mu77 08.10.2010 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Przez całą wiosnę, lato kosiłem trawnik raz w tygodniu. Dzięki temu trawnik się zagęścił a trawa wyglądała jak prawdziwy dywan. Zastanawiam się nad skoszeniem trawy jeszcze przed zimą. Czy można kosić w październiku? Trawka od ostatniego koszenia nieco podrosła. Kiedy powinno nastąpić ostatnie koszenie? Proszę o podpowiedź Zależy mi by w przyszłym roku trawnik prezentował sie równie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 09.10.2010 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Koszę dzisiaj - ale czy to ostatni raz ? - nieeeee W zeszłym roku kosiłem chyba coś pod samiutki koniec października . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Midori 09.10.2010 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Kosisz dopóki odrasta. Albo aż spadnie śnieg, he he. Nie zapomnij wygrabić liści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 09.10.2010 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 WitamMidori ma rację, trzeba do trawki podejść bardzo indywidualnie...ja swoją trawę na pewno skoszę raz a może dwa razy przed mrozem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 10.10.2010 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Ja też koszę trawę dopóki odrasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nysza 10.10.2010 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 nasza trawka, to również piękny dywan, na który pracowaliśmy już drugi sezon. i skosiłam ją wczoraj - wiadomo ze rośnie już nieco wolniej także myślę ze u mnie to już było ostatnie koszenie .. tym bardziej, że została zgolona bardzo nisko , a prawdę mówiąc to życie pokaże... jeśli okaże się że będzie potrzebne kolejne koszenie, to wówczas podniosę już trochę kosiarkę do góry aby nie wygolić trawy tak bardzo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 10.10.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Przed śniegiem trzeba skosić jak najkrócej, bo zbyt długa zacznie gnić pod pierzynką.Ja słyszałam że w grudniu ostatnie koszenie powinno przypaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gixxxar 10.10.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 ja tez kosiłem wczoraj i to bardzo nisko,ale za dwa tyg chyba ostatni raz i na tym koniec,bo zima nadchodzi, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 11.10.2010 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 ostatnie koszenie nie powinno być zbyt niskie - bo już trawa nie rośnie i będzie brzydka. JA daję o jeden stopień wyżej niż normalnie. Ważne aby zrobić wertykulację siana z trawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts