Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od marzeń, projektów, wizualizacji do ...

mirela99

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wczoraj skosiłam trawę więc nie mam czego rwać ;(.

Muszę kilka dni poczekać. Co ja zrobię, jak nie trzeba będzie plewić ?

Czy u was też tak dużo truskawek wszedzie ? My w pracy od tygodnia sobie kupujemy po kg :). Ze śmietanką mniam .....

Mam w końcu drzwi z sypialni do garderoby. Przesuwane. Zrobione ze zwykłych drzwi pol-skone simple. Nie wyglądają źle (ja nie lubię tych paskownic brrr...). Ale nie ma się też nad czym zachwycać :(. I stolarz chyba trochę dużo wziął za samą robociznę :(.

Moje miskanty odżyły, ciekawe do jakiej wysokości dorosną w tym roku (trochę jednak miały przestoju).

Mszyce wczoraj spryskałam (nie miałam czasu na wywary, machnęłam i tyle). Mam nadzieję, że padną.

Ma ktoś łupek granitowy na podjeździe ? Podoba mi się to bardzo a i tańsze jest nawet niż betonowa kostka ...

co nie ? łazienki też szare są ładniejsze niż brązowe :). No nie wiem jeszcze jak te ... czekoladowe :p.

leć zobacz,kochaniutka:D jak dla mnie...jakos tak zmysłowo-w stosunku do poprzedniej-"kurczakowej" wersji:D

taras miał dzis byc...i gópi deszcz popsuł nam plany:sick:

Mirelko ja nie wiem czy Twoje pielenie trawnika ma sens, mlezy jezeli nie wyrwany dokładnie z całym korzeniem rozmnozy sie na dwa mlecze inne chwaściki też. W moim przekonaniu najskuteczniejsza metodą pielenia jest malowanie pedzelkiem chwastów rundapem, to obumiera i tego sie pozbywasz na zawsze :)

W moim przekonaniu najskuteczniejsza metodą pielenia jest malowanie pedzelkiem chwastów rundapem, to obumiera i tego sie pozbywasz na zawsze :)

Alu niestety nie na zawsze... My calą działkę przed założeniem ogrodu pryskaliśmy Roundapem i niestety większość na wiosnę odrosła:mad:

Uważam,że najskuteczniejszą metodą na chwasty w trawie jest jej koszenie, a na rabatach agrowłóknina.:yes:

co nie ? łazienki też szare są ładniejsze niż brązowe :). No nie wiem jeszcze jak te ... czekoladowe :p.
ha, ha Hazelka czyta;)

leć zobacz,kochaniutka:D jak dla mnie...jakos tak zmysłowo-w stosunku do poprzedniej-"kurczakowej" wersji:D

taras miał dzis byc...i gópi deszcz popsuł nam plany:sick:

no zdecydowanie brąz lepszy od kurczaka:D

oj Ola do konca tygodnie ma być taka pogoda:( a wy deski kładziecie?????

Mirelko moj miskant ma 60 cm - już!!!!! mam nadzieję ,że po deszczach wyszczeli:D

Alu niestety nie na zawsze... My calą działkę przed założeniem ogrodu pryskaliśmy Roundapem i niestety większość na wiosnę odrosła:mad:

Uważam,że najskuteczniejszą metodą na chwasty w trawie jest jej koszenie, a na rabatach agrowłóknina.:yes:

My w Gdyni jak polalismy rundapem i za miesiąc posialismy trawe to nie mielismy zadnych chwastów i rzeczywiście raz na pięc dni kosilismy, aby trawa sie rozrosła. Niestety tu w Mlano jest troche inaczej tu nie stosowalismy rundapu i trawa wyrosła bez chwastów dopiero w tym roku mamy pełno babki lancetowatej chociaz kosimy regularnie co 5 dni, ale nie wiem dlaczego dalej trawa sie nie chce zagęścić, chyba jednak jakiś słaby gatunek trawy zasiałam, bo to nowo zasiana jest bardzo gęsta :)

A ja myślę, że u Was wiosną wyrosło po prostu nowe zielsko nie to polane rundapem.

tak tylko zaglądam wieczorkiem :)

Ja też:D Mirelko ja też przyniosłam fajne fotele

http://9design.pl/data/gfx/pictures/medium/2/8/3782_2.jpg http://9design.pl/data/gfx/pictures/medium/2/5/3752_1.jpg

http://9design.pl/data/gfx/pictures/medium/6/8/3886_1.jpghttp://9design.pl/data/gfx/pictures/medium/3/2/2423_1.jpg

Wszystkie STĄD

Edytowane przez agawi74