Dopuser 27.10.2010 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 MKK, popieram. Ja nie znam DPS, nic nie wiem o jej chorobie oczu. Dopuser, dla świętego spokoju niech Pan przeprosi DPS i po sprawie. Co Panu szkodzi. Kto ma rację, i tak każdy widzi... [/quote[ Chopin, przede wszystkim przepraszam Cię, że napisałem w wątku o WSI, iż "bijesz się z koniem". Było to porównanie bez żadnych aluzji z mojej strony. Nawet nie wiem czy posiadasz konia. Chociaż nie jestem całkiem pewny czy DPS rozumie co miałem na myśli używając tego zwrotu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 27.10.2010 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 DPSia - nieźle ich wkręciłaś od połowy strony o Tobie mówią właściwie to sami się wkręcili. zupełnie jak Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.10.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 No nareszcie ktoś kumaty, Zosiu, dziękuję Ci! Kochani - przepraszam Was za ten mały żart, ale chciałam Wam pokazać, jak prosto jest odwrócić uwagę od treści istotnych, jak łatwo jest uczynić z siebie "ofiarę bezprzykładnej napaści" i zmusić innych do tłumaczenia się i przepraszania za niepopełnione i urojone winy. Spójrzcie, ile osób zaczęło się gęsto tłumaczyć - Dopuser, że ten filip to nie o mnie i w ogóle, Szopen, że nie daj Bóg się obrażę i co to będzie, jeszcze M.K.K. też tłumaczy i przekonuje, że nie powinnam, ale o co chodzi... To się nazywa socjotechnika, konkretniej manipulacja, i taki właśnie zabieg nasi politycy bardzo często stosują. Udają, że nie rozumieją, co się do nich mówi, i w ogóle, jak to ujął Pepeg: Agitator wyrywa z kontekstu, unika trudnych pytań, interpretuje sobie jak mu wygodnie, nie odnosi się do wypowiedzi a na kontrargumenty reaguje kolejnym ,nie mającym związku z podjętym tematem , atakiem na przeciwnika : Jeszcze raz proszę o wybaczenie - po prostu chciałam Wam pokazać, że to DZIAŁA na wszystkich (no, prawie, na Zochnę nie ). Nie dajmy się ogłupiać politykom, z żadnej strony. Dziękuję za uwagę. - Ocet z cukrem to strata żołądka , pieniędzy i urlopu . No chyba , że chodzi o lekkie PO dtruwanie . - Barakudo - w to, że nie lubisz rzeczy słodko - kwaśnych nie wierzę, piszesz, bo lubisz pisać. Tak czy siak, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 27.10.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 (edytowane) Nie interesuje mnie w co wierzysz . Ostrzegam ludzi , że słodzony ocet przegryza żołądek i jest stratą pieniędzy oraz czasu . - Babciu, babciu, a czemu masz takie duże oczy ? ( PO dobno nie widzące ) Babciu, babciu a czemu masz takie duże uszy ? ( PO dobno nie słyszące ) Babciu, babciu a czemu masz takie duże zęby ? ( PO dobno sztuczna szczęka ) Tylko Marek Rosiak nie widzi , nie słyszy i jest mu wszystko jedno Zrobił z siebie ofiarę , sierota :lol: To samo Wojciech Sumliński , POdobno . Sam wyniósł sobie komputer i się POturbował :lol: - Edytowane 27 Października 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 27.10.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 (edytowane) DPSia - nieźle ich wkręciłaś od połowy strony o Tobie mówią właściwie to sami się wkręcili. zupełnie jak Jarek - Ło matko . Ale żenua . :lol::-P:-P:-P DPS sama się nakręciła, wkręciła i wyrzęła . Taka pralka-suszarka z POwinszowaniem urodzin . - Edytowane 27 Października 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjr 27.10.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 (edytowane) Dzięki DPS za zamordowanie tego wątku. I powtórzę bardzo ważne, dające do myślenia, Twoje słowa:"Nie dajmy się ogłupiać politykom, z żadnej strony." Edytowane 27 Października 2010 przez pjr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 27.10.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Dzięki DPS za zamordowanie tego wątku. I powtórzę bardzo ważne, dające do myślenia, Twoje słowa: "Nie dajmy się ogłupiać politykom, z żadnej strony." Ty tak na poważnie ? Przecież wiadomo, że tutaj chodzi tylko o PiS... widziałeś na tym forum jakąś krytykę poczynań PO czy Tuska, ale ze strony antyPiSowca ? Spróbuj napisać coś krytycznego pod adresem PO/Tuska/Komorowskiego, a się przekonasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 27.10.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Bardzo mnie już mierzi i nudzi to nap....ie dwóch opcji, które to nap...ie stało się dla tych opcji jak niezbędny do życia tlen (Kłopotek, program Kawa na ławę w zeszłą niedzielę, z kt,órym się zgadzam w tej kwestii). Prezydent właśnie występuje w telewizji w roli rzecznika rządu, rzecznik rządu wypowiada się w kwestiach, o których nie ma pojęcia. Opozycja szczeka, ale ugyźdz nie może i to ją wpienia. Więc postanowiłam, że poczekam z opiniami. Niedługo, bo do nowego roku. Zacznie się od obcięcia rent. Potem będą ograniczenia praw pracowników. Potem nie wiem, co będzie i chyba nie chcę wiedzieć, bo po co ma sie denerwować. Sztaniszkis (wiem, że nie wszyscy ją lubią) dzisiaj w radiu fajnie w sumie mówiła i dlatego poczekam. http://www.rmf24.pl/opinie/wywiady/kontrwywiad/news-staniszkis-tusk-zarzadza-emocjami-kaczynski-musi-sie,nId,304506 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 28.10.2010 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Kochani - przepraszam Was za ten mały żart, ale chciałam Wam pokazać, jak prosto jest odwrócić uwagę od treści istotnych, jak łatwo jest uczynić z siebie "ofiarę bezprzykładnej napaści" i zmusić innych do tłumaczenia się i przepraszania za niepopełnione i urojone winy. Spójrzcie, ile osób zaczęło się gęsto tłumaczyć - Dopuser, że ten filip to nie o mnie i w ogóle, Szopen, że nie daj Bóg się obrażę i co to będzie, jeszcze M.K.K. też tłumaczy i przekonuje, że nie powinnam, ale o co chodzi... To się nazywa socjotechnika, konkretniej manipulacja, i taki właśnie zabieg nasi politycy bardzo często stosują. DPS Zaraz, zaraz. Możemy się śmiać nie tylko z polityków ale i z siebie, nie mam nic przeciw. Ale gdzie tu socjotechnika. Ot, jedna osoba odezwała się tak, jakby miała potężne a nieuzasadnione kompleksy i wynikające z nich pretensje, to kilka jej napisało, że nie ma racji. Nie było przeprosin, bicia się w pierś, nikt nie stanął po stronie ofiary bezprzykładnej napaści. W dość elementarny sposób pchnęłaś dyskusję na boczne tory, twierdząc, że dzieje Ci się krzywda, a przy okazji bezprzykładnie napadając na adwersarza. Nie bardzo widzę, co chciałaś w ten sposób udowodnić, poza tym, że inteligentny człowiek może udawać głupszego niż jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szopen 28.10.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Nie było przeprosin, bicia się w pierś, Ja przeprosiłem i biłem się w piersi. Za co przepraszam i biję się w pierś. Rytualnego tańca przeprosin odtańczę w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 28.10.2010 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Z dużej chmury mały deszcz, wiele hałasu o nic, itd...:Za http://makro.pb.pl/2252572,72777,lagodna-wersja-odchudzania-urzedow : Co dziesiąty urzędnik do zwolnienia - od takiej zasady wyszedł zespół kierowany przez Michała Boniego, ale skończył zupełnie gdzie indziej. Projekt racjonalizacji zatrudnienia w administracji publicznej to głównie lista wyjątków. Wszelkie krytyczne komentarze na poruszony temat od zwolenników PO i rządu p. Tuska mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 28.10.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Polecam też artykuł n/t finansów publicznych w http://www.polskatimes.pl/opinie/wywiady/325566,szewczak-rostowski-ukrywa-faktyczny-dlug,id,t.html "- Najgorsze przed nami. Kryzys przychodzi do nas z opóźnieniem, ale skutki będą tak dramatyczne jak na Węgrzech - mówi Janusz Szewczak, główny ekonomista SKOK, w rozmowie Agatonem Kozińskim. " Szykuje się nam niezły pasztet... co się stało z "zieloną wyspą" sprzed kilku miesięcy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 28.10.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 I na koniec dzisiejszego "przeglądu prasy" bardzo ciekawy artykuł prof. Krasnodębskiego, zwolennika PiS. Daj nam, Boże, takich "oszołomów" jak Krasnodębski w PO... : http://www.polskatimes.pl/stronaglowna/184365,prof-krasnodebski-nie-bedzie-polakow-bez-polski,id,t.html#material_1 W dwudziestoleciu międzywojennym ówczesne elity miały świadomość, że nowoczesne państwo buduje się wspólnie. W III RP liczy się sukces indywidualny - pisze prof. Zdzisław Krasnodębski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 28.10.2010 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 (edytowane) Bardzo miły artykuł, krytykujący dwadzieścia ostatnich lat rozwoju Polski, stwierdzający, że Polska to biedny kraj i tak dalej. Ale słowa nie ma na temat tego, że PIS to jakiekolwiek rozwiązanie, albo że dzięki przedstawicielom PIS u władzy (były takie okresy), było w tym kraju lepiej. Już w cytowanym przez Ciebie początku jest mowa, że nowoczesne państwo buduje się wspólnie, jak rozumiem wspólnie w koalicji z Samoobroną i LPR jest ok? Bo dwie największe partie udowodniły, że nie mają możliwości zawiązania koalicji. No i dyskusyjna konkluzja: A tylko zbiorowy sukces Polski pozwoli naszym dzieciom i wnukom na odniesienie sukcesu indywidualnego, tak by rzeczywiście mogli zmierzyć się z najlepszymi. Dzisiaj nie trzeba uwalniać Polaków od Polski, lecz przypominać im, że jest ona niezbywalną wartością i warunkiem ich pomyślnego życia. Tu pojawia się wałkowane od lat pytanie: czy Polacy będą silni dzięki sile Polski, czy może Polska będzie silna dzięki sile Polaków. Autor odpowiada na nie, ale to tylko wyraz jego poglądów. No i historia udowodniła, że mimo kilkupokoleniowego okresu bez Polski, Polacy ciągle są. Już tytułowa teze artykułu, choć ładnie brzmi, została przez historię obalona. Edytowane 28 Października 2010 przez m.k.k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 28.10.2010 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 (edytowane) Bardzo miły artykuł, krytykujący dwadzieścia ostatnich lat rozwoju Polski, stwierdzający, że Polska to biedny kraj i tak dalej. Ale słowa nie ma na temat tego, że PIS to jakiekolwiek rozwiązanie, albo że dzięki przedstawicielom PIS u władzy (były takie okresy), było w tym kraju lepiej. Mhm... czy oby przypadkiem PiS nie śni Ci się po nocach ? Wyluzuj, człowieku, z tym PiSem! Artykuł nie ma żadnego związku z PiS przeca... Już w cytowanym przez Ciebie początku jest mowa, że nowoczesne państwo buduje się wspólnie, jak rozumiem wspólnie w koalicji z Samoobroną i LPR jest ok? Bo dwie największe partie udowodniły, że nie mają możliwości zawiązania koalicji. Litości !!! Edytowane 28 Października 2010 przez Dopuser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 28.10.2010 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Mhm... czy oby przypadkiem PiS nie śni Ci się po nocach ? Wyluzuj, człowieku, z tym PiSem! Artykuł nie ma żadnego związku z PiS przeca... No właśnie. To tylko Ty zamieszałeś w to PIS ...bardzo ciekawy artykuł prof. Krasnodębskiego, zwolennika PiS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 28.10.2010 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 A nasz rząd nadal bawi się w chowanego z Unią Europejską, i - jak to zwykle bywa - najprawdopodobniej na nasz rachunek: W sprawie gazu nie ma zgody z BrukseląKOMISJA SKONSTERNOWANA, ŻE POLSKA NIE CHCE POKAZAĆ UMOWY Całość na: http://www.tvn24.pl/12692,1679915,0,1,w-sprawie-gazu-nie-ma-zgody-z-bruksela,wiadomosc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjr 29.10.2010 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Ty tak na poważnie ? Przecież wiadomo, że tutaj chodzi tylko o PiS... widziałeś na tym forum jakąś krytykę poczynań PO czy Tuska, ale ze strony antyPiSowca ? Spróbuj napisać coś krytycznego pod adresem PO/Tuska/Komorowskiego, a się przekonasz... Bardzo poważnie. I uważam, że stanowczo za dużo płacimy swojm politykom. Wszystkim. I wisi mi to czy kłucą się PIS z PO, czy też PSL z SLD. Wiem, że po pyskówce ze studia telewizyjnego razem pojadą do domu poselskiego, razem sznapsa wypiją. Żadnej idei, tylko władza potrzebna by wyrwać najwięcej pieniędzy, żeby załatwić synekurki najbliższym, by oni z kolei utrzymali polityka przy władzy. Przez takie zależności, powiązania stanowiska obejmują nie najlepsi lecz "swojaki". A później taki "swojak" źle nas obsłuży w urzędzie, nie pozyska funduszy unijnych, nie zorganizuje budowy autostrad, sprzeda akcje PZU za marne pieniądze, a później zapłaci olbrzmie odszkodowanie z naszych pieniędzy. I tak dalej i tak dalej. Co do ideologi... przykładowo, lewicowy SLD likwiduje fundusz alimentacyjny, prawicowy PIS wprowadza becikowe, liberalne PO podnosi podatki. Jedyna idea warta poparcia przez obywateli to jednomandatowe okręgi wyborcze. Przynajmniej będziemy mogli nieudolnego polityka z naszego okręgu popędzić przy następnych wyborach. No i będziemy swojego przedstawiciela znali, a on wszystko dla nas zrobi byśmy go na powrót wybrali. Ups.. znowu się rozpisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 29.10.2010 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Trzeba chyba kupić olej z wątroby rekina, bo od nowego roku szpitale mają płacić vat. A jak zapłaca, to zbankrutują. Szczególnie te specjalistyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 01.11.2010 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 (edytowane) - Będzie to na co sami sobie zasłużyliście :lol::lol: - Edytowane 1 Listopada 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts