silver111 11.10.2010 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Witam. Mam dom przykryty niemiecką karpiówką położoną na zaprawie. Jakieś 5-7 lat temu dach został na nowo przekryty. Połowa poddasza jest użytkowa, drugą połowę chciałbym zaadoptować w najbliższym czasie. Podczas przekrywania nie była położona folia (dach przekrywał fachowiec starej daty). Spotkałem się z wieloma pozytywnymi opiniami na temat takiej starej karpiówki.I tu moje pytanie. Czy zrywać karpiówkę i kryć dach np. blacho-dachówką? Czy może zaoszczędzić jeszcze i kryć nową dachówką ceramiczną?A może zostawić istniejące pokrycie i zamontować od spodu (owijając krokwie od spodu) folię wysokoparoprzepuszczalną?Obecnie dach jest szczelny, dachówki trzymają się mocno. Mam do zrobienia kominy ale to inna historia. Były by i do zrobienia również przy zmianie pokrycia. Proszę o poradę.silver111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts