silver111 09.10.2010 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Witam. Muszę na nowo wymurować kominy. Stare się już rozpadają. Kominy mają być wymurowane z klinkieru. I tu moje pytanie. O ile z wymurowaniem kominów oraz rozłożeniem i złożeniem kawałka dachu sobie poradzę, o tyle chciałbym również samodzielnie wykonać opierzenie. Z tego co mi już wiadomo boczne opierzenie komina powinno być (tak jak to jest w tym momencie) pod dachówką. W przypadku karpiówki nie stosuje się taśm takich jak do pokryć falistych. Oba kominy są centralnie na dachu (przechodzą przez szczyt) I tu moje prośba. Czy ktoś może mi pokazać zdjęcia jak powinna wyglądać taka obróbka? Gdzie mogę zakupić potrzebne obróbki. Na co zwrócić uwagę. Czy chodzi o takie obróbki:http://www.dachy.org/InfinityCMS/files/news/831.jpg A tak to powinno mniej więcej wyglądać:http://www.daczkowski.com/gallery/DSC_7669.jpg A może podarować sobie robienie obróbek samemu i tylko wymurować komin, a do blach wezwać jakiegoś speca? Z góry dziękujęPozdrawiamAdrian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 10.10.2010 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Na wklejonym zdjęciu widać błędy dekarskie i murarskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 10.10.2010 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Jak nie chcesz mieć kłopotów to zleć tę pracę doświadczonemu dekarzowi. Uszczelek nie stosuje się tylko w przypadku wykonania obróbek na "nokach". Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silver111 11.10.2010 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 ile może kosztować taka robota? Obwód kominów 39x114 i 39x80. Kominy przechodzą przez szczyt dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 12.10.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Jak na nokach oraz przód i tył po łuku to 750,- ~1.000,- sztuka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts