admete 28.09.2012 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Przejrzałam nie mają tych czarnych Wiesz co zamawiaj Ja muszę na spokojnie przemyśleć te trawki, póki co jestem pewna tych czarnych bo chcę je dać na skarpę. A jakie masz Ty, z tych mniejszych? Kostrzewy itd...... Red Baron tez mi się podoba i też bym kupowała bez zastanowienia, ale u mnie był po 6 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 28.09.2012 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Są czarne?Pokaż mi linka, ja szukałam w trawach ozdobnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 28.09.2012 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Nie możesz patrzeć na samą ceną - patrz na wielkość doniczki i ilość sadzonek. Nawet nie ważne czy trawy są duże czy małe. Na barona uważaj, bo jest dosyć dużo tych niewybarwiających się. No i on musi na słońcu być aby dostać kolor.Czarna nie jest w trawach lecz w trawopodobnych http://ogrodytraw.eu/index.php?p466,ophiopogon-planiscapus-black-beard-czarna-trawaJa mam wydmuchrzycę piaskową (cudowna jest ale ekspansywna), red barona i turzyce the beatles. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 28.09.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Mirelko nie wiem czy ja ich nie wezmę w takim razie - ale nie będziemy już kombinować tylko zamówię do siebie, ile się płaci za przesyłkę? Zależy od ilości czy nie? I jak szybko wysyłają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 02.10.2012 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Fotele gotowe (tzn. pomalowane). W tym tygodniu zawożę je do tapicera. I mam problem, bo one były na łukach łądnie zszyte zszywkami. A mi pan powiedział że tak się nie da(???) i że muszę takie cholerstwo dać: http://www.hurtowniatapicerska.pl/product/image/803/1_3a5031c8c029.jpg chyba się załamię . To jest plastikowe dziadostwo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.10.2012 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 (edytowane) Dlaczego plastikowe To jakaś ściema. Jak to się ma trzymać? Zawsze myślałam, że to są takie pineski tylko dłuższym kolcem. Nawet kiedyś miałam paczuszkę. TU http://www.hurtowniatapicerska.pl/tasma-ozdobna-metalowa-z-gwozdziami.html jest napisane, że to jest [h=2]TAŚMA OZDOBNA METALOWA z gwoździami[/h] Edytowane 2 Października 2012 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 03.10.2012 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Miałam taką w ręce. ...i byłą plastikowa, metalowe są te gwoździe . Ona musi być ekastyczna - pewnie dlatego to plastik . Będę szukałą tapicera który zrobi mi to tak jak w oryginale - same gwoździe . No chyba, że te są inne ... ale i tak jakoś ta taśma mi się nie widzi, nie pasuje mi do nowoczesnych foteli .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 03.10.2012 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Mirelko Ale mamy pogodę Mam nadzieję że do weekendu się rozpogodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 03.10.2012 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Mirelko, ja taką taśmę dałam na drzwi i zapewniam że była metalowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 03.10.2012 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 hmmm... poszukam ... ale ona ni jak mi się nie widzi . Wolałabym świecące lub czase pinezki co jakiś czas .... Aga - od jutra ma być ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 03.10.2012 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 mirelko, ja miałam taką srebrną taśmę. I na pewno była metalowa!Może jeszcze mam gdzieś jakąś resztkę, to się upewnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 03.10.2012 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 hmm... podjadę gdzie indziej i podpytam .... Kurcze jak wrzucić plik pdf ? Mam zeskanowany projekt ogrodu i nie potrafię go wrzucić .... Poradzicie coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 03.10.2012 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Cześć Mirelko, poczytałam i podziwiam, ze umiesz tak sobie zorganizowac czas, że masz czas dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 03.10.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 A możesz go zeskanować jeszcze raz - w formacie jpg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 03.10.2012 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 chyba nie - nasz skaner jest cholernie skomplikowany ... może pójdę pogrzebię jednak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 03.10.2012 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Mirelko ja mam taka taśmę w fotelu, jest srebrna i metalowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 03.10.2012 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 hmm... podjadę gdzie indziej i podpytam .... Kurcze jak wrzucić plik pdf ? Mam zeskanowany projekt ogrodu i nie potrafię go wrzucić .... Poradzicie coś ? Otwórz plik i zrób zrzut ekranu (prt sc). To wklej np. w paincie, zapisz w jpg. Ja tak często robię jak czegoś nie mogę skopiować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 03.10.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Otwórz plik i zrób zrzut ekranu (prt sc). To wklej np. w paincie, zapisz w jpg. Ja tak często robię jak czegoś nie mogę skopiować i widzisz, zawsze chętna do pomocy:yes: sorki mirella za prywatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 03.10.2012 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 chyba mam dzięki nihiru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 03.10.2012 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Lasek z wejmutek już jest (około 400m2). Mają one po 3-6 metrów. Mam wielki problem jak zagospodarować teren pod nimi(obecnie chwasty i ... conieco maślaków). Podobały by mi się tam hosty (kilka dużych wsadziłam) i kminię nad miskantem cukrowym lub wydmuchrzycą. Może wydmuchrzyca nie rozszaleje się za bardzo bo tam wilgość i półcień ... sama nie wiem, to na razie wolne myśli ...Kolejną rzecz która obecnie rośnie to brzoza (zwykła) około 6-8 metrów. Chcę obok niej dosadzić 2 doorenbosy a pod nimi może lawendę (pięknie wygląda filetowa lawenda na tle białych pni).Mam jeszcze miskanty gigantyczne (sadzone w tym roku), wśród nich buk Dawyck, za nimi będzie bukowy żywopłot (za tydzień - dwa sadzimy). Przed miskantami widziały by mi się inne trawy. Ogólne założenie - mało kwiatów, jak już to takie kwitnące na biało ewentualnie fioletowo-niebiesko. Wyjątek - ciemna rudbekia (kocham je). I masa traw - różnych. Mam też super owocujące 3 leszczyny (ogałacam je od dołu aby lepiej się wokół kosiło).Niestety sąsiedztw nie za ładne (po prawej pieczarkarnia, po lewej warsztat i ogólny nieład). Stąd żywopłot (choć jestem przeciwniczką). Dam go tylko tam, gdzie jest niezbędny (jeden sąsiad do połowy się od nas odgrodził tujami (strona przy brzózkach).- więc nie będę tak nic sadziła.Mam do zagospodarowania skarpę przy tarasie (taras będzie rozbudowany wiosną i zadaszony, z clematisem) i cały przód. Na razie 80% mojej działki to idealny trawnik. Jest go za dużo, za dużo z nim roboty, stąd pomysł na trawy ozdobne. Góra projektu to południe.http://imageshack.us/a/img19/9237/skmbt42312100317360.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts