kris757 10.10.2010 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Witam serdecznieJestem w trakcie budowy domu drewnianego szkieletowego i mam dylemat odnośnie podłogi na poddaszu użytkowym. Obecnie na belkach nośnych mam płytę OSB 25mm i myslę o dodatkowych legarach pomiedzy którymi dam wełnę, folię a na nią ponownie osb lub GK i własciwą podłogę np. panel.Ponadto mam jeszcze jeden dylemat ponieważ między belki nosne i osb nie dałem gumy ani filcu które by tłumiły róznego rodzaju skrzypienia czy dając ją pod dodatkowe legary zniweluję owe sktzypienia w trakcie jej użytkowania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiorek 12.10.2010 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 A w jakim celu folia ? W stropie między parterem a poddaszem nie daje się żadnej folii, no chyba, że góra będzie nieogrzewana. Opisany przez Ciebie sposób niepotrzebnie podnosi koszt stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris757 15.10.2010 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 folia paroizolacyjna po to aby nie zalac wełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts