Venus_m 12.09.2013 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 mnie się spiczaste jajka wielkanocne podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.09.2013 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Spoko, Dziewczyny. Ja się nie obrażam. Tylko chciałam przemówić do wyobraźni. Może za ciężko depnęłam Sorry:) Narendil, fajne te krzesła z Radomska http://www.radomskomeble.pl/krzesla-plastikowe-z-pleksi-poliweglanu-3.html Cenniki są na każdej, z zestawem modeli, do oglądania w PDFie. Mister i Miss brutto 324,00 zł Mister podoba mi się znacznie bardziej do jadalni. Można dać fajną poduchę jako plamę barwną. Xchair 4 z Pagedu – 420,00 zł. Podejrzewam, że SIG 3 z Pagedu ma podobną cenę, ale jest fajniejszy. Ja uwielbiam niektóre gięte z Radomska, te a'la Thonet. One mają ceny od 280,00 do 320,00 zł.Jest ich kilka i mogą być w różnych kolorach. Mam takich 6 sztuk i 2 z podłokietnikami. Gwarantuję, że są wygodne. Na dodatek bardzo trwałe, bo już skończyły 35 lat. Mam też jednego oryginalnego Thoneta, który uchował się jeszcze z przed II wojny z domu moich dziadków. Pancerny i nic nie stracił na wyglądzie. Wszystkie te krzesełka pasują, Mirelko, bardzo do Twojego ciężkiego stołu na grubych nogach. Wstawiłam fotki do porównania tylko, bo skoro kochasz Eamsy, to pozostaje tylko sprawa koloru. Ja Eamsów nie lubię, ale jeśli miałabym wybierać to wzięłabym te klasyczne i na drewnianych jasnych nóżkach. Szpiców bym się po pierwsze bała, że opierając się nie trafię w oparcie i zlecę. Po drugie jakaś ta forma zbyt udziwniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.09.2013 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 pestko, ok. Wczoraj byłam zbyt zmęczona i odebrałam Twojego posta (a dokładniej to zdanie o perspektywie) jako krytykę jakości moich wklejek. (Choć tak na marginesie, to jaki jest koń każdy widzi Sporo im brakuje.) Nie wiem dlaczego. Rano mi takie zachowanie do Ciebie już nie pasuje. Przepraszam Odnośnie pantonów, to sama pisałam, że mi one u mirelki nie pasują. Za bardzo ciągną do ziemi. A stół jest już wystarczająco masywny. Ładny, ale ciężki wizualnie. Tu powinny stanąć krzesła na lekkich nóżkach. Mogą być eamesy. Albo te spiczaste, skoro się mireli spodobały. Ja bym tu widziała również takie krzesła takie, jak ma kanka. Albo te nowe z Pagedu, xchair albo sig. Może Mister lub Miss z Radomska? Z tym, że one się chyba nie mieszczą w budżecie.Przyznaję bez bicia, że nie znam cen. PS. A lampa-kloc to mój pomysł. No co ja zrobię, że ją lubię. Ma 47 cm średnicy, to tak dużo? No dobra, jest ciemna i może niekoniecznie się tu sprawdzi. Ale nikt nie zaprotestował wcześniej, więc sobie wisi Tośmy sobie wyjaśniły. A perspektywa dotyczyła spojrzenia, nie techniki Jak lubisz robić wizualizacje popróbuj tego http://mydeco.floorplanner.com/3d-planner/ Julianna w nim robi. Ja bym też się nim pobawiła, ale nie mam kiedy, więc podobnie jak Ty męczę się kombinując w Photoshopie, a to nie zawsze wychodzi dobrze, bo to przecież bez 3D i bez renderingu. Nic to, zimą się porozgryzam MyDeco:) Powodzenia z artykułem. Ja właśnie kończę i wypycham do druku 120 stron gazety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.09.2013 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Pestko wyluzuj, każdy ma prawo do swojego zdania Ja się na Ciebie nie obraziłam, po prostu uważam inaczej Venuska, toż właśnie wyrażałam zdanie i Sorki jeśli zabrzmiało jak osobista wycieczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 12.09.2013 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 dobra luz nie ma o czym gadać taki już urok forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.09.2013 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 W sprawie wielkości stołu i eamsów wklejam wizualki Agnieszki G. zrobione ostatnio dla Julianny. Nie pamiętam, kto niedawno na fm zastanawiał się nad ilością miejsca, które eamsy potrzebują, żeby nie było ciasno. Na tych wizualkach widać, że luz robi dobrze. To też jest ciężki stół na potężnych nogach, tyle że jasny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 12.09.2013 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Docelowo ma być 8 krzeseł (3,3 i 2 na szczytach). Ale to jak będzie stół rozkładany (nie w tym pokoju). Codziennie będzie (2,2 i 2). Ale krzeseł i tak muszę kupić 8. Jak już je będe miałą to się zatanowię jak ile ich tam upchnąć. Stół ma 180, czytałam, ze potrzeba dla jednej osoby 50 cm, więc chyba luz ... ale wszystko wyjdzie w praniu. pestka - dzięki za te wizki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 12.09.2013 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 ja też mam stół 180 i 3 osoby na długą krawędź to git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 12.09.2013 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Hej Mirelko podglądam i kibicuje wyborom Ja bym się nie oparła tym przeźroczystym z Narendilkowego linku, ale też ja bardzo lubię druciane nóżki Za to bardzo podoba mi się wybrana wykładzina, fajny ma splot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 12.09.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Eamesy. Mirela, koniecznie musisz je na żywo zobaczyć. Bo ja już w końcu nie wiem jaki jest ten szary. Na niektórych zdjęciach to bardziej kawa z mlekiem. A tu wytężamy wyobraźnię i widzimy transparentne dsr Padam na dziób. Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 13.09.2013 05:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 (edytowane) narendi - dziękuję Ci bardzo. Mam wyrzuty sumienia, że Cię tak wykorzystuję . Ale sprawa się nieco skomplikowała (lub nie ?). Pawłowi się baaardzo podobają przeźroczyste eamesy na metalowych nóżkach. Do pozostałych miał embiwalentny stosunek (sama wybierz, przeżyję te szpetne plastiki). A teraz .... zachwycony jest. Na wizce narendii ciekawie wyglądają te transparentne .... Więc mamy tak: 1. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=211869&d=1379013942 2. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=211868&d=1379013932 3. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=211692&d=1378975473 4. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=211330&d=1378808914 5. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=211337&d=1378811631 Edytowane 13 Września 2013 przez mirela99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 13.09.2013 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Mirelko, nie ma za co. Lubię tą dłubaninę. Jeśli chcesz, to mogę Ci zrobić zdjęcie na żywo, jak wygląda mój przeźroczysty eames na tle stołu. Wklejka to trochę co innego. Bo w sypialni wyglądają tak. Chociaż może już widziałaś PS. Mnie one też się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 13.09.2013 05:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Tak ładne są. Tylko co z kolorem ? Czy dobrać na szczyt jakies inne ? Czy już w całości iść w transparentne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 13.09.2013 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Kurczę, trudna sprawa. Te z podłokietnikami nie występują w ładnych kolorach, tak? Bo wiesz, wydaje mi się, że takie zwykłe wygląda trochę "biednie" przy tych transparentnych. Nie umiem tego dobrze opisać. Ale może się mylę? Kolorowego zawsze możesz powiesić sobie na ścianie. Zobacz co wczoraj znalazłam, szukając krzeseł do wklejki: http://cache2.allpostersimages.com/p/LRG/64/6409/3JZ9100Z/plakaty/naxart-orange-eames-rocking-chair.jpg http://cache2.allpostersimages.com/p/LRG/64/6409/VCZ9100Z/plakaty/naxart-orange-eames-chair.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 13.09.2013 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 (edytowane) O, znalazłam pomarańczowego z podłokietnikami. http://img10.allegroimg.pl/photos/oryginal/34/91/81/47/3491814718 Mam chwilę, to Ci go zaraz wkleję. Edytowane 13 Września 2013 przez narendil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 13.09.2013 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 (edytowane) Kurcze, ten pomarańcz jest ładny, ale przy tej podłodze - masakra . Moze fiolet lepszy ? JAk sadzisz ? http://b2b.dkwadrat.pl/Obrazki/Krz000116_00010.jpg nie ma filetowych, tylko zielone. Moze bez podłokietników jednak wezmę ? albo ten navy Edytowane 13 Września 2013 przez mirela99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 13.09.2013 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Wiesz, ja bym wzięła czarne z podłokietnikami. No kurczę, jak dla mnie te bez wyglądają jakoś chudo. Chyba, że wszystkie byłyby transparentne. Albo bierzesz pomarańczowy i przykrywasz podłogę w razie czego. Bo tych navy nie ma z podłokietnikami? Wychodzi na to, że strasznie namieszałam tymi transparentnymi Wiesz, jest jeszcze jedna możliwość. Może się wstrzymać z krzesłami na szczyty i kupić na razie 6 bez podłokietników. Jest szansa, że za jakiś czas zaczną produkować inne kolory. Mam wrażenie, że to się zmienia. Na początku podróbki były tylko białe i czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.09.2013 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 helloł dla mnie fotka nr 2, bezwzględnie bez dywanu, parkiet piękny:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 13.09.2013 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 O fajny ten pomarańczowy Nie lubię tego koloru, ale tym razem wydaje się jakiś lekko zgaszony. Ładny Ale co do podłogi, to ja nadal bym zakrywała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.09.2013 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Ja byłabym za czymś kolorowym podłożonym pod pupę. W ten sposób wprowadzisz kolor, a nie „zadusisz” ich tymi nie przezroczystymi. Poza tym będzie przyjemniej siadać, niż na plastiku. Przezroczyste są bardzo delikatne, a podłogę bym przykryła. Może nie całą, ale miejsce pod stół i krzesła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts