f.5 10.10.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Mam sprawną ekipę w tej chwili i zaczelismy robic izolację przeciwwodną 2 balkonów.- Papa - Styrodur (masakrycznie drogie ustrojstwo)- Papa i obrobka blacharska- Wylewka ze zbrojeniem.Pytanie brzmi (wiem ze gdzies juz bylo) czy nie za pózno na wylewkę betonową?Jest teraz ładna słoneczna pogoda lecz rano mamy juz niskie temperatury czy dobrze robimy wykonując tę wylewkę teraz???Wiem ze ekipa dodaje czegos (cos ciemnego w płynie) do betonu ale.Grubosc wylewki to jakies min 5 cm.Dzieki za odpowiedz pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gonzokrak 10.10.2010 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Witaj Jeśli dają odpowiednie plasyfikatory do betonu to do -5 C można betonować. Jeśli Twoja ekipa podjęła by się zrobienia jeszcze 2 balkonów to podeślij namiary Pozdrawiam Gonzokrak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 10.10.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Jeśli obawiasz się, to możesz to jeszcze czymś przykryć i to wystarczy w zupełności. Warto dopilnować, żeby izolacja była także po bokach od strony muru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 10.10.2010 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 mowisz o izolacji ktora nachodzi na mur pod okna - Jest do linii okien. Planuje tez w pozniejszym czasie dac tasmę narozną z mapeja na wylewkę i folie w płynie.tylko martwi mnie to ze ze pomiedzy wylewką a sciana dali styropian 2 cmEdde mowil o minimalnej ilosc 8-10 cmtak apropos to drogi gadzet taki wykusz - balkon. Jesli przykryję wylewkę to na jak długo??? - pamiętam ze jak przykryłem jastrych na 2 tygodnie to juz glony wyszły pod folią.oczywiscie inna temperatura wowczas była. dzieki za sugestie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 10.10.2010 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Jeśli obawiasz się, to możesz to jeszcze czymś przykryć i to wystarczy w zupełności. Warto dopilnować, żeby izolacja była także po bokach od strony muru. czy ja dobrze widzę ? kostaka granitowa 4/6 250 zl ? netto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 10.10.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 czy ja dobrze widzę ? kostaka granitowa 4/6 250 zl ? netto ? Jeśli kupisz całe auto, to w ciągu kilku dni masz to na placu za tę kwotę Ale faktem jest, że ostatnio kostka mocno podrożała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 10.10.2010 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 (edytowane) całę auto ile to ton ? tona to jakies 7 m2?? mam oferte na 350 zl za tonę i to zapewniano mnie ze tanio Edytowane 10 Października 2010 przez f.5 p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 10.10.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 całę auto ile to ton ? tona to jakies 7 m2?? mam oferte na 350 zl za tonę i to zapewniano mnie ze tanio Z 1 tony kostki 4x6 wyciągniesz 8,5 mkw. Auto jest 25 tonowe. Ale pod samochód nie możesz dać takiej kostki. Za mała. Skręcisz koła i wyleci. A co do ceny to mówię serio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 10.10.2010 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Widziałęm juz na paru podjazdach granit 4/6 i jakos sie trzyma . moze trzeba dawac małe odstępy aby nie bylo luzu.25 ton to 200 m2 na podjazd potrzebowałbym 100 m2 mam lekkie samochody i maja szerokie koła powiedzmy.100 m2 upchnoł bym spokojnie na sciezkach i dojsciu do drewutni mam 200 m2 dzialki jest gdzie chodzic.taras bedzie libet venetia plus kravento jakies wyzsze.25 ton to 6500 netto włąsnie widze w projekcie ze mam 23 tony czyli zgadza sie2 koła venetiavenetia kolor verno 54 m2 ile liczycie za dowoz za km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 10.10.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Widziałęm juz na paru podjazdach granit 4/6 i jakos sie trzyma . moze trzeba dawac małe odstępy aby nie bylo luzu. 25 ton to 200 m2 na podjazd potrzebowałbym 100 m2 mam lekkie samochody i maja szerokie koła powiedzmy. 100 m2 upchnoł bym spokojnie na sciezkach i dojsciu do drewutni mam 200 m2 dzialki jest gdzie chodzic. taras bedzie libet venetia plus kravento jakies wyzsze. 25 ton to 6500 netto włąsnie widze w projekcie ze mam 23 tony czyli zgadza sie 2 koła venetia venetia kolor verno 54 m2 ile liczycie za dowoz za km Przepisowo jest 6x8 lub 8x11 pod auto, ale jeśli nie robisz tam zakrętów i zafugujesz suchym betonem plus solidna podbudowa to ok:) Napisz jaka to miejscowość to jutro wycenię transport. A jak chcesz taniej to idź w łupek granitowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawq 11.10.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Jeśli mogę się podpiąć to też mam podobny dylemat, chciałem zrobić wylewkę pod otwarty ganeczek 2x2m z zatopionymi w nim kotwami pod zadaszenie. Niestety temperatura spada w nocy do -2 , -4 stopni , ryzykować wylewkę 10 cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts