kviat 10.10.2010 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 zastanawiam sie nad załozeniem regipsow przed tynkami na poddaszu uzytkowym znajomy mi odradzał bo twierdzi ze na puchna ja mam juz polozona wełne i niechce aby na siakła wilgocia co robic poradzcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 10.10.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 zrób stelaże pod regipsy, połóż paroizolację i na tym poprzestań, po tynkach czy ew. wylewkach i z grubsza odparowaniu ich wilgoci połozysz regipsyinaczej to i regipsy zagrożone (wilgocią i tynkiem bo nie wierz w czyste tynkowanie) i z wełny wode będziesz wyciskał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niezależny Doradca 11.10.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Bez znaczenia, ważne jest tylko zastosowanie specjalnej woskowanej taśmy na styku gips - tynk, nastepnie odciecie tego co wystaje i wypełnienie styku masą akrylową. W przypadku nie stosowania takiego rozwiazania powstają nieładne spękania w narożnikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 12.10.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Widzialem już takie "cuda" i chociaż to jest wbrew sztuce budowlanej to jednak płyty wytrzymują taki napór wilgoci. Ja bym raczej unikał miesięcy "mokrych" i oczywiście spoinowanie dopiero po dobrym wyschnięciu tynków! Oczywiście jako wykonawca całkowicie odradzam takie postępowanie bo to jest niezgodne ze sztuką budowlaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts