ekokamil 11.10.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Witam, Za tydzień miałem mieć robione tynki wewnętrzne, cementowo wapienne.Trochę się teraz boję czy te tynki mi nie poodmarzaja i trzeba je potem będzie robić drugi raz.Pogoda jaka jest wszyscy widzą, w nocy przymrozki a ja nie mam jeszcze działającego ogrzewania. Poniżej jakiej temperatury nie powinno się tynkować? Z góry dziękuję za konstruktywną odpowiedź.Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 11.10.2010 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 ..Żeby w domu w którym jak podejrzewam masz juz drzwi i okna , temperatura spadła poniżej zera to na zewnątrz musiałby być mróz rzędu -10 st przez jakieś kilka dni . Wydaje mi się, że przy takich nocnych przygruntowych przymrozkach nic nie grozi Twoim tynkom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 11.10.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 dziś ekipa skończyła robić nam tynki wew cem-wap. w trakcie prac ekipy usłyszałąm w tv prognozę pogody i mnie zmroziło... pytałam dokłądnie o to samo- dom nieocieplony z zewnątrz, nieogrzewany- są okna i drzwi zew. podobno nic tynkom cem wap nie grozi- w trakcie prac Panowie grzali w domu (nocowali w nim)- wg wykonawcy największa wilgotnośc byla w trakcie nakładania i wtedy grzali. teraz tynki dalej wysychają spokojnie i podobno bezproblemowo- nocne przymrozki mają im nie zaszkodzić- mnie wykonawca uspokajał o ich jakość w oparciu o swoje wcześiejsze doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrs82 11.10.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 dobrze mówi. u nas robili tynki w marcu i było +5 stopni, trzy dni po skończeniu temperatura spadła do -9 stopni i tynkom nic to nie zaszkodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekokamil 12.10.2010 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Dziękuje wszystkim za odpowiedz, uspokoiliście mnie trochę Monika.Sz-a - a czym u Ciebie grzali w domku ci tynkarze? Ja zastanawiam się nad zakupem kilku farelek i dogrzewaniem w ten sposób w razie spadków temperatury. Problem z farelkami jest taki ze raczej nie zostawię ich włączonych na noc a wtedy najbardziej potrzebne :/ Ma ktoś lepszy pomysł? Pozdrawiam wszystkich, Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 12.10.2010 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 U mnie pod koniec tynkowania wewnątrz złapał mróz.Nic się nie stało, wszystko OK ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 12.10.2010 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 z tego co zerknęłam to mieli elektryczną nagrzewnicę i tym grzali do dośc przyjemnej temperatury w budynku. Jednak tj wspominałam- w trakcie pracy ekipa nocowała na budowie- kilka dni temu skończyli i nie grzeję- obawiałam się włączania jakiś sprzętów w niepilnowanym domu.. Jedak niejednokrotnie byłam uspokajana o losy tynków w nocne przymrozki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekokamil 12.10.2010 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Super!Bardzo dziekuje. Pozdrawiam,Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts