admete 25.06.2012 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Dzień dobry Co tam słychać Mirelko Buziaki zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 25.06.2012 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Dzień dobry. Myślami jestem już na wakacjach. I martwię się bo ma padać w tym tygodniu a ja muszę trawę wykosić . Sobota - plewienie, koszenie, nadsypywanie ziemi obok tarasu (w końcu dostał oka).. Niedziela - cały dzień leżeliśmy pod drzewkiem i czytaliśmy. Potem obiad u ... teściowej a na koniec dnia konie . Dzisiaj renowacja foteli - malowanie chyba . Byłam w tikeju. Super lampa - jak ball, czarna na trzeh nóżkach - cena 75 pln. Nie kupiłam . Latarnia na taras, wysoka conajmniej na metr, metalowa, limonkowa. Cena ... 55 pln - nie kupiłam . Ech ... szkoda gadać . Ale chyba po limonkowe leżaki do jyska podjadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 25.06.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Ja pół dnia się zastanawiał po napisaniu tego posta - czy Ty już czasem nie pojechałaś . Ja ostatnio mam taki problem z moją pamięcią że hej Super żę sobie wypoczęłaś A kiedy przewidujecie koniec z fotelami? Twoje chyba będą pierwsze całkowicie wykończone z tego całego tłumu fotelików na forum Jak Ci pasowała ta lampa to mogłaś kupić , teraz będziesz o niej myśleć A ja byłam ostatnio w tym tkeju u mnie i nic, kompletnie nic nie widziałam - jak za każdym razem - dlatego nie wiem czy u nas taka lipa czy ja nie mam szczęścia?. Zawsze mnie intrygowały forumowe zakupy w tym sklepie bo u nas autentycznie nic nie ma . Buziaki zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 26.06.2012 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Fotele pomalowaane jeden raz. NA szaro. Musimy jeszcze z dwa razy je malnąć. Dzisiaj zanoszę do tapicera siedzenie i oparcie aby mi wyliczył ile materiału mam zamówić. Zanim sprowadzzą mi materiał, zanim tapicer je obije ... minie jeszcze trochę czasu . U nas w tikeju z meblami mam problem - nie mój styl. Ale już sprzęt do kuchni, pościel, koce, latarenki do ogrodu - bajka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 26.06.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Bardzo jestem ciekawa końcowego efektu foteli, a nie pamiętam na material sie zdecydowałas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 26.06.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 mirelko, to i tak najszybciej Ci pójdzie z nas wszystkich Ja jestem znowu na etapie gdzie ten fotel wcisnąć, bo tam gdzie zaplanowałam się nie zmieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 26.06.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 mirela które leżaki masz na mysli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 26.06.2012 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 jakieś limonkowe podobno są - sąsiadka mi mówiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 27.06.2012 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 przedstawiam wam moją przyjaciółkę o którą tak dbam w czasie ostatnicj miesięcy : http://images39.fotosik.pl/1623/6a5e3349e5e85621med.jpg http://images37.fotosik.pl/1639/9538a4660c468346med.jpg Widać cholerstwo, akurat takie drobne, jeszcze nie rozrośnięte. Tutaj bardziej zadomowione chwaścisko - najprawdopodobniej wiechlina : http://images46.fotosik.pl/1634/4996e4829c76da64med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 27.06.2012 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 nieżlę tej przyjaciólce zalazłaś za skore:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 27.06.2012 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Mirelko Ty masz bardzo wysoka trawę, ja tak nie pozwalam trawie wysoko rosnąć, koszę, ale może źle robię ???? Rewelacyjnie Ci sie ta trawa zagęściła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 27.06.2012 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 emi ta była koszona w sobotę. Jutro będzie znowu koszona a fotka jest z wczorajszego wieczora. Trawa sportowa którą mam z tyłu (nie ta z ww fotek) jest baardzo wysoko koszona, zostawiam conajmniej 6 cm. Ona nie lubi niskiego koszenia, widać wtedy żółte żdzbła, ale że jest baaardzo gęsta i wysoka to jak się po niej chodzi to odczuwa się efekt baardzo gęstego, długowłosego wywanu. Metodą prób i błędów doszliśmy do tego. Jak się skosi nisko to mamy takie żółte paski od kosiarki. JAk wyżej skoszę to i wygląda pięknie i super się po niej chodzi - lekko się stopa zapada. Z kolei ta z przodu, dywanowa lubi niskie koszenie. Ale ostatnio za nisko skosiliśmy i też mieliśmy żółte pasy od kosiarki. Pan od traw uważa, że trawy nie można za nisko kosić. Ze ludzie często myślą, ze niskie koszenie pozwoli zaoszczędzić czasu. A okazuje się, że nisko skoszona trawa nie dość, że brzydko wygląda to w dodatku jeszcze szybciej rośnie i osiąga się efekt odwrotny. Pstryknę Ci fotkę tuż po koszniu - wsadzę np zapalnicznę, zobaczysz jak głęboko wpadnie. Możę nawet ją zakryje. Taka długość u nas jest idealna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 27.06.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 To okazuje się, ze ja za nisko koszę, ale moja trawa chociaz ma juz rok nie jest niestety taka gęsta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 27.06.2012 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 A siałaś zgodnie z instrukcją ? U mnie poszło około 50 kg trawy. Aby była gęsta musi być siana zgodnie z opisem (lekko z naddatkiem), jak jest za rzadka to trzeba kilka lat na efekt czekać i chwasty mają idealne miejsce. No i u Ciebie jest cień, nie wiem jaką miałaś trawę.Ja mam pana od traw, któy badał ziemię, pytał jak ze słońcem, z wodą u mnie, jak z użytkowaniem. I to on dobierał mi trawy i gęstość siania (ustawiał na siewniku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 27.06.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 To okazuje się, ze ja za nisko koszę, ale moja trawa chociaz ma juz rok nie jest niestety taka gęsta i u mnie chyba też jest za nisko koszona:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 27.06.2012 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 To może ja za wysoko koszę ? Wszędzie pisze 3-4 cm . U mnie ona wtedy nie wygląda ładnie. Jak koszę wyżej to jest idealna. Dzisiaj chciałam podejść do pana od traw (dwa razy będzie trzeba pod naszą nieobecność pokosić z funkcją mulczowania - nie obarczę brata męża mozolną pracą opróżniania kosza do worków i ich późniejszego wywożenia- a nie wiem jak to wpłynie na trwanik ) to go podpytam o to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 27.06.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Witam się południowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 27.06.2012 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Piękną masz tą trawkę, ale faktycznie wysoko zostawiacie skoszoną. Ja narazie koszę swój wynajmowany wypierdnik i tam chwast na chwaście, ale nie mam zamiaru ładować kasy w nie swoją trawę. Jedyne co dla niej robię to ją często koszę i widzę efekty, zaczęła się zagęszczać, ale chwast rośnie tak jak rósł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 27.06.2012 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 A JA WAM CHOLERNIE ZAZDROSZCZĘ TAKIEJ TRAWY, u mnie chwast na chwaście a u ciebie mirella piękna i gęsta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 28.06.2012 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 (edytowane) Witam się południowo Piękną masz tą trawkę, ale faktycznie wysoko zostawiacie skoszoną. Ja narazie koszę swój wynajmowany wypierdnik i tam chwast na chwaście, ale nie mam zamiaru ładować kasy w nie swoją trawę. Jedyne co dla niej robię to ją często koszę i widzę efekty, zaczęła się zagęszczać, ale chwast rośnie tak jak rósł opryski są tanie, u mnie przy tych hektarach to są groszę. A JA WAM CHOLERNIE ZAZDROSZCZĘ TAKIEJ TRAWY, u mnie chwast na chwaście a u ciebie mirella piękna i gęsta dzięki kochane. Reni mam wypisywać czego ja Ci po cichu zazdroszczę ? Może napiszę czego nie - będzie duuuuużo krócej , Pewnie nic się nie znajdzie. Więc na szybko - bo zmykam . Trawa (przynajmniej moja) powinna być koszona na 4,5-5 cm (muszę zmierzyć jak dokładnie to u mnie wygląda, bo wcześniej podawałam "na oko"). Fotele dzisiaj chyba skończymy (ostatnie malowanie i lakier). Po przyjeździe zamawiam materiał i pewnie poczekam aż mi go sprowadzą . Martwię się moimi sierściuchami, bo brat męża jakoś specjalnie nie pała miłością to futer . No ale jak będzie chciał pospać to będzie musiał młodego pod kołderkę zabrać . Inaczej nici ze spania. Boję się jak maluch to przeżyje. Jak wracam późno do domu to się snuje po domu i beczy za mną. A ja będę na wakacjach chyba za nim płakać . Boję się co z moją trawką (będzie koszona z funkcją mulczowania -ale podobno dwa razy nie zaszkodzi jej) i co z moimi warzywkami (kto doglądnie czy mszyce mi nie zrzerają pomidorków ?). Jezu zostawienie domu wiąże się dla mnie z tyloma problemami . Dobrze, że ktoś bedzie tam mieszkał ale jednak jak to zawsze bywa -ja bym to najlepiej zrobiła . No i kto poplewi moją trawkę z przodu ?? Sierści muszą przejść na gotowe jedzonko (nie będę brata obarczała rozmrażaniem i przekładaniem mięcha do misek kotów). Ech ... prościej by było nie wyjeżdzać. Chyba się domator ze mnie zrobił . Moja So ma pierwsze zakończenie roku szkolnego. Muszę fotki porobić . Ma dostać świadectwo książkowe:). Oczywiście cała rodzina bieże urlop na jutro i będziemy dumnie pierś wypinać . Edytowane 28 Czerwca 2012 przez mirela99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts