Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od marzeń, projektów, wizualizacji do ...

mirela99

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja bym tą torbę przygarnęła :lol2:

ja także. Mam nadzieję, że z foteli mi zostanie conieco materiałów i uszyję poduszki z niego.

Świetny materiał wybrałas Mirelko.Kiedy mozna zasiąść?:lol2:

zasiąść ?? Ogrodzę sznurem jak w muzeum i tylko oglądać pozwolę ;). Jak sobie pomyślę ile godzin nad nimi spędziłam ....

mirelka ten fotel ze stali proszkowanej znalazłam dzis na polskim katalogu online za 499,99zł. Strona 249

właśnie widziałam. Liczyłyśmy prawie raz tyle ...

Lecę do tej IKEI też, bo jakieś skarby wynajdujecie, a ja cóś nie na czasie :cool:

zastanawia mnie czy w Ikei one już są ??

a o tym wiem. Ale znając twoje artystyczne zapędy myślałam ,że sobie taką torbę sprawiłas:yes:

ostatnio bylam na Yumie w kinie i byly twoje fotele w wersji oryginalnej

właśnie czytałam gdzieś. A jak film ?

Widzę ,że szykuje się świetny gabinet :yes:,materiał na fotele też bardzo fajny :cool:

Właśnie chciałam Ci pisać ,że płyty na k-g się nie nadają :no:(u mnie słup był poszerzany k-g i dlatego musiałam znaleźć jakąś alternatywę dla płyt),ale widzę ,ze już wiesz :)

nieprawda :p,mam tylko 25m2 :lol2:,a tak poważnie to w całym domu chciałabym mieć nieotynkowane ,betonowe sufity :cool:,ale m by sie prędzej ze mną rozwiódł ,niż się na to zgodził ;)

już wszystko wiem :). Dziękuję za pomoc. Wczoraj z P. rozmawialiśmy i zdecydowaliśmy zrobić dwie ściany w betonie.

a u mnie te sufity nie pasowały takie gołe i chcieliśmy belki zostawić:yes: i też nie wyszło. Więc mam je otynkowane tynkiem zewnętrznym szarym:yes:

zewnętrznym ... też ładnie. :)

Ja już mam katalog Ikea w domku :) Kurcze i faktycznie wiele rzeczy, z serii PS i nie tylko, jest tańsza niż w UK. Przecież nie będę stąd targać na Wyspy :D

No popatrz, w końcu coś jest tańsze w kraju nad Wisłą.

Bo jak do tej pory. to wychodziło mi na to, że bardziej się opłaca importować dobra do nas :lol2:

właśnie. Choć raz. Rere bo zawsze to Ty byłaś w uprzywilejowanej pozycji :p.

A z takich lekko industrialnych kinkietów, to może jeszcze Markslojd Fjallbacka?

Widziałam, że u Dropki pytałaś :)

taaaak. Ale jak zrobię industrialny pokój P. to z sypialnią wystopuję i będzie barocco :). Ale kinkiecik - super. I cena fajna. Dziękuję :).

Hej)

Materiał świetny :yes:

A do chesterów mogę ja próbować na żywo przekonywać :lol:

Jak mojego J przekonałam to może da radę i P :)

Wczoraj rozpoczęłam batalię, w sumie to by się może i zgodził. Ale widziałaś tą fotkę z mojego linka ? Tam jest taka biała sofa/tapczan. Też cudnie wygląda .... już sama nie wiem :).

materiał stąd:http://www.amybutlerdesign.com/mainmenu.php

mam namiar na Panią, która je sprowadza (ostatnio nawet wynegocjowała dla mnie mniejszą cenę). Cena od 80-100 pln za metr (szer 140)

tutaj piszę o tym: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?167813-Od-marzeń-projektów-wizualizacji-do/page56

Edytowane przez mirela99

Wprawdzie barokowe klimaty średnio czuję, ale jak na coś się natknę to wrzucę :)

Sonia ma super pokój!

Ech, czemu moja mama mi takiego nie urządziła :rolleyes:

ja też średnio czuję, ale mam nadzieję, że poczuję ;)

Sonia ma świetny pokoik. No właśnie czemu i moja mama nie wpadła na pomysł takiej aranżacji :rolleyes:

nie mogę sobie teraz wyobrazić jak bym zareagowała na tak urządzony pokój ... moja mama dawała mi swobodę, mogłam w pokoju robić co chciałam i miałam każdy cm ściany wyklejony plakatami bravo :).

Właśnie przyszłam zobaczyć co to za kinkiet poleciła Ci narendil i uśmiałam się czytając, że to Fjallbacka (zajrzyj do mnie) :rotfl:

Noo, to jeśli 2 osoby proponują ten sam to chyba jakiś znak... :)

nie no, bo kinkiet jest swietny :)

ale u Sonii super!!!!:yes: a skąd taki dywan??????? cudny:yes:

a pokoj industialny- fajny pomysł.:yes:

Film fajowy- Yuma. warto iśc. ile gadżetow z naszego dzieciństwa. I Figura w roli Burdelamamy super:yes:

Mirela podzile sie prosze namiarem na dywanik ten szarny, piekny jest

kobietki, dywan kupiony przeszło rok temu. Gdzieś na gazetowym znalazłam namiar na dziewczynę, która się trudni takimi wycinankami. Poszukam jak wam bardzo zależy, ale to pewnie potrwa ...

Ładny pokoik wyszedł http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/happy/smileys-happy-751965.gif i fajne te wszystkie motylkowe dodatki z dywanem na czele...

no i strrrasznie brzydki ten bzydal :p :hug:

brzydal nadrabia charakterem. I przegania nawet najładniejsze kotki :).

Pokoik wyszedł super:yes: Sonia ma fajną mamę:D tylko... czy ten kolor na ścianach nie jest ciut za ciemny? a może tak to wygląda tylko na fotach?

Ogólny look jest świetny:cool:

Kolor jest ciemny, ale jak pisałam od początku przygotowywałam się do niego. I dlatego jest w nim baaardzo dużo bieli. Praktycznie jedna ściana (drzwi i zabudowana garderoba), sufit, podłoga i wszystkie meble. Do tego roleta, okna białe, lampa. W dodatku pokój ma okno dachowe na południe (to do tego okna muszę kupić roletę o której rozmawiałyśmy) i zwykłe na zachód - to najjaśniejszy pokój w naszym domu. Nie potrafię obrabiać fotek ani ich pstrykać - ale na żywo robi wrażenie zarówno na dzieciach jak i na dorosłych.

Jaki ładny pokój ma ta twoja córunia! :yes:

A co to za rasa ostatniego kotka? Wielkogłowy?:lol2:

on ma małą głowkę tylko jest chudy i ma mało sierści. To cornish rex:

http://images39.fotosik.pl/1715/855e7dd5f8df601cmed.jpg

Jesteśmy w trakcie "castingu" na brukarza ;). U nas jest skomplikowny wjazd (mamy rów melioracyjny przy drodze) i projekt zjazdu to prawie książka. W dodatku panowie którzy go będą odbierać są bardzo upierdliwi (czepiają się każdego cm). Rozmawialiśmy z 4 ekipami i słuchajcie, to jest niesamowite. Ludzie idą na całość, bez skrupułów. Możecie sobie wyobrazić, że pierwsza ekipa nie potrafiła czytać projektu ?? Zero totalne. Nie wiedzieli, że wjazd nie może być szerszy niż droga itp.

Niesety kostki nie damy, na razie granitowa opaska będzie i wysypiemy drobnymi kamyczkami. Udało mi się tez namówić P. na płot z paneli przemysłowych (i tak będę przód obsadzać krzakami) i będziemy w tym roku mieć gotowy zarówno wjazd jak i płot. Cieszę się bardzo :).

Pierwotnie płot (25m) miał być taki:

http://eurofence.pl/sites/default/files/stylvail.jpg

ale bez robocizny, bez podmurówki wycenili nam na 13 tyś :(. Nie dam tyle kasy za ogrodzenie, uważam, że są ważniejsze wydatki. I na szczęście P. się w końcu zgodził więc ruszamy z płotem :).

Witam, budujemy ten sam domek, a raczej już zbudowaliśmy teraz musimy go "tylko" wykończyć i dlatego przychodzę z pytaniem czy mogłabyś mi napisać rozmiar swoich drzwi zewnętrznych tak dla porównania, bo boję się czy nie wybraliśmy za dużych i czy będą dobrze i proporcjonalnie prezentować się w granacie. Z tego co przeczytałam u Ciebie to nasze domki są wybudowane dość blisko siebie (pisałaś o Pszczynie, a ja tam na spacery do parku czasem jeżdżę albo na pizzę do K2 i nawet się zastanawiałam o której kawiarni piszesz:D). Aha zdjęcie, które wkleiłaś to to samo zdjęcie z którego my wybraliśmy płot, więc jeśli się na niego zdecydowałaś to nie dość, że domy będą takie same to jeszcze płoty:D pozdrawiam

kochane pisałam, ze pierwotnie miał być taki. Ale wycena mnie zwaliła z nóg i będzie zwykłe panelowe:

http://www.ogrodzeniapanelowe.eu/Photos/ogrodzenie_panelowe-d.jpg

zastanawiamy się, czy warto na szaro malować, czy czarne (dużo tańsze) wziąć.

Na szczęście dwie ekipy były oki. Do jednej nie jestem przekonana (młokosi - kiedyś przez takich miałam problem, rozwiązali firmę i mi nie chcieli poprawić spapranej roboty) a drudzy to ... bardzo miły pan w średnim wieku pracujący w wodociągach i robiący na "fuchy" takie rzeczy. Czekam jeszcze na wycenę tych młokosów.

lenka - teraz Ci nie powiem, bo nie wiem, muszę zmierzyc.