bladyy78 09.10.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Czy ktoś z was użytkuje tą oczyszczalnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 09.10.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Czy ktoś z was użytkuje tą oczyszczalnię? Użytkuje zakupiona w styczniu 2010 r. Zmontowana w maju 2010 r. a mieszkam od sierpnia 2010r . Pierwsze 30 dni byłą bez napowietrzania i bakteri ( tak to mialo byc według firmy montującej) i jak już poczułem smrodek to instalator podjechał i zaszczepił ją. Od tej pory działa poki co bez zarzutu:) i niech jej tak zostanie. w domku 2+1 często goście:) Wkrótce 2+1+2 i wtedy zobaczymy jak sobie radzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 09.10.2010 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Fajnie że znalazł się użytkownik tej oczyszczalni, ja również posiadam tą oczyszczalnię już zamontowaną, ale jeszcze jej nie użytkuje i w związku z tym mam małą prośbę do Ciebie. Czy możesz mi powiedzieć, czy w środowym zbiorniku masz niższy poziom wody niżeli w pierwszym i trzecim? Bo ja u siebie poziom wody mam w trzech zbiornikach taki sam, a na tej stronce http://www.ekologia24.biz/oczyszczalnie/przydomowa-oczyszczalnia-sciekow-bioekocent-3300-pro jest przedstawiona zasada działa tej oczyszczalni i poziom wody w 2 zbiorniku jest zdecydowanie niższy niżeli 1 i 3 zbiorniku. U mnie rurka recyrkulacji wewnętrznej ta która idzie z leja w zbiorniku 3 do zbiornika 2 jest pod wodą, a na tym schemacie jest nad wodą. Jak to wygląda u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 11.10.2010 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 ... tak akurat nie zagladam:) poki dziala to jakos mnie nie kusi... jak znajdę chwiłe to porozkręcam i zobacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 11.10.2010 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 A powiedz mi jeszcze na ile minut masz ustawione załączanie drugiej pompy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 11.10.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 pierwsza chodzi non stop... chyba zrobie jej osobiscie jakąs przerwe raz na 24 h a druga z tego co widze ma włączone 5 cykli ( po 15 minut) na ręcznym programatorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 12.10.2010 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 ok dziękuje. Co do zaglądania do zbiorników to już nieaktualne, miałem przytkane najprawdopodobniej rury recyrkulacji i dlatego miałem wysoki poziom wody w 2 zbiorniku oczyszczalni. Jak nimi poruszałem wszystko zaczęło działać jak należny i poziom się szybko obniżył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 12.10.2010 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 A ILE DALISCIE ZA taka oczysczalnie ?? ile zajmuje miejsca ?? i do czego odprowadzacie oczyszczona wode ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 12.10.2010 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Ja dałem 6,5 tys zakup poprzez allegro. U dystrybutora kosztowała grubo ponad 8 tys. Montowałem samodzielnie. Miejsca zajmuje hm 3,6m jest długa i bodajże 1,2m szeroka. Za oczyszczalnią trzeba jeszcze zamontować studzienkę rewizyjną wiec po długości zajmuje 5m. Wodę odprowadzam do cieku wodnego ( na takie odprowadzanie wody potrzebny jest operat wodno-prawny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 13.10.2010 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Ja dałem 6,5 tys zakup poprzez allegro. U dystrybutora kosztowała grubo ponad 8 tys. Montowałem samodzielnie. Miejsca zajmuje hm 3,6m jest długa i bodajże 1,2m szeroka. Za oczyszczalnią trzeba jeszcze zamontować studzienkę rewizyjną wiec po długości zajmuje 5m. Wodę odprowadzam do cieku wodnego ( na takie odprowadzanie wody potrzebny jest operat wodno-prawny). a zeby doprowadzić "wode" do rur którymi jest gromadzona do zbionika woda deszczowa z dachu tez jest wynagane jakies "pozwolenie" ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 13.10.2010 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Nie rozumiem pytanie napisz jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 13.10.2010 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 wyjscie wody mozna podlaczyc do instalacji drenazowej zebierajacej wode deszczowa ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 13.10.2010 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Czy można pewnie można, ale czy chcesz mieć deszczówkę zalatującą fetorkiem? Druga sprawa na każdą oczyszczalnię potrzebna jest zgoda Gminy. Wiec musisz im określić gdzie te oczyszczone ścieki będziesz odprowadzał. Musisz wiec zrobić projekt. A gdzie ty swoją deszczówkę odprowadzasz? Jeżeli jej nadmiar odprowadzasz do jakiegoś rowu to również na to potrzeba zgody, jak takowej nie masz, nawet się nie wychylaj, bo mogą dowalić Ci kare. Operat wodno prawny jest potrzebny jeżeli ścieki wychodzą po za twoją posesję, jeżeli je zagospodarujesz nie jest wymagany. Jednak żaden urząd nie da wiary w to że np. ścieki rozsączysz w gruncie jak, wiedzą że w danym rejonie występuje glina, jak się będziesz upierał na rozsądzanie każą ci zrobić badania gruntu i na tej podstawie podejmą decyzję. Wszystko jednak zależy od urzędników u mnie byli strasznie restrykcyjni na rozsądzanie nie dostałem zgody. Jednak teraz mogę im podziękować mam taką glinę że gary można lepić, o jakimkolwiek rozsaczaniu nie ma mowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 13.10.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 mnie kosztowała 6700 ... skorzystałem z marazmu styczniowego i wtedy kupiłem;) oj promocja była super.polecam innym takie rozwiązanie.a teraz kosztuje okolo 9 tys .... u tych samych:) montażplus materiału około 3 tys. co do podłączeia.. wiesz nie ma problemu .. fetorek tez nie problem... problem w tym że jednak bakterie zostaja... i nie podlewal bym tym trawnika ani kwiatów:)chyba że wydasz kupe kasy na ultrafiolet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej_Konin 15.10.2010 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 bladyy78 ile jak można wiedzieć kosztował Ciebie operat wodno-prawny? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 19.10.2010 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 No niestety tego Ci nie powiem bo naprawdę już nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 05.02.2011 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 gdzie mozan teraz kupic taniej niż u producenta ta oczyszczalnie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomku 05.02.2011 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Dzień dobry! Dołączam do pytania, gdzie nabyć Bioekocent 3300 Pro po "zimowej" cenie ? Tomku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 05.02.2011 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Szukajcie na allegro raz na jakiś czas są tam promocje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 03.05.2011 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 ja równiez zakupilem owa oczyszczalnie. teraz bede stawla przed opcja zakopania i uruchomienia tej oczyszczalni. przeczytalem "instrukcje" która jest zamiesczona do oczyszczlani ale jest bardzo uboga albo ja nie potrafie czytać ze zrozumieniem moze podacie mi jakies cenne wskazówki odnosnie montażu oraz uruchomienia i podłączenia i ustawiania zaworów w oczyszczalni jak i w pompie z góry dziekuje za pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts