Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od marzeń, projektów, wizualizacji do ...

mirela99

Recommended Posts

:rotfl::rotfl:
:cool: domyślam się!!!! ja mam jedna siostrę i żadnej nastepnej w wieku naście lat bym nie chciała:)

Podziwiam Twoje łazienki, zakochałam się w nich! A zwłaszcza w tej czarnej i w jej oświetleniu!!! :)
oczywiście jestem za . jest co podziwiać:jawdrop: piękne łazienki ma MIrelka

a z tym młodym i kolczykami w uszach:rotfl:

mój kot jak był młody , wiecznie nam atakował stopy jak spaliśmy. I jak skończył ro na noc jest wynoszony do własnej sypialni;)

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zaczyna mi się bardzo cięzki okres w pracy i niestety przez około miesiąc będę bardzo mało obecna :(.

Wrócę na dobre pewnie w połowie kwietnia (może wcześniej mi się uda :)).

Ale podglądać przy śniadaniu Was na pewno będę :).

no to czasami się odezwij przy tym śniadaniu:p

napisz co u was-młodego, bandziora i corki:p

monia nie zagaduj ;)

W weekend się biorę za odżywianie trawy, walkę z kretami i sprzątanie na ogrodzie. W domu mam posianą rzodkiewkę, fasolkę szparagową i inne. Już kiełkują :) Chcę wiosny :)

W weekend jestem umówiona też w sprawie tarasu ....

Koty i córka bez zmian :). Męczą się wzajemnie ;).

Zaczyna mi się bardzo cięzki okres w pracy i niestety przez około miesiąc będę bardzo mało obecna :(.

Wrócę na dobre pewnie w połowie kwietnia (może wcześniej mi się uda :)).

Ale podglądać przy śniadaniu Was na pewno będę :).

Mirelko to oby praca szła gładko szybko i lekko :wiggle:

Buziaki zostawiam :hug:

Napiszę jeszcze tylko - nie kupujcie drzwi z Hormanna Reno-Door !

Jestem tak wściekła na tę firmę :(.

Trzy razy drzwi nam regulowali (nie zamykały się). Okazało się, że drzwi są za ciężkie i trzeba trzeci zawias dołożyć. Wczoraj to zrobili(rozwaliwszy mi kawałek ścianki ). I z tego co wiem, trzeci zawias nie pomaga i drzwi w czasie ujemnych temperatur znowu będą wymagać regulowania (niestety kilka osób z FM ma te same problemy). A czas gwarancji się kończy w kwietniu. Czyli panowie będę kilka razy w roku za moją kasę przyjeżdżać i regulować te cholerne drzwi. FUCK !!!

Ja ich nie chcę !!!

Napiszę jeszcze tylko - nie kupujcie drzwi z Hormanna Reno-Door !

Jestem tak wściekła na tę firmę :(.

Trzy razy drzwi nam regulowali (nie zamykały się). Okazało się, że drzwi są za ciężkie i trzeba trzeci zawias dołożyć. Wczoraj to zrobili(rozwaliwszy mi kawałek ścianki ). I z tego co wiem, trzeci zawias nie pomaga i drzwi w czasie ujemnych temperatur znowu będą wymagać regulowania (niestety kilka osób z FM ma te same problemy). A czas gwarancji się kończy w kwietniu. Czyli panowie będę kilka razy w roku za moją kasę przyjeżdżać i regulować te cholerne drzwi. FUCK !!!

Ja ich nie chcę !!!

współczuję:spam:

no to wtopiłaś :(. Rozmawiałam z rzecznikiem praw konsumenta i powiedziała mi, że powinnam skorzystać z niezgodności umowy z towarem. Wtedy jest szansa np. że Ci drzwi wymienią. A ja jestem w kaczej d..e, bo niedługo miną dwa lata od czasu jak je montowali i nic więcej nie zrobię :(.

Mam trzy zawiasy,a reklamacja na ościeżnicę jeszcze nie rozpatrzona.

Ale przychodzę zapytać o taras, bo ja też głęboko zastanawiam się nad tarasem.Masz wycenę na robociznę Mirello?W zasadzie to nie jest takie trudne wystarczy kumaty facet.A Ty jeśli byś robiła to zrobić na wylanych słupach betonowych?

Tak jeszcze Salik wylewał słupy i chyba Cetera-sprawdzę w moich postach.

Więc tak:

modrzew syberyjski - 30-35 lat wytrzymuje (oczywiscie jak się o niego dba - czyli olejuje). Europejski - około 20. Mam namiar na gościa który syberyjski sprzedaje po ok. 70 pln (drugi gatunek). Europejski też jest mniej więcej w tej samej cenie ale gat. A. Dzwoniłam w sprawie legarów- 14 pln za metr bieżący 45x70 syberyjskiego (to w Bielsku). Paxy - około 1 pln za sztukę. U mnie wyjdzie z 700 (jeszcze nie mam dokładnego wyliczenia). Taras 20 metrów. Będzie na betonowych palach (mąż z kolegą będą je przygotowywać). Pod tarasem agrowłóknina i żwirek. Taras bez schodków. Ceny za robociznę 40-60 pln za metr w sytuacji gdy słupy sa już przygotowane.

Ja walczę z trawnikiem. Z przodu jesienią zasiałam trawę niezwykle ozdobną ale cięzką w utrzymaniu. Rośnie bardzo wolno i trzeba ją wyczesywać. Ale wygląd ... super. Więc rozplantowaliśmy ziemię i niestety nie zdążyliśmy randapem spryskać (ziemia u nas stała kilka miesięcy i myśleliśmy, że będzie oki). Niestety zamiast trawy jesienią wzeszły mi chwasty (mleczyk). Teraz mam dywanik z mleczyka :(. Muszę ... plewić ręcznie (bo opryski jeszcze nie zadziałają). Mam tego z 2 ary więc ostatnia soboca całe mi na to zeszła i zrobiłam może 1/3. Więc w weekend zapowiada się u mnie znowu plewienie. Zakupiłam też odzywkę i jak się z tym cholerstwem uporam to jeszcze raz mam zwałować i odżywić trawnik. Potem tylko czekać na efekty. Z tyłu już w zeszłym roku miałam piękny zielony ogromny trawnik.Jak się trawka zazieleni pstryknę fotkę.

Ale niestety "na już" musimy zrobić wjazd :(. Kilka tysięcy zamiast w lampy pójdzie w ziemię :(.

Basiu masz 3 zawiasy i co się dzieje z drzwiami ? Czyli nawet 3 nie pomagają :(. Tak własnie czytałam. Toż to kurna jakieś kpiny. Powinniśmy jakiś pozew zbiorowy im zgotować ;).

Narobię to się w przyszłą sobotę :(.

Jak przeżyję ten tydzień ... to chyba cały następny będę leżeć do góry palnikiem ;).

W pracy mam czad niemiłosierny, pracuję po 10-11 godzin. Wpadam do domu, robimy zadanie i pędzę 15 km do kina na Przegląd Filmów Polskich. W domu jestem w nocy a rano o 5:30 pobudka :(. I tak do końca tygodnia.

Nie jem prawie nic, o książkach musiałam zapomnieć - tragedia ;). Ale coś podczytuję :) czasami uda mi się odezwać nawet. Pozdrawiam wszystkich goszczących u mnie:).