Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy obecne nocne przymrozki zaszkodzą tynkom wewnętrznym?

ekokamil

Recommended Posts

Witam,

Za tydzień miałem mieć robione tynki wewnętrzne, cementowo wapienne.

Trochę się teraz boję czy te tynki mi nie poodmarzaja i trzeba je potem będzie robić drugi raz.

Pogoda jaka jest wszyscy widzą, w nocy przymrozki a ja nie mam jeszcze działającego ogrzewania.

Poniżej jakiej temperatury nie powinno się tynkować?

Z góry dziękuję za konstruktywną odpowiedź.

Kamil

dziś ekipa skończyła robić nam tynki wew cem-wap.

w trakcie prac ekipy usłyszałąm w tv prognozę pogody i mnie zmroziło... pytałam dokłądnie o to samo- dom nieocieplony z zewnątrz, nieogrzewany- są okna i drzwi zew.

podobno nic tynkom cem wap nie grozi- w trakcie prac Panowie grzali w domu (nocowali w nim)- wg wykonawcy największa wilgotnośc byla w trakcie nakładania i wtedy grzali. teraz tynki dalej wysychają spokojnie i podobno bezproblemowo- nocne przymrozki mają im nie zaszkodzić- mnie wykonawca uspokajał o ich jakość w oparciu o swoje wcześiejsze doświadczenia

Dziękuje wszystkim za odpowiedz, uspokoiliście mnie trochę :)

Monika.Sz-a - a czym u Ciebie grzali w domku ci tynkarze? Ja zastanawiam się nad zakupem kilku farelek i dogrzewaniem w ten sposób w razie spadków temperatury. Problem z farelkami jest taki ze raczej nie zostawię ich włączonych na noc a wtedy najbardziej potrzebne :/

Ma ktoś lepszy pomysł?

Pozdrawiam wszystkich,

Kamil

z tego co zerknęłam to mieli elektryczną nagrzewnicę i tym grzali do dośc przyjemnej temperatury w budynku. Jednak tj wspominałam- w trakcie pracy ekipa nocowała na budowie- kilka dni temu skończyli i nie grzeję- obawiałam się włączania jakiś sprzętów w niepilnowanym domu.. Jedak niejednokrotnie byłam uspokajana o losy tynków w nocne przymrozki.