mirela99 05.09.2011 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 yuka - przeoczyłam Twoje pytanie. Lampy w czarnej robione w firmie Wcisło w Bielsku. Z tego co wiem to inspirowali się na lampie z ItaluxaLarix. Tylko Italux nie ma kinkietów. Cena zależy od wielkosci tuby. Ja za wszystkie płąciłam ok 2 tyś (4 sztuki).Fototapeta zostaje z latarnią. Zadałam tylko pytanie, czy da się zmienić światło na malinowy przechodzący z w żółty (promienie), wtedy nie będę musiałą się zamykać tylko w jednym kolorze z dodatkami (tzn wybiorę jeden jako doatek ale sobie będę mogłą zmienić z czasem jak mi się znudzi). No i poprosiłam o rozjaśnienie zdjęcie i odbicie lustrzane. Czekam na ich wykadrowanie i zamieszczę tutaj jak mi prześlą. A na placu budowy - ogród mam prosty jak stół (niemalże), nasypane nawozy. W sobotę jak pogoda pozwoli siejemy trawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 05.09.2011 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Fototapeta z latarnią świetna! Gdzie będziesz ją zamawiała? Podoba mi się Twoja łazienka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 05.09.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Dzięki za odpowiedź w sprawie lamp:) Wlaśnie te Larixy mnie tak urzekły, tylko ta cena:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 05.09.2011 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 bocian_86 - http://fototapeta.net Dzięki za łazienke . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
steefler 06.09.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Ja tak skromniutko z pytaniem o okap firmy Ciarko. Upolowaliśmy sobie u nich White Pearl, ale wciąż się zastanawiam, bo nie znam firmy. Jak z jego funkcjonalnością? Czy jest głośny? W ogóle jak się sprawdza? Pozdrawiam i gratuluję udanego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 07.09.2011 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 bocian_86 - http://fototapeta.net Fajna stronka, od razu podają wycenę! A te wizualizacje przesłali Ci po dokonaniu zamówienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 07.09.2011 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 steefler - ciężko mi powiedzieć. To mój pierwszy okap, nie porównam. Na pewno jest pięny. Na pewno działa dobrze (widać np. po czyszczeniu ile syfu ściąga), na pewno na 4 jest głośny (mam kuchnię otwartą) - ale kupiłabym go ponownie . bocian_86 - przed zapłatą pokazlai ma skadrowane zdjęcie. Drobne korekty (zmiana świata) za free. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 07.09.2011 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 mirela99 - a jak z przyklejaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 07.09.2011 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Jestem w trakcie zamawiania. Zmieniają mi kolory akurat. Ale i tak wezmę jakieś gościa od tapet . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
steefler 07.09.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 steefler - ciężko mi powiedzieć. To mój pierwszy okap, nie porównam. Na pewno jest pięny. Na pewno działa dobrze (widać np. po czyszczeniu ile syfu ściąga), na pewno na 4 jest głośny (mam kuchnię otwartą) - ale kupiłabym go ponownie . Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 08.09.2011 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 mirela99 - a jaki materiał wybrałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.09.2011 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 winylową wezmę, zastanawiam się jeszcze ciągle nad laminatem. Dzisiaj chcę już sfinazlizować transakcję w końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 09.09.2011 05:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 (edytowane) Taka wyszła fototapeta (zamiawiam winylową laminowaną):http://img692.imageshack.us/img692/166/miasta78115x2802odbiciem.jpg Mam też około setki starych zdjęć. Chciałam je oprawić w ramki i powiesić na ścianach przy schodach. Nie mam pojęcia, czy poszaleć i oprawić je w jakieś kolorowe ramki (wczoraj w ikei widziałąm niebieskie, zieone itp.) czy w jednolite, drewniane (ale chyba za smutno będzie ?).http://img580.imageshack.us/img580/2375/03bw.jpg Edytowane 9 Września 2011 przez mirela99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 09.09.2011 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Byłam wczoraj w Ikei bo córka pierwszoklasistka nie miała biurka. Jako że obecnie róż dominuje na ścianach (córki opcja) a w przyszłości ma się zmienić na ciemnoszary (to moja opcja) postanowiłąm kupić białe biurko. Problem był nie lada, bo biały blat ni cholery nie pasował kolorystycznie do szfek proponowanych przez ikee. Blat jest w kolorze bieli śmietankowej a szafki śnieznobiałe. Co się namęczyliśmy, żeby to jakoś zgrać. Przy okazji się okazało, ze zarówno biurko jak i fotelik który sobie obmyśliłam są tragicznie wykonane. Biurko ze szklaną płytą okazuje, ze jest żółtawe, brud wchodzi między szybę z płytę, wyglądało to okropnie. Szyba tylko wsadzona, niby można myć, ale ten syf porysował ramę biurka i wszystko to pięknie jest wyeksponowane. Mówię o tym biurku tylko białym http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/vika-gruvan-vika-lilleby-sto__0123339_PE279519_S4.JPGFotel skruvsta w ikei był użytkowany i jego kolor przypomnał raczej moją wycieraczkę aniżeli to cudo na zdjęciach sklepu.Wkońcu stwierdziliśmy, że kupujemy biurko i fotel tylko na 2-3 lata, jak przemalujemy już te nieszczęsne ściany to zmienimy biurko i fotel (teraz kupiliśmy mały fotelik dziecięcy).Ale za to kupiliśmy coś, co jest wspaniale zrobione i piękne. To chyba jedyna rzecz w tym sklepie która w realu wygląda piękniej niż na fotce. Jest ciemnoszara (takie chciałabym ściany) bardzo ciężka (przeszło 5 kg) i cudowna:http://www.ikea.com/de/de/images/products/arod-arbeitsleuchte__0134378_PE290495_S4.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 09.09.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 mirela99 - Ja jednak wybrałabym ramki w jednym kolorze, niekoniecznie drewniane. Stare zdjęcia mogłyby nie komponować dobrze z pstrymi kolorami. Zmieniałaś kolor światła w lampie na fototapecie? Wydaje mi się, że był bardziej żółty. Czy jest w ogóle możliwość, żeby ta firma przerabiała nieco zdjęcia? Chodzi mi o to, że jak zdjęcie jest czarno-białe, a jeden element np. niebieski (np. samochód), to czy mogą go przerobić na czerwony? Co do biurka - ta szyba się nie zbije? Wygląda na delikatną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 09.09.2011 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 z czerwienia latarnia wyglada swietnie! ja kocham stare zdjecia, wg mnie kolorowe ramki beda kiczowato wygladaly znalazlam w nezcie taka ramke ale to tez kwestia ujecia zdjecia, dla mnie osobiscie stare zdjecia w ramkach z kutymi zdobieniami np taka http://artdecor24.pl/images/s/retro-ramka-na-fotografie-4361.jpg albo tahttp://artdecor24.pl/images/s/ramka-fotograficzna-zwienczona-kokardka-4200.jpghttp://artdecor24.pl/images/s/czarna-ramka-w-stylu-biedermeier-4161.jpgzajrzyj tu np Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 09.09.2011 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 (edytowane) mirela99 -Zmieniałaś kolor światła w lampie na fototapecie? Wydaje mi się, że był bardziej żółty. Czy jest w ogóle możliwość, żeby ta firma przerabiała nieco zdjęcia? Chodzi mi o to, że jak zdjęcie jest czarno-białe, a jeden element np. niebieski (np. samochód), to czy mogą go przerobić na czerwony? Co do biurka - ta szyba się nie zbije? Wygląda na delikatną Zmieniłąm kolor . Jest możliwość zmiany fototapety, trzeba zapytać na maila, oni oceniają, czy dużo pracy to zajmuje grafikowi i wyceniają. Mi zrobili lustrzane odbicie, zmienili kolor światła i rozjaśnili zdjęcie - za free wszystko. Jest tylko problem z winilową tapetą. Mają szerokość 107 a ja potrzebuję 115. Musiałabym mieć klejenie pośrodku. Zaproponowali lateksową laminowaną bez łączeń (papier jest szerszy). Szuba się nie stłucze bo nie kupiłąm tego biurka. Wspomniałam tylko że się syfi wokół tej szyby. Nabyłam zwykły biały blat z białymi nogami. kluta - wszystko łądnie, tylko rozwiązanie musiało by być względnie tanie. Mam tych zdjęć dużo i chciałabym jak najwięcej ich powiesić. Pomijając cenę obróbki, papieru itp i tak kupę kasy nas już wyszły. 100 zdjęć razy 40 pln najtańsza ramka ... to dla mnie nie do przełknięcia. Muszę szukać innego rozwiązania . A może antyrama ? I zostawiłabym tą oryginalną ramkę w starym zdjęciu, taką pożółkniętą, z dzióbkami (nie wiem jak się to fachowo zwie ). Edytowane 9 Września 2011 przez mirela99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 09.09.2011 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Mirelka, a może czarne i białe ramki, z tym że różne rodzaje ramek, różne grubość i wielkości:rolleyes: Fototapeta wyszła boska, kiedy będziesz ją miała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 09.09.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Mirelko fototapeta super i ta lampka stołowa...szkoda że mój mąż nie przeżyłby tej lampy Zdjęcia zrobiłabym w jednakowych drewnianych ramkach przy czym niektóre płaskie, a niektóre wypukłe / przestrzenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 09.09.2011 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Mirelko fototapeta super i ta lampka stołowa...szkoda że mój mąż nie przeżyłby tej lampy Mi było ciężko ją przeżyć. Ale mój córce wszystko kupi (w przeciwieństwie do naszych pomieszczeń). Tapeta będzie płącona dopiero w poniedziałek, mają tydzień na przesyłkę. Jak przyjdzie i znajdę pana do klejenia to pstryknę oczywiście fotk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts