cyb 10.10.2010 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Jest sobie strop, na nim styropian, wylewka i położona podłoga.I wszystko fajnie, tylko niestety toto pracuje i idąc schodami, z boku stropu/podłogi można podziwiać śliczne pęknięcie na boku stropu/podłogi.Już fachowcy to pokrywali akrylem i nic to nie dało, pęknięcie dalej wyskakuje, Poleci mi ktoś jakaś dobrą masę szpachlową elastyczną, żeby można było nią pokryć pęknięcie i żeby dalej nie pękało?a jakby później jeszcze można było na warstwę szpachli nałożyć cienką warstwę gładzi gipsowej i całość by nie pękała to wogóle byłoby super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 10.10.2010 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 żadna masa to nie pomoże niestety, ponoć najlepszy sposób to przed wykończeniem do zamocowany stropu (nie wylewki) kawałek płyty GK, który potem wykończasz dowolnie, ew. tynk c-w na siatce leduchowskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyb 10.10.2010 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Wcześniej w stanie surowym tych pęknięć nie było.Ale jak się położyło parkiet, zaczął się ruch, ludzie zaczęli chodzić to i pojawiły się pewnie wibracje i zmienne obciążenia to i pojawiły się właśnie niestety te pęknięcia.Niestety pojawiły się bodajże dopiero po nałożeniu gładzi gipsowych i parkietu, więc nikt nie przewidywał, że akurat w tym miejscu przydałaby się płyta KG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 12.10.2010 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 U mnie tez w tym miejscu pęka, siatki itp nie dają rady. Myślę że najlepsza opcja to faktycznie skucie tynku i wykończenie płytą GK połączoną trwale jedynie ze stropem a wylewka jedynie zamaskowana (lub do wylewki GK przyłapana jedynie na jakis silikon, klej do parkietu ?). Kiedyś w zimę się tym zajmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts