szymon189 08.10.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Zastanawiam czym zaizolować garaż blaszany, aby od ziemi po jakimś czasie nic się z nim nie stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal190 09.10.2010 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Generalnie to niczym mój ojczulek ma zwykłego blaszaka - nieogrzewanego - a beton się trzyma tak już z dobre 25 lat. Daj po prostu dobry beton grubości 20-25 cm zbrojony najlepiej siatką i folie PE jako warstwę poślizgową. Najlepiej na warstwie chudziaka ale jak zamiast niego dasz warstwę podkładową z gruzu, tłucznia lub czegoś takiego to też będzie dobrze. Szybciej Ci blache rdza wpierdziuli niż ten beton się rozsypie. Części betonowe narażone na ekspozycję możesz przesmarować bitumem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymon189 09.10.2010 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Garaż będzie stał na kamieniach. Tylko zastanawiałem się czy rdza mi go nie dopadnie w miejscach gdzie będzie się stykać stelaż z ziemią. Chciałem użyć foli, której używa się przy drenażu domu w celu izolacji przeciwwilgociowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal190 09.10.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Nie bardzo rozumiem jak to ma wyglądać. (może jakiś szkic??) Niewiem czy obawiasz się o konstrukcję czy o blachę stanowiącą okładzinę. Jeżeli o pierwszą rzecz.. to proponował bym malowanie farbami antykorozyjnymi. Jeżeli o drugą.. to niestety nic nie poradzisz poniważ arkusze blachy na końcach są najbardziej narażone na korozję i nie zależnie czy są ocynkowane czy zabepieczone polimerami to prędzej czy później rdza zacznie tam występować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts