xaxier 10.10.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 posiadam działkę-ziemia orna RVI.Gmina nie ma planu zagospodarowania przestrzennego dla tego terenu.chciałbym podzielić działkę wtórnie po 1500m lub 1000m.wiem, że jest to możliwe tylko jak?co wpisać do wniosku o warunki zabudowy?budowę 1,2 czy 3 domów na działce?po podziale wszystkie działki miałyby dostęp do drogi wewnętrznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 11.10.2010 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 OIDP podział działki rolnej nie jest możliwy na kawałki mniejsze, niż 30 arów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 11.10.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 WZ może zmienić ją w „budowlaną” i podział będzie możliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xaxier 11.10.2010 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 OIDP podział działki rolnej nie jest możliwy na kawałki mniejsze, niż 30 arów... działkę rolna RVI nie ma problemu odrolnić.jak pociągnę media i dostanę WZ jak moge podzielić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 12.10.2010 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 działkę rolna RVI nie ma problemu odrolnić.jak pociągnę media i dostanę WZ jak moge podzielić? Najlepiej jak wystąpisz o Wz dla dwóch budynków, wówczas po otrzymaniu WZ będziesz mógł przystąpić do podziału. Moja rada jest taka, abyś już teraz znalazł geodetę. który Cizrobi wstępny projekt a później podział, to na początki powinien Ci też pomóc przy składaniu papierów do WZ. Biorąc pod uwagę wielkość działki to chyba tylkopodział na dwie będzie miał sens, niemniej geodecie może uda się tak zaplanować podział że podzielisz działkę na trzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xaxier 14.10.2010 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 działka ma 30x100m z tym że 100m ciągnie się wzdłuż drogi wewnętrznej.także wystopię o WZ dla 2 domów,zwłaszcza że w tej miejscowości po pierwotnych podziałach widziałem działki do podziału wtórnego po 1500m.to juz coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braszyns 19.10.2010 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 posiadam działkę-ziemia orna RVI.Gmina nie ma planu zagospodarowania przestrzennego dla tego terenu.chciałbym podzielić działkę wtórnie po 1500m lub 1000m.wiem, że jest to możliwe tylko jak?co wpisać do wniosku o warunki zabudowy?budowę 1,2 czy 3 domów na działce?po podziale wszystkie działki miałyby dostęp do drogi wewnętrznej. najpiew sprawdż w gminie jaka może być najmniejsza działka pod zabudowę . jeśli np 1500 m2 to występujesz o warunki zabudowy na dwa domy i dzielisz działkę według warunków zabudowy . Nie jest prawdą że działka rolna nie może być mniejsza niż 3000m2. ja w ten sposób podziliłem 5300m2 na dwie działki .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xaxier 23.10.2010 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 gmina nie posiada uchwały o minimalnej powierzchni działki pod budowę.jeszcze jedno pytanie.aby podzielić działkę po uzyskaniu WZ muszę rozpocząć budowę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 25.10.2010 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 gmina nie posiada uchwały o minimalnej powierzchni działki pod budowę.jeszcze jedno pytanie.aby podzielić działkę po uzyskaniu WZ muszę rozpocząć budowę??? Nie musisz rozpoczynać budowy, tylko do dokumentów składanych o podział należy dołączyć decyzję o warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admin1719498882 23.11.2010 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Polecamy porady ekspertów w muratordom.pl, w tym porady eksperta w temacie prawo: http://muratordom.pl/eksperci/ekspert/porady-prawne/kancelaria-radcy-prawnego-pasinski-marek/59/60/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xaxier 08.05.2011 23:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 juz mam zgode.we wniosku o WZ wpisujemy 2 domy z mozliwoscia podzialu na pol.po 2 miesiacach przyszly WZ i moge dzielic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 09.05.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Tylko pamiętaj o opłacie adiacenckiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts