monika996 14.08.2012 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Mirelko i ja nadrobiłam. i niefajna przygoda z osami:( a trawy super w tych doniczkach się rozrosną.A zurawkę może byś dosadziła:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.08.2012 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 pestko ... staram się rozgryźć te kompozycje i ... wiele roślin jest niestety wrazliwych na niskie temperatury. Bardzo spodobała mi się komarzyca (jestem bardzo ciekawa jak pachnie, bo na jakimś ... forum haszyszowym przeczytałam, że w połaczeniu z haszyszem (to pisali lubie uprawiający hasz) pachnie jak drogie męskie perfumy ) ale niestety nie przetrwa zimy. Pisałyśmy kiedyś o zimowaniu traw. U mnie z tym trochę problem, bo w garażu gdzie mam niską temperaturę niestety nie mam światła. Mam jeden pokój w którym jest chłodno (około 16stopni w zimie) ale jest od północy. Czy trawy zimujące e domu muszą mieć dostęp do słońca zimowego ? No właśnie dlatego napisałam, że pewnie niektóre trzeba by wymienić. Ale połączenie traw z żurawkami jest nieswykle urodziwe. możesz doać różę miniaturową, albo jakąś kolorową funkię z pięknymi liściami. Jest ich ogromny wybór o b całkiem małych jak blue kadet po olbrzymy. Mają spory wybór w Sadowniczy.pl I myśl o Liriope. O jeszcze mi przyszła do głowy szałwia omszona. Może jakieś inne drobne okrywowe. W donicach można sporo mieszać. Inspiracje: Na pieewszej fotce to fioletowo-niebieskie to szczypiorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 14.08.2012 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 pestko fajowe te inspiracje:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.08.2012 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Cieszę się, że Ci się podobają. Sporo znajdziesz na stronie Better Homes & Gardens. Są nawet rozrysowane projekty różnych części ogrodów z opisami nasadzeń. http://www.bhg.com/gardening/ Plany w PDF do ściągnięcia są tutaj http://www.bhg.com/gardening/plans/ Jest kilka bardzo prostych żywcem do skorzystania Te pojemnikowe z opisami to właśnie stąd były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 14.08.2012 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Mirello, napiszesz skąd te kinkiety? Mnie też zachwycają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 14.08.2012 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 pestko juz zapisałam stronkę ogrodową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 14.08.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Mirelka inspirowana lampa skajgardenem ma tą osłonę na żarówkę molestuj Monsanbie (ta lampa za ok 2 k). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 16.08.2012 05:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Na szybciaka tylko fotki (odpowiem jak się z robotą wyrobię):http://images44.fotosik.pl/360/fd8f7b6d56797807med.jpghttp://images35.fotosik.pl/1573/6b1402840d198eb4med.jpghttp://images42.fotosik.pl/532/64cb0d615e1b2fb2med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 16.08.2012 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Witam z rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 16.08.2012 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 (edytowane) Cześć Kurcze ale mieliście przygodę z tymi osami . Jak mąż się czuje ? Ja też wróciłam z ugryzieniem , ciągle gdzie bym nie była na powietrzu,a praktycznie zawsze miałam coś w ręce do karmienia to jednego to drugiego , (bo na plaży nie ma czasu na normalne jedzenie, dzieci ręce w piachu), latało toto jak szalone, więc w końcu jedna oska i mnie dorwała , do tej pory mam spuchnięty palec Co do walki z osami, my kupiliśmy w castoramie czy obi właśnie taki spray na osy i Marciny po strąceniu ich z podbitki psikały gniazdo. Ale jak opiszesz że mieliście to gniazdo bardzo schowane,trudne do wyciągnięcia to nie żałuj że kogoś zawołałaś Nie wiadomo jakby zareagowały jakby się im to gniazdo rozwaliło niechcący. Piękne wiechcie A kinkietami na hol jestem ZACHWYCONA !!!!!!! Kinkiety to jednak przyszłość - P. zdecydował, że na pierwszy ogień idzie salon (nie pokochał żarówek na kabelku - a one tak ładnie kolorystycznie nam pasują). Z gniazdem u nas ciężko - najprawdopodobniej zrobiły go sobie pod ociepleniem (gdzieś była jakaś szpara). Nad stołem lub stolikiem kawowym zawieszając lampę można poszaleć Byle zawiesić tak żeby siedząc nie zasłaniała np tv. Z tym tv ... muszę zmierzyć. Ale prawdę powiedziawszy ... mnie to loto . TV to mój wróg . A jak mi się zdarzy oglądać to raczej w pozycji horyzontalnej. A jak będą goście ... to i tak będzie zakaz oglądania tv . Mirelko i ja nadrobiłam. i niefajna przygoda z osami:( a trawy super w tych doniczkach się rozrosną.A zurawkę może byś dosadziła:yes: Byłam u Kapiasa we wtorek. Mieli w sprzedaży tylko jedne ładne żurawki. Ale u siebie mieli posadzone w wielu kolorach.Jezu, jak one pięnie wyglądały. Chyba się w nich zakochałam . No właśnie dlatego napisałam, że pewnie niektóre trzeba by wymienić. Ale połączenie traw z żurawkami jest nieswykle urodziwe. możesz doać różę miniaturową, albo jakąś kolorową funkię z pięknymi liściami. Jest ich ogromny wybór o b całkiem małych jak blue kadet po olbrzymy. Mają spory wybór w Sadowniczy.pl I myśl o Liriope. O jeszcze mi przyszła do głowy szałwia omszona. Może jakieś inne drobne okrywowe. W donicach można sporo mieszać. Inspiracje: [ATTACH=CONFIG]131125[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]131126[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]131128[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]131129[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]131133[/ATTACH] Na pieewszej fotce to fioletowo-niebieskie to szczypiorek Szczypiorek też muszę kupić - piękny jest. NA razie stanęło na: żurawkach, irdze, the beatles i red baron. Jak przyjdzie zima to będę myśleć co dalej (boję się, ze zmarzną. Na razie doniczkę okleiłam folią bąbaelkową.). Ta red baron faktycznie dosyć ekspansywna. Już takie rozłogi miała ... ale i tak część wsadziłam na skarpę przy tarasie . Mirello, napiszesz skąd te kinkiety? Mnie też zachwycają firma Kartell Mirelka inspirowana lampa skajgardenem ma tą osłonę na żarówkę molestuj Monsanbie (ta lampa za ok 2 k). Monię już pomolestowałam. Na 99% będzie biały skygarden (zaliczka wpłacona, dostawa koniec września). Ta druga artemido będzie może do jadalni. Edytowane 16 Sierpnia 2012 przez mirela99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.08.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Mirela, donice PIĘKNE. Bravo Kobieto, masz dobre oko i rękę ogrodnika mam nadzieję też. Na zimę do chłodnego pomieszczenia i żeby trochę światla było. Ale bez przesady, bo rozhartujesz.Niektórzy radzą też owinąć starannie donice i wkopać w grunt, a od góry zabezpieczyć włókniną. Ale musiałabyś mieć takie miejsce, gdzie woda nie byłaby niebezpieczeństwem. Żurawki możesz bezpiecznie przez internet kupić. Sporo sklepów je ma i bardzo kolorowe. tylko oczywiście nie od byle kogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 16.08.2012 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 pestko - taka pochwała z Twoich ust ... super No waśnie zahartowanie, rozhartowanie - gdzie o tym czytać ? zastanawiałąm się, czy w wielkie mrozy do garażu ich nie wstawiać (ale tam nie ma swiatła) .... Opowiem przygodę z ww leżakiem: przyjechał na urodziny P. Miał być pomalowany białą bejcą. Przyjechał ... naturalny (tzn. bejca się była wsiąknęła ). Będziemy malować farbą na szaro, całkiem kryjącą (taką samą jak nasza podbitka). Przy składaniu zobaczyliśmy lekkie pęknięcie - przy śrubie. Zezłościłam się bardzo i wysmarowałąm maila. Obsługa sklepu ... niesamowita. Pełen profesjonalizm. Żeby tak wszędzie było .... Prześlą nowy, na ich koszt. Więc pytam, czy nie ... mogę sobie tego popsutego nieco zostawić (zepnę jakąś opaską gdyby nie daj bóg ...) i będę mieć dwa. Koniec końców ... mam drugiego z upustem ... 110 pln (czyli 1/3). I ... doślą razem z nim nowy stelaż do tego popsutego... i będe mieć dwa idealne . Firma zwie się Decotaras - polecam gorąco. Zastanawiiałąm się, czy dopłacać więcej za kółka - nie wyobrażam sobie teraz bez nich ... leżak jednak jest dosyć ciężki i manewruje się nim z kółeczkami super ! Jak pomaluję na szaro to obfocę. Teraz zostało mi kupno poduchy (u producentów posłań dla psów hihi...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.08.2012 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Krótko, bo padam na nos, a raniutko chce na targ po dobre warzywka pojechać. Są specjalne żarówki, które stosuje się w pomieszczeniach bez lub ze słabym naturalnym światłem. Dają roślinom podobne światło jak słońce. Ja zamierzam mieć w łazience roślinki w kącie, gdzie słońce nie dochodzi i fundnę zieleninie ten świetlny komfort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 17.08.2012 03:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Mirelko cieszę się razem z Tobą z leżaczków . Super okazja i świetna firma , w tych czasach niesamowita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 17.08.2012 05:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Piękne donice i ich zawartość też .Czy to Cubico ?? Coś podobnego, ale patrząc na cenę ... sama nie wiem. Kupione w hurtowni kwiatów ... duża 47 cm kosztowała niecałe 35 pln. A na all cubiki są droższe ... nie wnikam, podobają mi się, choć pomaranczowa mi nie pasuje nigdzie Krótko, bo padam na nos, a raniutko chce na targ po dobre warzywka pojechać. Są specjalne żarówki, które stosuje się w pomieszczeniach bez lub ze słabym naturalnym światłem. Dają roślinom podobne światło jak słońce. Ja zamierzam mieć w łazience roślinki w kącie, gdzie słońce nie dochodzi i fundnę zieleninie ten świetlny komfort. Ooooo... to albo tak, albo do pokoju gdzie mam chłodniej. Muszę poczytać o tym .... Mirelko cieszę się razem z Tobą z leżaczków . Super okazja i świetna firma , w tych czasach niesamowita Tak, też dlatego podałam nazwę - są niesamowici . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 21.08.2012 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 hmm... w nowym katalogu Ikei jest to cudo: http://bi.gazeta.pl/im/8/11562/z11562188X,Kolekcja-IKEA-PS-2012.jpg oprócz tego jest piękny fotel Standmon- jest cena, wszytko ... a jak go szukam na ich stronie to nie ma . Ten fotel jest na okładce katalogu ikei na 2013 (przynajmniej tym katalogu internetowym). Ktoś coś wie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 21.08.2012 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 O fotelik o którym tyle na fm rozprawiałyśmy Buziaki zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 21.08.2012 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 no i cena przyjaźniejsza niż wynikało z naszych rozpraw . A fotel widziałaś ? http://i-cdn.apartmenttherapy.com/uimages/at/2013ikea71912.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 21.08.2012 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 W polskiej wersji katalogu napisali, żeby po informacje udać się na stronę IKEA. Albo ja ślepa, albo nic tam nie znalazłam. Zostanie chyba tylko do nich pisać. A fotel, jak dla mnie, super! Tylko, że ja nie mam na niego miejsca Buu Co do druciaka, to też zwróciłam uwagę, że tańszy niż liczyłyśmy. Wracasz do niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 22.08.2012 06:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Właśnie ... nic nie znalazłam na stronie. Jadę pod koniec przyszłego tygodnia do ikei - zbadam temat. I zobaczę druciaka ... widziałabym go na tarasie A ja obecnie siedzę w temacie impregnacji drewna. Nie wiem czy wspominałam, że będziemy mieć chodniczek w ogrodzie z plastrów drewnianych. Właśnie pochłaniam dane dot. olejów transformatorowych, toksyczności itp . Pokój So skończony (brakuje kinkieciku tylko), expedity powieszone - pięknie wyglądaja na szarej ścianie. Muszę pstryknąć fotkę. No i wykrystalizował się pokój P. (za to sypialnia legła w gruzach). Muszę poczytać o płytach betonowych (kto ma na FM ?). Ogólnie - będzie beton, stoliczek, jakaś lampa http://img18.allegroimg.pl/photos/oryginal/25/20/15/72/2520157277 http://www.agamartin.com/userdata/gfx/91f9fd9d0ea6b2b78980c588263d7520.jpg Coś na wzór tego pięknego wnętrza: http://www.concreate.pl/en,Portfolio,33,apartment%20cracow Pozostaje tylko problem z ... sofą. P sie podoba ta z linka a ja ... chciałabym ocieplić to surowe wnętrze .. chesterfieldem (musimy mieć coś rozkładanego dla gości). Będziemy pracować nad P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts