mirela99 31.08.2012 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 w przyszłym tygodniu ma być materiał na fotele . I lampki takie nad okno w kuchni. I skygarden będzie za ... 48 dni (przedłużył się czas dostawy) i w poniedziałek drugi leżak wraz z nowym stelażem do pierwszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 31.08.2012 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 I skygarden będzie za ... 48 dni (przedłużył się czas dostawy) wow oryginał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 31.08.2012 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Mirelko pokój Małej jest obłędny:jawdrop:zakochałam się w nim... Dzięki za namiar na Pikawę:hug:dawno nie jadłam tak pysznej szarlotki z lodami, kawa i lody też doskonałe, no i wogóle bardzo sympatyczne miejsce, my byliśmy tam 4 razy - zawsze w środku bo tam przyjemniej niz na zewnątrz;) ale fajne te ikeowskie blaszaki no i kolor przyjemny mają! a czarna trawa - genialna! Mirelko ja mam ogromne 4 sosny i pod nimi nasadzenia - hosty, wrzosy, hortensje, azalie, różaneczniki, barwinek i bluszcz a i jeszcze coś co nie wiem czym jest i wiciokrzew no i perisy i andromede, jest sporo roślin lubiących kwaśne podłoże, jak Będziesz chciała to mogę Ci szczegółowe fotki tego wszystkiego mailem posłać. Udanej imrezki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 03.09.2012 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 wow oryginał? reni, no coś Ty. Dla mnie instpirowana kosztuje masę ... Mirelko pokój Małej jest obłędny:jawdrop:zakochałam się w nim... Dzięki za namiar na Pikawę:hug:dawno nie jadłam tak pysznej szarlotki z lodami, kawa i lody też doskonałe, no i wogóle bardzo sympatyczne miejsce, my byliśmy tam 4 razy - zawsze w środku bo tam przyjemniej niz na zewnątrz;) ale fajne te ikeowskie blaszaki no i kolor przyjemny mają! a czarna trawa - genialna! Mirelko ja mam ogromne 4 sosny i pod nimi nasadzenia - hosty, wrzosy, hortensje, azalie, różaneczniki, barwinek i bluszcz a i jeszcze coś co nie wiem czym jest i wiciokrzew no i perisy i andromede, jest sporo roślin lubiących kwaśne podłoże, jak Będziesz chciała to mogę Ci szczegółowe fotki tego wszystkiego mailem posłać. Udanej imrezki;) dzięki Anetko. Chętnie bym zobaczyła fotki. Najgorsze jest to, że mam tego bardzo dużo, nie chcę za bardzo mieszać różnych rodzajów roślin bo boję się, że będzie pstrokato. Do pikawy zawsze wracamy, nie wyobrażam sobie wyjazdy nad morze bez ich szarlotki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 03.09.2012 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 mirella dla mnie też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 03.09.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Mirelko to przyslij privem maila i podesle Ci zdjątka tylko muszę zrobić. U mnie założenie było takie, że kwitnie większość na biało i w fioletach, jedynie wrzosy i azalie no i rododendrony na różowo, mam sporo traw. Ja musiałabym mieć co najmiej 2 ogrody, uwielbiam Marjelki, taki ascetyczny i poukładany ale mój też mi się podoba. U mnie niemal całość to dzieło ogrodnika ale uważam , że aranżacyjnie nie wszystko panu wyszło więc wiosną trochę poprawię;)no i chcę założyć 2 dodatkowe rabaty - jedną z samymi trawami i wczesnowiosennymi kwiatkami - tulipany i szafirki, to planuję przed domem a w części ogrodowej chcę miec taki wiejski zakątek z onętkami, zawilcami,malwami, floksami, nawłocią i paprociami bo to są rośliny mojego dzieciństwa spędzonego u babci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 03.09.2012 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Przesłałam Ci Anetko . Ja mam kuzynkę, któa niedawno skończyła projektowanie ogrodów. Na szczęście mamy bardzo zbliżony gust więc pomaga mi. Jednak zdecyduje się na ten biału i rudbekie. Przynajmniej z tyłu. No i łąka kwietna albo jakieś łany traw (i tutaj muszę poszukać czegoś). Podobają mi się takie wysokie na ok. 20 cm, kładące się lekko na ziemi. Tylko zaobserwowałam u mnie w ogrodzie, że jak mam choć 1 metr nieużytkowy (czyli albo przykryty folią, deskami, albo niekoszony ) to zaraz zamieszkiwany jest przez nornice. I zastanawiam się, czy jak wkomponuję gdzieś łąkę kwietną albo właśnie te trway - to czy tym futrzakom nie zrobię przyjemnieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 04.09.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 eeee się przejmujesz Fajnie jest podziwiać polejne etapy, a nie tylko efekt końcowy Czekam z niewcierpliwością na jakieś foteczki nie można, bo nie został sfotografowany. Poza tym nie jest jeszcze tak okazały jak być powinien (za późno sadzony). Postaram się pstryknąć fotkę . Ale wolałabym go pokazać jak już będzie w towarzystwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 05.09.2012 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Cześć Mirelko, pozdrawiam pourlopowo Czekam niecierpliwie na zdjęcia materiału. Chyba odmienionymi fotelami kinowymi będziesz się mogła cieszyć jako pierwsza (ja pewnie jako ostatnia:rolleyes:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 06.09.2012 06:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 witam Dropku Wczoraj umówiłam się z panem od trawników. Chyba kiedyś wspominałam, że mam z tyłu żółtą plamę. Byłam pewna, że to przez suszę (nawet chciałam na już zakładać system). Okazało się że ... cała nasza działka kiedyś miała taką nieckę na samym środku, która szła wzdłuż działki (sam środek) aż do rowu melioracyjnego. Jak nasypaliśmy ziemi to chyba niedokładnie ją rozplantowaliśmy (albo się coś uklepało) i nadal mamy małą nieckę. Nie widziałam w tym nic złego ale ... Podczas deszczu woda spływa do tej niecki i po wyschnięciu tworzy skorupę. Bardzo twardą. I ziemię teraz trzeba rozpulchnić aeratorem. Po tym zabiegu trawnik będzie wyglądał fatalnie (ale to już jesień, mam nadzieję, ze na wiosnę wystartujemy z lepszymi efektami). Poza tym, aby ziemia się nie zbijała (z przodu nie mam niecki, nie żółknie , no może gdzieniegdzie, delikatnie) dowiedziałam się, ze trzeba co jakiś czas sypać jej piasek płukany (tak sypać jak się sieje ręcznie . A tam gdzie mam nieckę sypać piach zmieszany z ziemia popieczarkową (u nas jej dostatek). Więc będę rozpulchniać Musiliśmy nieźle z panem wyglądać: klęczeliśmy na ziemi, dłubaliśmy w niej, wąchaliśmy (czy nie ma grzybów), pan mierzył ph .... sąsiedzi już Pawłowi dogadują, że o trawnik dbam bardziej niż o niego . Wczoraj pod laskiem posadziłam nieco konwali (muszę kupić ogranicznik aby mi nie przechodziła na trawnik tylko aby szła w stronę lasku). No i szukam trawy, takiej do zasiania, aby jej nie trzeba kosić, aby się kładła tak ładnie jak na wydmach czy w lasach . A z fotelami stoję (muszę zadzwonić do pani od foteli i się umówić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 06.09.2012 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 To Ty Mirelko masz super z tym facetem, niestety Pan który do mnie przyszedł nie umial mi takich rzeczy podpowiedzić, stąd wniosek, wzięłam nieodpowiedniego pana, a z firmy która trawniki zakłada, powiedział tylko o tym torfie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 06.09.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Buziole zostawiam Ty mój specu od trawy (swoją drogą niezłe masz z nią historie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 06.09.2012 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Ależ pokój Młodej wyczarowałaś!!!:jawdrop::jawdrop:Obłędnie szałowy!:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 07.09.2012 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 dzięki rasiu Przyszedł drugi leżak. Nie będą jednak malowane na szaro .Będą powtórzone któreś kolory z salonu (limonka, fiolet, turkus). Poducha będzie jedna szara druga żółta (albo dwie szare). I mam małe reflektorki http://www.leroymerlin.pl/files/media/image/294/1217294/product/reflektorek-lea,original.jpg Nie wiem gdzie je dać. Do kuchni nad okno ... trochę małe (przymierzę i pstryknę fotkę), nad galeryjkę super ale ... biel nie jest taka biała jak ramki z galeryjki . Wiec stoją sobie i czekają .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 07.09.2012 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Fajna kula Buziaki zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 07.09.2012 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 biel nie jest taka biała jak ramki z galeryjki . Wiec stoją sobie i czekają .... aż przemalujesz ramki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 07.09.2012 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Czekam na fotę, może jednak kulka się wpasuje do kuchni bo całkiem fajna A co do trawy, masz już na oku jakąś pokładającą się, której nie trzeba kosić? Jak coś znajdziesz ciekawego to wklej mnie też kręci ten efekt traw na wydmach a konwalie uwielbiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 07.09.2012 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Mirelka nie bujaj Ja mam na białej ścianie białe ramki z Ikea (oczywiście idealnie białe nie są) i w pobliżu mam akrylową zabudowę białą (śnieżnobiałą). Całość wygląda tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 10.09.2012 05:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Lampy wiszą (powiesił je mąż pod moją nieobecność) w kuchni. Kupiłam 5 drzewek: miłorzęba, klona czerwonolistnego, jabłoń ozdobną, buka fastigiatę i wiąza: http://images42.fotosik.pl/568/6f49b5fad9f76188med.jpg I dla zniecierpliwonych - mini miskant gigantus , w przyszłym roku mam nadzieję będzie większy dużo . http://images43.fotosik.pl/1532/b7882de3b5e931a4med.jpg http://images47.fotosik.pl/1537/8d05833c555dbd5cmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 10.09.2012 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Ale się obkupiłaś i to wszystko na tej ogrodowej wyprzedaży? Pstrykniesz fotkę kuchni z kinkiecikami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts