lilan 11.10.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Pytanie dotyczy ogrzewania budynku, który jest w trakcie docieplania, położone są kafle w łazienkach i na podłodze w holu, wiatrołapie i kuchni. Czy jeśli budynek nie będzie ogrzewany zimą nic się złego z nimi nie stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 11.10.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Uruchom ogrzewanie na 5oC - nie zbankrutujesz a będziesz spać spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 11.10.2010 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 A drzwi wewnętrzne masz już wstawione? My grzaliśmy jedną zimę niezamieszkany dom, żeby drzwi się nie wypaczyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 12.10.2010 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Trzeba pamiętać aby zablokować wentylację, pozatykać kratki i sprawdzić szczelność okien.Przy dużych mrozach można by coś załączyć, ale jak dom ocieplony to może wcale nie będzie trzeba dogrzewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paul997 12.10.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 No nie za bardzo z tym uszczelnieniem. Wilgoć z domu musi gdzieś uchodzić. My się tak szczelnie zamknęliśmy, a potem na futrynach zaczął wyłazić grzybek. Trzeba było okna lekko rozszczelnić. Lepiej jednak się troszkę dogrzać - choćby kozą. Aha, na mróz bardzo wrażliwy jest wodomierz - szczęście, że zauważyliśmy mały wyciek na zaworze zaraz za wodociągiem, bo byłaby powódź... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 12.10.2010 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 No najlepiej to grzać i wentylować, ale to niemały koszt.Co do wodomierza to przerabiałem to już raz, musiałem wymienić ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redlum 12.10.2010 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 może trochę nie w temacie - ale kiedy włączyliście wentylacje mechaniczną? Ja się zdecydowałem grzać w domu - chociaż w środku nic nie ma - tak zwany stan deweloperski. Teraz się zastanawiam - czy włączać tez rekuperator - czy może rozszczelnić okna na zimę? Jedni mówią - że wentylacje mechaniczna włączać wtedy gdy remont będzie skończony - bo można zapaskudzić kanały/rekuperator pyłem z budowy i wykańczania domu. Zaś inni piszą że to bujdy i nic się nie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 12.10.2010 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Reku można uruchamiać okresowo np. na godzinę czy dwie co jakiś czas przy pomocy prostego programatora. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 12.10.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 (edytowane) Reku można troszkę "zepsuć" tzn wyłączyć wentylator nawiewny i wręcz zatkać kanały nawiewu. A wtedy żaden pył nie jest straszny. Jeśli cokolwiek się osadzi to tylko po stronie wywiewu. Edytowane 12 Października 2010 przez orko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 12.10.2010 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Oraz w okolicy wszystkich szpar, którymi powietrze do środka zostanie wciągnięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts