mirela99 27.05.2012 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Kilka fotek:http://images46.fotosik.pl/1557/2f8d294b614b8cc6med.jpghttp://images39.fotosik.pl/1547/f7640f3b9b896716med.jpghttp://images42.fotosik.pl/386/265442b15edbf393med.jpghttp://images49.fotosik.pl/1555/b3830556534ae6d2med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 27.05.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 No WOW widzę że pogoda była to pewnie dzień jak planowałaś na tarasiku Kolor u mnie prawie taki jak elewacja - dużo czerwoności/pomarańczu ma, a Ty jaki chciałaś ten odcień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 27.05.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Ładny tarasik! Kolor jakby dopasowany do elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 27.05.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Mirelko, pierwszy raz widzę Waszą elewację i chyba jestem zaskoczona A tarasiku zazdroszczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 27.05.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 To teraz macie gdzie pić poranną kawę? Taras się wydaje mały,ale to złudzenie bo jest wyżej od powierzchni gruntu,jak chcesz go teraz wykończyć? będziesz robiła skarpę?jakieś schodki?Na pewno pięknie od strony wnetrza wygląda.Ja kombinuję jakby tu zrobić,aby było łagodne przejście do ogrodu?Jaką miałaś różnicę wysokości?teraz spojrzałam jeszcze raz na pierwszą fotkę i wydaje się duży :)no to teraz jakaś donica z czymś zielonym i będzie git:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 28.05.2012 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 (edytowane) Powiedzieć Wam dlaczego lubicie kosić? Powiedzieć? Bo macie RÓWNO! Zapraszam do mnie, tu gwarantuję że można to zajęcie znienawidzić do reszty . To może jakaś większa kosiarka ? Ja przy płocie też mam nierówno - od sąsiada przychodzą nam krety więc mam górki i dolinki o jeju, jaka przepiekna trawa! A chwasty to Ty z katalogu pokazalas, nie swoje I ta dzialka jaka wielka. Zazdroszcze Metamorfoza pokoiku bardzo udana. Prawie to samo a jaka roznica. Widac ze to pokoik duzej juz dziewczynki Pokazałam z katalogu, moimi nie mam się co chwalić . Działki nie zazdrość, jak sobie teraz pomyślę ile kasy i czasu ona pochłania .... A teraz proszę mi tu dokładnie, jak na spowiedzi, opowiedzieć o tych drzwiach Bo to drzwi takie drzwiowe, nie szafowe? Są zlicowane? Dzwi są"szafowe", zlicowane, na tip-on. Tam jest So garderoba za nimi. Mirelko ale metamorfoza fajowa:) u mnie by nie przeszła Zu na etapie różu a Starszak ma jedną ścianę jasno szarą a i tak marudził ale mam pytanko o roletę u So - jest czysto biała? i gdzie zamawiałaś??? U mnie namawianie trwało niemal rok . So chyba widziała, że ja kocham wszystko co szare i dała się przekonać. Ale czekam na moment, kiedy pojawi się u niej nienawiść do tego nieszczęsnego różu. Roleta jest ze stylusa, nie jest całkowicie biała, jest lekko kremowa. Zamówiłam sobie kilka próbek przed kupnem roletki. super przemiana pokoju Sonii.... szary a z rozem wyglada tak dziewczeco! Chcę jeszcze trochę różu wprowadzić, żeby zbyt dorosło nie wyglądał. http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/happy/smileys-happy-715315.gif No to nie wiem czy ja się chce sama zabierać za tą renowację jak tam tyle niespodzianek a gumy zebrałaś do słoiczka czekam na szczegółową relację Gum nie zebrałam, tylko odfociłam . Jak będą fotki to zaraz wam wkleję . co to przystan ocalenie? przystań ocalenie to takie magiczne miejsce, gdzie w ciągu 10 minut podczas całowania np. osiołka w cudny, aksamitny nosek można podładować akumulatory na conajmniej miesiąc A tak poważnie, to miejsce, gdzie trafiają niechciane zwierzaki (konie, krowy, lisy, osiołki, koty, kury, świnki a nawet małpka. Konie wykupione z rzeźni, maltretowane, koty bez łapek (wnyki) itp. Pół dnia sprzatałam nieczystości z dwóch pastwisk .W międzyczasie calowałam osiołka, tarmosiłam go za uszami ... żyć nie umierać. Mirelko no to masz przeboje z tymi fotelami Bardzo się ciesze że dechy Ci podpasowały i życzę Ci jutro duuuuuuuuuuużo słońca żebyś mogła spędzić ten dzień z książką na swoich nowych dechach dzięki kochana:). Mirelko super , że masz taras Cieszę się, że Ty sie cieszysz Mirelko, gratujeszyn tarasiku i okrutnie zazdraszczam dzięki . Mirelko zazdroszczę fotela i pokaż mój taras,:)w końcu nasze deski to siostrzyczki dlaczego planujesz powiększenie go?za mały?bo ja mam tylko metr szerszy nie wydaje się za mały. Ale jak coś jest łądne to się chce więcej . Mirelko pokój córci przeszedł niesamowita metamorfozę i pomyśleć ze wystarczyło tylko zmienić kolor No wiesz ... szaremu we wszystkim ładnie . No WOW widzę że pogoda była to pewnie dzień jak planowałaś na tarasiku Kolor u mnie prawie taki jak elewacja - dużo czerwoności/pomarańczu ma, a Ty jaki chciałaś ten odcień? Niestety pogoda kiepska była. Ale zdrzemnęłam się na tarasiku . Kolor miał być szary. I taki będzie za rok, dwa. Modrzew z czasem szarzeje, więc stwierdziłam, że nie warto wydawać kupy kasy na barwienie go. Ładny tarasik! Kolor jakby dopasowany do elewacji nawet nie mów . Mirelko, pierwszy raz widzę Waszą elewację i chyba jestem zaskoczona A tarasiku zazdroszczę... No, ona wielu zaskakuje. A mnie się przejadła i marzę o ... szarej . To teraz macie gdzie pić poranną kawę? Taras się wydaje mały,ale to złudzenie bo jest wyżej od powierzchni gruntu,jak chcesz go teraz wykończyć? będziesz robiła skarpę?jakieś schodki?Na pewno pięknie od strony wnetrza wygląda. Ja kombinuję jakby tu zrobić,aby było łagodne przejście do ogrodu?Jaką miałaś różnicę wysokości? teraz spojrzałam jeszcze raz na pierwszą fotkę i wydaje się duży :)no to teraz jakaś donica z czymś zielonym i będzie git:) Jest około 70 cm powyżej gruntu. Teraz owinę na tych zewnętrznych słupkach folię kubełkową i nasypię ziemi. Ponieważ taras powinien się od dołu wentylować (a ziemia nie powinna dotykać desek) więc możeny nasypać ziemi tylko około 2-5 cm poniżej deski bocznej. Więc będzie lekki spad, taka górka. Zastanawiam się, czy nie zrobić stopnia z plastra dębu (będziemy robić z plastów ścieżkę w głąb ogrodu), bo na górce chcę posadzić jakieś pachnące byliny lub zioła i nie chcę, żeby je ktoś deptał. Najlepszy ubaw ma So, niesamowicie wykorzystała ścinki tarasu i wciąż buduje budowle (jest na fotce), mebluje pokoiki, bawi się tam lalkami. Boso oczywiście.Teraz boso chodzi po domu (przyzwyczajenie z zimowego okresu - podłogówka), po tarasie i ... po trawie. Ale giganta napisałam . Edytowane 28 Maja 2012 przez mirela99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 28.05.2012 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Miłego dnia Mirelko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 28.05.2012 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 przystań ocalenie to takie magiczne miejsce, gdzie w ciągu 10 minut podczas całowania np. osiołka w cudny, aksamitny nosek można podładować akumulatory na conajmniej miesiąc A tak poważnie, to miejsce, gdzie trafiają niechciane zwierzaki (konie, krowy, lisy, osiołki, koty, kury, świnki a nawet małpka. Konie wykupione z rzeźni, maltretowane, koty bez łapek (wnyki) itp. Pół dnia sprzatałam nieczystości z dwóch pastwisk .W międzyczasie calowałam osiołka, tarmosiłam go za uszami ... żyć nie umierać. A to jeszcze z czystej ciekawosci zapytam aby uscislic Ta rzystań jest pomiedzy Katowicami a Bielskiem niedaleko Pszczyny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 28.05.2012 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Ooo, wow:jawdrop: super! u mnie tez pomaranczowy egzotyk;) tez zrobiłam to swiadomie, bo deski były mega sękate i Tikurilli w kolorze podanym przez reni1980 nie znalazłam. Piąteczka:hug: Chociaz....Ty juz masz taras skonczony...a u mnie dopiero deski pomalowane:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 28.05.2012 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Mirelko, kosiarka jest ok, tu po prostu porzadna orka by się przydała . Powoli kiedyś się uda. Taras jest świetny, okrutnie zazdroszczę! Kolor na pewno zszarzeje i wtedy będzie idealnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 28.05.2012 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 od dołu tez masz malowane ? Kurcze ... ja mam tylko boki i górę ... zastanawiam się, czy nie trzeba było wcześniej spodów pomalować ? f.5 - tak, niedaleko PSzczyny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 28.05.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Ooo, wow:jawdrop: super! u mnie tez pomaranczowy egzotyk;) tez zrobiłam to swiadomie, bo deski były mega sękate i Tikurilli w kolorze podanym przez reni1980 nie znalazłam. Piąteczka:hug: Chociaz....Ty juz masz taras skonczony...a u mnie dopiero deski pomalowane:D Hazelku to chyba możemy ci z Mirellą podziekować bo nasze deski nie sękate,ale jedza ze mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 28.05.2012 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 No to sie fajnie składa ze z Dominikiem chodziłem do 1 klasy do podstawówki.Swiat jest mały.zawsze moj 1 % idzie na to miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 28.05.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Dzwi są"szafowe", zlicowane, na tip-on. Tam jest So garderoba za nimi. Pomęczę Cię jeszcze A ścianka jest zrobiona z czego? Z materiału meblowego (płyta, mdf)? Czy murowana/k-g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 28.05.2012 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 z materiału meblowego . f.5 faktycznie mały . Uwielbiam to miejsce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 28.05.2012 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Dzięki! W takim razie muszę znaleźć zdolnego stolarza. Ciekawe, ilu mi najpierw powie, że się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 28.05.2012 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 pstryknąć Ci fotkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 28.05.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Nie odmówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 28.05.2012 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Mirelko piękną masz elewacje, wiesz, że pomaranczowe elewacje bardzo często spotyka sie w Meksyku., bardzo mi sie podoba, a taras pomalowany wow, mnie ten kolor bardzo pasuje do elewacji super No to rozumię, że cały weekend na nim siedziałaś, piłas kawkę i czytałaś (ale zdaje sie, że Ty kawki nie pijasz, to co? winko ?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 28.05.2012 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Mirelko, ja też się ładnie uśmiechnę o zdjęcie wejścia do garderoby Soni. Ciekawe rozwiązanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts