bimer 17.02.2004 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 czy ktoś z was stosował taką izolacje zamiast tradycyjnej wełny pod dachówkę? proszę o opinie. jaka jest według was realacja cenowa za całosc pokrycia np 100 m kw w raz z robocizną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAJONK 18.02.2004 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 przedewszystkim - koszty, koszty.Aby stosować te płyty trzeba gęściej usytuować krokwie.Ja mam projekt z THERMOMURU i zrezygnowałem z tego rozwiązania właśnie ze względu na koszty. Położyłem zwykłą wełnę i w zimie mam ciepło a w lecie chłodno (na poddaszu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimer 18.02.2004 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 jak gęsto gestość zależy od szerokości krokwi jak mniemam pod dachówkę cementową Mnie chodzi o koszty zwiazane z zastosowaniem płyty lub wełny i jak się to przekłada na robociznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 19.02.2004 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Nie wiem jak liczyłes koszty, ale mnie się wydaje ,że 100 zł za m2 dachu (materiały + robocizna to nie jest specjalnie dużo. w termomurze niby krokwie czeba rozstawiać co 60 cm ale mogą być przez to "chudsze", odpada deskowanie lub folia (materiały +robocizna), odpadają łaty i kontrłaty(materiały + robocizna) . Wg mnie propozycja warta przemyślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.02.2004 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 mnie sie też tak wydaje szukam potwierdzenia kogoś kto to robił wydaje mi sie ze laleta tego systemu może być umiejscowienie krokwi od strony wewnętrznej jako dekaracyjne zarazem płyta gipsowa i moduł dachowy i dachówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
camel 19.02.2004 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Hm - powiem jak u mnie - kształtki dachowe Thermomur miały kosztować 8000 + dodatkowe krokwie, zrezygnowałem oczywiście. Łaty i kontrłaty wyszły około 1000, folia koło 500 chyba, i wełna 26 cm 2000. Robocizna sporo mniejsza niż powiedzmy 5000, tym bardziej że ten styropian sam się przecież nie ułoży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts