Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

podział działki 3000m

xaxier

Recommended Posts

posiadam działkę-ziemia orna RVI.Gmina nie ma planu zagospodarowania przestrzennego dla tego terenu.chciałbym podzielić działkę wtórnie po 1500m lub 1000m.wiem, że jest to możliwe tylko jak?co wpisać do wniosku o warunki zabudowy?budowę 1,2 czy 3 domów na działce?po podziale wszystkie działki miałyby dostęp do drogi wewnętrznej.

działkę rolna RVI nie ma problemu odrolnić.jak pociągnę media i dostanę WZ jak moge podzielić?

Najlepiej jak wystąpisz o Wz dla dwóch budynków, wówczas po otrzymaniu WZ będziesz mógł przystąpić do podziału. Moja rada jest taka, abyś już teraz znalazł geodetę. który Cizrobi wstępny projekt a później podział, to na początki powinien Ci też pomóc przy składaniu papierów do WZ. Biorąc pod uwagę wielkość działki to chyba tylkopodział na dwie będzie miał sens, niemniej geodecie może uda się tak zaplanować podział że podzielisz działkę na trzy.

posiadam działkę-ziemia orna RVI.Gmina nie ma planu zagospodarowania przestrzennego dla tego terenu.chciałbym podzielić działkę wtórnie po 1500m lub 1000m.wiem, że jest to możliwe tylko jak?co wpisać do wniosku o warunki zabudowy?budowę 1,2 czy 3 domów na działce?po podziale wszystkie działki miałyby dostęp do drogi wewnętrznej.

najpiew sprawdż w gminie jaka może być najmniejsza działka pod zabudowę . jeśli np 1500 m2 to występujesz o warunki zabudowy na dwa domy i dzielisz działkę według warunków zabudowy . Nie jest prawdą że działka rolna nie może być mniejsza niż 3000m2. ja w ten sposób podziliłem 5300m2 na dwie działki .pozdrawiam

• 5 weeks później...
  • 5 months później...