JacekWW 11.10.2010 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Co zrobić w przypadku budowy ocieplanego wiatrołapu na działce ,dostawianego do domku. Zarówno zewnętrzna i wewnętrzna ściana będzie z płyt OSB a w środku planuję ocieplić wełną . Wiem o potrzebie montażu "foli" od strony wewnętrznej przed wełną. Jednak martwi mnie brak wentylacji i ewentualne problemy z tego wynikające.Czy można jeszcze uratować sytuację np nawiercając kilka otworów (równo rozmieszczonych) w płycie OSB ściany zewnętrznej? Gdzie ewentualnie umieścić izolację z folii na ścianie zewnętrznej. W tym momencie jestem na etapie obicia konstrukcji płytami OSB od zewnątrz. Chciałem zrobić tak: (kolejność od zewnętrznej ściany) Styropian(metoda lekka sucha)- stelarz( małe szczeliny) - folia wiatroizolacyjna - płyta OSB - wełna - folia paraizolacyjna ( mam zwykłą folie z castoramy, sprzedawca mówił, że się nadaje) - płyta OSB (no i właśnie..czy te otwory cokolwiek dadzą?) (z zewnątrz wiatrołap ma być osłonięty daszkiem z onduliny - około 1,5 metra) Pozdrawiam. Jacek Włodarczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts