rere79 02.06.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 O jakie fajne foteliki dziewczyny przytargały. Mirelko, jak po lekcji numer 2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 04.06.2012 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Mirelko ja nie wiem czy Twoje pielenie trawnika ma sens, mlezy jezeli nie wyrwany dokładnie z całym korzeniem rozmnozy sie na dwa mlecze inne chwaściki też. W moim przekonaniu najskuteczniejsza metodą pielenia jest malowanie pedzelkiem chwastów rundapem, to obumiera i tego sie pozbywasz na zawsze Alu niestety nie na zawsze... My calą działkę przed założeniem ogrodu pryskaliśmy Roundapem i niestety większość na wiosnę odrosła:mad: Uważam,że najskuteczniejszą metodą na chwasty w trawie jest jej koszenie, a na rabatach agrowłóknina. U mnie jest problem z rodzajem trawy . Tył to trawa sportowa, mieszanka, jak nawet się trafi jakiś chwast to nie ma tragedii (jest różnorodna i gęsta). JEstem świadoma tego, że przynajmniej raz do roku trzeba pryskać na dwuliscienne. Pogodziłam się z tym i tyle. Ale przód .... istna tragedia. To w 100% kostrzewa. Jest trawą ozdobną, dywanową. Każdy najmniejszy chwaścik jest w niej widoczny i to psuje cały efekt. Do tego jest trawą bardzo wolno rosnącą i ciężko zakłada się trawniki z niej. Szybciej po prostu wschodzą chwasty niż ona. Podobno najgorszy jest pierwszy rok, jak potem się zagęści to już idzie. W chwastami tak jest, że jak sa jednoroczne to wystarczy niedopuścić do kwitnienia i w następnym roku nie powinny sie juz pojawić (jak zakwitną to się rozsieją i koniec). Ale jak sa wieloletnie ... to nawet częste koszenie nie do końca pomaga . Ale teraz doszedł mi jeszcze jeden problem ... trawa żółknie . Jako że mam glinę, mieszkam na śląsku gdzie raczej jest sporo opadów - to byłam pewna, że obejdzie się bez systemu nawadniającego. A tu klapa . Lato się nie zaczęło a mi dokucza susza (tzn mojej trawie). Nie zaplanowaliśmy tych wydatków. Ciężko mi męża przekonać do nawadniania, on i tak uważa, że bez sensu tyle kasy na głupi trawnik wydałam .... Czy możecie mi powiedzieć, jaki to w ogóle jest koszt ? Czy można samemu wykonać (lub chociaż część ) ? ha, ha Hazelka czyta;) no zdecydowanie brąz lepszy od kurczaka:D oj Ola do konca tygodnie ma być taka pogoda:( a wy deski kładziecie????? Mirelko moj miskant ma 60 cm - już!!!!! mam nadzieję ,że po deszczach wyszczeli:D no mój może z 40 cm. Mam nadzieję, że urośnie pięknie . no jak nie, jak tak:lol2: prawda? yhy:yes:...ale że taras ma 60 m2, to idzie im jak po grudzie:( czekam na fotki. Teraz i tak nie ma pogody, więc się nie stresuj, i tak być go nie wykorzystała . My w Gdyni jak polalismy rundapem i za miesiąc posialismy trawe to nie mielismy zadnych chwastów i rzeczywiście raz na pięc dni kosilismy, aby trawa sie rozrosła. Niestety tu w Mlano jest troche inaczej tu nie stosowalismy rundapu i trawa wyrosła bez chwastów dopiero w tym roku mamy pełno babki lancetowatej chociaz kosimy regularnie co 5 dni, ale nie wiem dlaczego dalej trawa sie nie chce zagęścić, chyba jednak jakiś słaby gatunek trawy zasiałam, bo to nowo zasiana jest bardzo gęsta A ja myślę, że u Was wiosną wyrosło po prostu nowe zielsko nie to polane rundapem. My nie mogliśmy zastosować randapu (była za późno, początek października chyba), wzeszły chwasty nawiezione wraz z ziemią i się rozgościły bo trawa praktycznie dopiero następnej wiosny wzeszła. I to bardzo wolno. Hej, witam się ponownie ,kiedyś już u Ciebie byłam ,ale już dawno,chyba na początku Domek mi się bardzo podoba :yes:Coś mi się o uszy obiło ,że kuchnię Ci robił p.Łukasz P.,tak??,bo jeżeli tak ,to nasze kuchnie(tzn.moja dopiero się tworzy ) mają wspólne pochodzenie Nie wiem ,czy już nie po fakcie ,ale oddaję swój głos na materiał nr 11 Będę zaglądać Tak. z Mikołowa . Wspólny ojciec .Witam wobec tego po raz drugi . Mierko przyniosłam inspirację http://www.customform.pl/_uploads/thumb/uploadsEDI---WYROBYFotelespring1-jpg_845_600_normal_0_1337235264.jpg Dzięki . Wspaniałe . Ale ja już mam dokłądny plan na foteliki, nawet na 99% wyrbałam materiał . Ale Twoje są ... zajebiste . tak tylko zaglądam wieczorkiem Witam z rana (w deszczowy poniedziałek) I jak praca nad fotelami? Ja też Mirelko ja też przyniosłam fajne fotele http://9design.pl/data/gfx/pictures/medium/2/8/3782_2.jpg http://9design.pl/data/gfx/pictures/medium/2/5/3752_1.jpg http://9design.pl/data/gfx/pictures/medium/6/8/3886_1.jpghttp://9design.pl/data/gfx/pictures/medium/3/2/2423_1.jpg Wszystkie STĄD O jakie fajne foteliki dziewczyny przytargały. Mirelko, jak po lekcji numer 2? Piękne te fotele. Gdybym nie miała swoich to bym se do salony takie sprawiła . Lekcja nr dwa nic nowego nie wniosła.Wyszlifowałam dwie nogi, zaszpachlowałam.W środę spód siedzenia, siedzenie i jedna noga . Może uda mi się to wszystko zrobić na jednej lekcji. Potem jeszcze Sylwia będzie mi pokazywać jak się to klei. Znaczna część foteli jest ze sklejki, któa gdzieniegdzie się odkleja. Trzeba to skleić, zaszpachlować i pomalować. I modlić się, żeby nie popękało:(.Z drzewem się lepiej pracuje, nie ma takich niespodzianek. Zresztą już na etapie szlifowania widać, że drzewo to super materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 04.06.2012 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Cześć Powiedz mi czym masz obłożone brzegi rabat - bo teraz jak sama mam wybrać zadałam sobie sprawę że nigdy się na tym nie skupiałam - bo u Ciebie mimo malutkich chwaścików - piękny trawnik zawsze grał pierwsze skrzypce Ceny na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 04.06.2012 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Nie mam (na razie) żadnych rabat. Mi oprócz granitu nic się nie podoba (a drewno jest nietrwałe). Więc będę kupowała zwykłe plastikowe obrzeża i będę je zakopywać aby ich nie było widać i aby można spokojnie kosić. To wersja ekonomiczna . Innej nie biorę pod uwagę. O takie: http://img7.burak.pl/img/9/2/6/4/obrzeze-ogrodowe-plastikowe-faliste-wys-20cm-x-dl-9m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 04.06.2012 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 (edytowane) Ktoś chciał fotki połączenia tarasu z oknem : http://images42.fotosik.pl/403/d144d8aa74db60f9med.jpg http://images40.fotosik.pl/1609/dafdbfaeb9e3b0e2med.jpg http://images50.fotosik.pl/1625/c9cb1433633f2109med.jpg http://images38.fotosik.pl/1607/f954b16ae093a4f3med.jpg Tutaj moje pokiereszone dziecko (bidulka się wczoraj wywróciła ) z pokraką : http://images49.fotosik.pl/1571/9551030b9bc2c3d5med.jpg bandzior przeważnie lokuje się w nogach: http://images49.fotosik.pl/1571/e1e08cdbcf4d8401med.jpg drzwi jeszcze nie obfociłam - przepraszam. Poprawię się dzisiaj . Edytowane 5 Czerwca 2012 przez mirela99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 04.06.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Biedna So, a nasze koty generalnie w nogach śpią, tylko nasza mainecoonka w środku nocy do głowy sie przytula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 04.06.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Mirelko słodziaki 3:wiggle: w szarym pokoju:p a so gdzie się tak załatwiła??? Moja trawa też żółknie. a mam małą działkę i ją podlewam, nie zaniedbuje. ale system nawadniający na pewno zrobie na wiosnę jeszcze ktoś z fm mówił ,że mogę mieć pędraki i dla tedo żólknie. Muszę iść w końcu sprawdzić te robale. czy są , czy nie/ a obrzeża mam te co ty planujesz i mnie to się super podoba , bo się wtapia w zieleń!!! a Miskkanty raczej ich dół to ulubione miejsce mojego kota. wiecznie tam przesiaduje, schowany prze:pd intruzami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 04.06.2012 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Ależ So jest śliczna i ... chudziutka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 04.06.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Ale teraz doszedł mi jeszcze jeden problem ... trawa żółknie . Jako że mam glinę, mieszkam na śląsku gdzie raczej jest sporo opadów - to byłam pewna, że obejdzie się bez systemu nawadniającego. A tu klapa . Lato się nie zaczęło a mi dokucza susza (tzn mojej trawie). Nie zaplanowaliśmy tych wydatków. Ciężko mi męża przekonać do nawadniania, on i tak uważa, że bez sensu tyle kasy na głupi trawnik wydałam .... Czy możecie mi powiedzieć, jaki to w ogóle jest koszt ? Czy można samemu wykonać (lub chociaż część ) ? Choć raz się ogrodowo wykażę Nie żebym się znała. Anula robiła sama nawadnianie. Możesz ją o szczegóły wypytać. KLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 04.06.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Ale So ma ładną pościel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 05.06.2012 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 to ja na chwilkę (między kolejnymi rozdziałami ) - złamałam palec w stopie. Jestem na L-4 przynajmniej dwa tygodnie i... odpoczywam. Przeczytałam 1,5 książki i nadrabiam spanie. Postaram się co jakiś czas wpadać, ale jak weźmie mnie "ciąg ksiązkowy" to ciężko mi przerwać. Buziaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 05.06.2012 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 05.06.2012 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 to ja na chwilkę (między kolejnymi rozdziałami ) - złamałam palec w stopie. Jestem na L-4 przynajmniej dwa tygodnie i... odpoczywam. Przeczytałam 1,5 książki i nadrabiam spanie. Postaram się co jakiś czas wpadać, ale jak weźmie mnie "ciąg ksiązkowy" to ciężko mi przerwać. Buziaki. oooo, co ty zrobiłaś z palcem !!!!!! i co czytasz inwalidko?????moj m w czwartek w nocy mial operacje na przepuklinę, uwięzła mu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 05.06.2012 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Jejku Mirelko co ja slyszę?, ale mam nadzieję, że do urlopu sie zrośnie:) Jak mozna palec u nogi zlamać przy pieleniu trawy ?????? :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 05.06.2012 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Ojoj Pocieszające jest to, że odpoczniesz. Bardzo dokucza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 05.06.2012 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 oooo, co ty zrobiłaś z palcem !!!!!! i co czytasz inwalidko?????moj m w czwartek w nocy mial operacje na przepuklinę, uwięzła mu kopnęłam w poniedziałek rano w So plecak (w kółko od plecaka). Skończyłam czytać Żelary, teraz jestem w połowie książki Mellera o Gruzji a przygotowuję się psychicznie do Szałamowa ale u mnie w bibliotece nie opowiadań kołymskich więc przed wakacjami muszę na allegro sobie poszukać. Jejku Mirelko co ja slyszę?, ale mam nadzieję, że do urlopu sie zrośnie:) Jak mozna palec u nogi zlamać przy pieleniu trawy ?????? :hug: Ale śmieszne . Trawy nie pieliłam kilka dni (pada) i mnie już ciagnie. Co ja zrobię w zimę ?? Ojoj Pocieszające jest to, że odpoczniesz. Bardzo dokucza? Nie dokucza o dziwo. Cały czas mam leżeć więc tylko So do szkoły zawożę i dzisiaj przez 2 godziny bawiłam się z barfem dla sierści. Ale to koniec - idę do łóżka i jutro mam nadzieję, ze dokończę książkę . No i do biblioteki bym musiała skoczyć (uwielbiam mieć zapas książek w domu, czuję się taka ... bezpieczna. Conajmniej z 3 w kojece powinny ciągle leżeć ). A jutro FOTELE . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 05.06.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Mirelko pecha miałas:)z tym palcem. masz w gipsie???? czy sam musi się zrosnąc!!!! fotelesuper:wave: a może trawnik w doniczce na zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 05.06.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 O raju ale pech ale przynajmniej sobie wypoczniesz Moja bratowa złamała palec u stopy jak kopnęła w buty trekkingowe mojego miśka wychodzi na to, że nie trudno o taką kontuzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 05.06.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Skończyłam czytać Żelary, teraz jestem w połowie książki Mellera o Gruzji a przygotowuję się psychicznie do Szałamowa ale u mnie w bibliotece nie opowiadań kołymskich więc przed wakacjami muszę na allegro sobie poszukać. witam się po raz pierwszy u Ciebie ale podczytuje od dawna i podglądam sliczne wnetrza pokoj So sliczny..jak i sama wlascicielka chcialam podpytac jak ksiązka o Gruzji Mellera...bo zatanawiam sie nad czytaniem po ostateniej podróży do Gruzji..chyba powinnam od ksiązki zacząc Powrotu do zdrowia życzę i miłej lektury... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 05.06.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Uściski Mirelko I przyjemnej lektury! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts