Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od marzeń, projektów, wizualizacji do ...

mirela99

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej mirelko,

wszystkiego najlepszego w Nowym Roku:hug:http://www.brothersinhonour.com/images/smilies/smiley_champagne.gif

Pięknie mieliście na Święta:wiggle:a sosna czarna super oryginał:lol2:

Hej, Mirelko

[ATTACH=CONFIG]158360[/ATTACH]

dzięki dziewczyny :).

U nas dzisiaj świątecznie, So kończy 8 lat (matko jak ten czas leci). W weekend znowu leniuchowaliśmy(jak mi tego brakowało), oglądnęliśmy pierwszy sezon Sons of anarchy :).Pochłonęły mnie seriale :). Ale wielka blaszka lazanii upieczona - więc można powiedzieć, że trochę pracowitego weekendu też mieliśmy :). Mieliśmy pobieliś dzrewka ale nam nie wyszło. P. na dniach to pewnie zrobi :).

• 3 weeks później...

hejka

A tak jakoś .... w pracy mam czad, zastanawiam się też nad jej zmianą (właśnie się zmagam z CV w jęz. angielskim ale to jest ponad moje siły).

A w domu ... ja jako chyba największy koneser kina ambitnego, zapalony kinomaniak, przeciwnik kiczowatych, nic niewnoszących bzdurnych filmów, ... uzalezniłam się od ... seriali :). Masakra jakaś. Właśnie wczoraj skończyliśmy 3 sezon sons of anarchy i nie mogę doczekać się weekendu (ma byc sałatka z roszponki i tiramisu i maaaasa wolnego czasu) :)

Poza tym co niedziela łyżwy. I czasu brak na nic. A w domu stoję ze wszystkim (czekam na zwrot vatu to jaką lampkę kupię). I planuję wakacje w Bieszczadach wśród zwierząt, ciszy, bez nadmiaru ludzi, ze śniadaniem ze swojskim serem i mlekiem od kozy :). Chcę już odpoczynku :(.

Dołączam się do „filmomanek”. U nas wieczór bez dobrego filmu to tragedia. Ostatnio oglądamy po raz enty te nasze ulubione. „Switch” po raz piąty doprowadził mnie do łez ze śmiechu, a w ostatnim filmie Altmana „Ostatnia audycja” znowu znalazłam coś nowego. Kocham Altmana – widziałyście „Na skróty” ???

Ale też czasem dopadają mnie seriale. Uwielbiam Housa i Choży Doktorzy. Jak robię projekty, non stop coś oglądam jednym okiem na małym ekraniku obok monitora – NAŁÓG. Choć bez tego pewnie prędzej bym zasypiała ze zmęczenia.

Maraton serialowy robiliśmy, jak wszedł do tv Skazany na śmierć. Potem ściągnęliśmy wszystko z Chomika i obejrzeliśmy hurtem w dwie noce.

hejka

I planuję wakacje w Bieszczadach wśród zwierząt, ciszy, bez nadmiaru ludzi, ze śniadaniem ze swojskim serem i mlekiem od kozy :). Chcę już odpoczynku :(.

Mirelko, jeździcie konno ?

tak, jeździmy (So i P. ćwiczą) - ale dla mnie to czesto "konflikt interesów" - nienawidzę tych wszystkich stadnin koni powstałych dla turystów, gdzie konia się traktuje jak parawan na plażę. Ciężko mi znaleźć (a już szczegolnie w miejscowościach turystycznych) stadninę z odpowiednim podejściem do koni. Wiesz, ja mam nieco "spaczony" obraz - naoglądałam się tylu końskich tragedii w Przystanii Ocalenie ... :(. Tam jest wiele końskich bidul które całe życie pracowały dla człowieka a potem zostały sprzedane na kabanosy do rzeźni (Przystań je wykupiła). Jest wiele kucy pracujących z dziećmi, koni sportowych ...

Pytam, bo moja córka jest trenerką, a zaczęła jeździć mając 9 i pół roku.

Do niedawna jeździła co roku do Nowego Łupkowa pojeździć na hucułach

2912512721_5857c72d0d_b.jpg 2912533431_8fe0864aa1_b.jpg 2912542515_2330657767_b.jpg 2913335778_f1a5199562_b.jpg 2913358956_e995c5e8cb_b.jpg

Pięknie tam :yes: Koniki chodzą swobodnie i jak widzisz na jazdy też bez siodeł.

Moja Kasia często opowiada o końskich tragediach. Na szczęście nie wszędzie jest tak jak mówisz. I na szczęście są ludzie, którzy się temu czynnie przeciwstawiają.

Daj znać jak popatrzysz, to usunę