kaszpir007 11.10.2010 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Witam ! Tutaj można komentować A komentujemy to http://forum.muratordom.pl/showthread.php?167702-Madzia-Zbyszka-i-Karoliny-%29 Robota idzie jak widać szybko i sprawnie ... Firma budowlana zasuwa jak może. Nie ma nic piękniejszego jak patrzyć jak powstaje własny dom. Mamy jedynie stresa bo najpierw musimy sprzedać mieszkanie aby potem móc kupić dom. Mimo że mieszkanko mamy naprawdę ładne i pięknie położone to nie jest to mieszkanie w mieście i to ludzi trochę zniechęca ... Ale mimo że ja sam mieszkałem całe życie w mieście , to z nudów pojechałem zobaczyć nowe mieszkanie położone blisko miasta i ... pojechałem , zakochałem się w tym miejscu i ... kupiłem te mieszkanie ... Nie żałuję , bo okolica cudowna , malownicza , cicha ... A teraz czas na dom Kurcze , jeszcze domu nie ma a my już planujemy co w domu będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 11.10.2010 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Dziś poinformowałem wykonawcę że rezygnuję z dopłaty do okien 3-szybowych k=0.7 ... Po moich wyliczeniach wyszło mi że w moim przypadku i ogrzewaniu domu ekogroszkiem zyskiwałbym w stosunku rocznym 30-50zł (max). W stosunku dopłaty 1700zł mija się to trochę z celem ... Dodatkowo okna trójszybowe są ciemniejsze (mniej światła jest w pomieszczeniu niż w przypadku okien 2-szybowych) oraz są około 50% cięższe niż okna 2-szybowe (szybciej mogą się "zużyć" , no chyba że producent da bardzo wytrzymałe i drogie okucia) , a w moim przypadku wątpie w to ... Kasa pójdzie na kominek z dolotem powietrza z zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ptka 31.07.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 ja też buduję Madzię tylko w wersji z podwójnym garażem w chwili obecnej jestem na etapie dokonywania zmian w projekcie i planu zagospodarowania działki. Mi też bardzo się podoba się Wasza wersja. szczególnie przydatne były zdjecia łazienki. Jeśli byłyby możliwe do zobaczernia zdjęcia z salonu i kuchni byłabym wdzięczna . Przed zakupem projektu szukałam na forach informacji o realizacji tego projektu i jesteście Państwo jedynymi na jakich trafiłam czy znacie może jeszcze inne linki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts