Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przesunąć okno tarasowe czy nie prosze o opinie

Recommended Posts

Witam, mamy taki problem wybudowaliśmy dom(budowaliśmy sami) i okazało się ze górne okno tarasowe jest nie równe z dolnym nie wiem jakim cudem nie zauważyliśmy tego wcześniej zapewne dlatego, że przy budowie zawsze patrzy się na dany element....nowy szczegół .....jak stałam z tyłu domu to albo patrzyłam na taras....albo na więźbę.....to na krycie dachówką.....okucia....rynny.....nigdy nie na całość....kurcze no i i pytanie do Was zostawić to tak czy przesunąć by było symetrycznie. kurcze w sumie jak nie przesunę to w środku będę miała większą ścianę teraz nic tam nie planuje ale kiedyś może coś tam będę chciała dać z drugiej strony z zewnątrz dom może wyglądać trochę dziwnie tzn okno tarasowe góra dół są niesymetrycznie proszę o opinie . w załączniku dodaje zdjęcie z góry dziękuje za opinie. Pozdrawiam

20100922181656..jpg

No tak trochę pojechaliście z tą budową :) nie wiem jak chcecie wykończyć dom ale jeżeli nie chcecie nic zmieniać to możemy uratować sytuację na etapie wykańczania elewacji, proponuję wyrównać szerokości pionowymi pasami w kolorze mocniejszym niż kolor tynku - fajnie wyglądałaby okładzina drewniana ale tynk też jest okhttp://lh6.ggpht.com/_Hn8u2Ifny1Y/TK-V8e9pc-I/AAAAAAAAADw/UhRI3KEiDug/s800/rys1.jpg

wszystkie nadproża w tym domu są jakieś liche i to wcale nie w cudzysłowiu. W projekcie nie było nadproży L albo wylewanych, tylko takie cegły dziurawe na prętach?

Szczerze mówiąc, ta elewacja jest tak smutna że niewiele jej pomoże czy okna będą symetryczne, czy obok siebie. To jakiś dom z katalogu ?