melmunda 11.10.2010 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Witam. Mam mały problem, chciałem zbić kafelki i położyć na ściany tynk, lecz kafelki sa tak mocno przytwierdzone że nie dam rady ich chyba zbić. Więc mam pytanie czy da rade położyć tynk bezpośrednio na te kafelki które sa do polowy sciany, reszta jest "goła". Jestem uczniem, więc jak najtaniej by sie przydało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crab 11.10.2010 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 (edytowane) Każde kafelki da się skuć, jak pod krawędź włożysz przecinak i walniesz kilka razy młotkiem to nie ma siły by nie odpadł Nie możesz pożyczyć zwykłego najtańszego młota elektrycznego? Kosztuje taki w markecie 200zł może ktoś ze znajomych ma? W wypożyczalni wezmą za dzień jakieś marne grosze. Kafelki a zwłaszcza szkliwione nie mają zbyt dobrej przyczepności, ale są kleje do układania płytek na starej glazurze. Być może po przeciągnięciu takim klejem będzie można po wyschnięciu rzucić na to tynk ale niech praktycy się wypowiedzą Pytanie czy nie wyjdzie Ci zbyt duża różnica poziomów? W starym budownictwie często glazura wystawała dobre 3cm od tynku. Czy tego tynku nad glazurą nie będzie 5cm? Edytowane 11 Października 2010 przez crab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts