wszyscy w tym PiS-ie jesteście tacy na swoim punkcie przewrażliwieni i wszędzie widzicie inwektywy , epitety i pajęcze sieci układów ?

???

Mhm... ja jestem przewrażliwiony ? To ja się czepiam o europejczyków czy wyznawców PO ? Jak na razie to widzę zdecydowany brak obiektywizmu w jej wypowiedzi, i co więcej, zadymianie wątku... może by pouruszyła np. dwulicowość Tuska w przypadków wypadków busa w Niemczech i Polsce... ale lepiej się czepiać słówek, prawda ?

Już Ci DPS zacytowała obraz Twojej merytorycznej i pełnej szacunku do adwersarza wypowiedzi .

Byłbym jej wdzięczny na odpowiedzi bardziej dotyczące sypiącej się PO, niźli wycieczki pod moim osobistym adresem...

A że bredzisz zbyt emocjonalnie często i nie na temat , to miej pretensję do siebie a nie do ludzi, którzy nie zgadzają się z Twoimi powtarzanymi w kółko niby argumentami.

Ty bełkoczesz w 95%, sensu w tym nijakiego nie ma... długo jeszcze tak będziemy ?

Platforma się sypie, larum grają !!! AD REM ! AD REM !

Czyli jednak nie chodzi o meritum.

Powinienes się wstydzić za kpiny z mojej choroby oczu i inne rzeczy, Naprawdę, wstyd.

Powinienes przeprosić publicznie i podpisac deklarację, którą przygotuję, jak tylko znajdę czas, inaczej nie będe z Toba rozmawiać i nie będe uznawać Ciebie jako forumowicza, to chyba oczywista oczywistość.

Gość Pepeg z Gumy

Powinienes przeprosić publicznie i podpisac deklarację, którą przygotuję, jak tylko znajdę czas, inaczej nie będe z Toba rozmawiać i nie będe uznawać Ciebie jako forumowicza, to chyba oczywista oczywistość.

:D:D

wow! A gdzie akt ekspiacji, bicie w piersi i zrzeczenie się stanowiska ?

Czy to nie jest z Twojej strony aby niebywały wręcz i agresywny , powtarzam raz jeszcze agresywny, atak na wartości, samą partię, że o nawoływaniu do przemocy już nawet nie wspomnę ?

Powinienes się wstydzić za kpiny z mojej choroby oczu i inne rzeczy, Naprawdę, wstyd.

??? Jakie oczy, jakie inne rzeczy ? Nie zrozumiałaś przenośni, ot co... przykre, że muszę to tłumaczyć...

?????? Mhm... wyskoczyłaś jak filip z konopi (przepraszam z góry za jakiekolwiek skojarzenia z Twoją osobą, a dotyczącą filipa i konopii), nie pisałaś na temat a atakowałaś mnie personalnie, nie rozumiesz przenośni... niech zacytuję na koniec Pepega:

No cóz, dość powszechnie wiadomo na forum, że istotnie mam bardzo słaby wzrok, w obu oczach, ale to nie upoważnia Cię do drwin ze mnie. Szkoda, miałam nadzieję, że jesteś porządnym facetem

Masz chyba zbyt wygórowane mniemanie o sobie, jeśli chodzi o znajomość Twego wyglądu przez forumowiczów...

Dalsze kroki poprzez Administrację forum poproszę, a nie publicznie.

Wg prokuratury to żaden szaleniec, a zdrowy, normalny facet. I zamordował z nienawiści do PiS i Jarka Kaczyńskiego, czyli z pobudek politycznych. Ot typowy wyznawca PO, europejczyk pełną gębą, wierzący mediom typu GW...

Jak mogłem to przegapić :oops:

Typowych wyznawców PO są w tym kraju miliony, co udowodniło kilka ostatnich wyborów.

Cud to prawdziwy, że PIS ma jeszcze żywych działaczy :D

Wiesz, Ty, z tekstu prokuratury, że był to normalny facet, który niedawidził PIS i JK wnioskujesz, że był zwolennikiem PO. Ale zwolennicy PO to się z JK śmieją lub mu współczują. Nienawiść posunięta do morderstwa dość przypadkowej ofiary wymaga czegoś więcej niż tylko antypatii do ostatniego prawego i sprawiedliwego w całym westernie.

...

Jako człowiek jesteś dla większości zwyczajnie obojętny...

To prawda :)

...

I to tez prawda :)

:stirthepot::stirthepot::stirthepot:

Co za samokrytyka... :))

w moim mniemaniu - raczej komplement :)

ale spodziewam się , że tego z kolei Ty nie rozumiesz .

Dobrze radzisz... ale lepiej komisji hazardowej, bo od razu ukręcą łeb sprawie...

łeb sprawie . no nie mogę :rolleyes:

tylko jakiej sprawie ? kolejny spisek się tu urodził czy kondominium jakieś ?

że tak powiem, tu jest pis znaczy pies jest pogrzebany.

weź oddychaj jakoś głębiej czy coś.