Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pokazcie swoje tapety w paski, czy sa modne?

gabriela

Recommended Posts

• 3 weeks później...

właśnie i ja chcę kupić tapetę w pasy i położyć ją na ścianie w kuchni. Szukam czegoś właśnie w pasy i to najchętniej z kolorem bordowym. Znalazłam taką z AS Ceation i Sommeraktion. Nie mam możliwości zobaczyć jej jednak na żywo :-( i trochę mam obawy czy ten bordo to przypadkiem nie wsciekła czerwień :-o A moze znacie w Warszawie jakiś dobrze zaopatrzony sklep z tapetami tej firmy? Chodzi mi konkretnie o te:

http://alletapety.pl/sommeraktion-delight-0388330-ps-tapety-scienne-p-4307.html?cPath=235

http://alletapety.pl/esprit-141743-winylowe-tapety-na-flizelinie-p-2395.html?cPath=198

Edytowane przez edak

Znam oba te wzory, i na pewno nie jest to wściekła czerwień. Choć jedno jest pewne, ta z sommeraktion delight jest jednak ciemniejsza i bardziej 'bordowa' niż ta z esprita V.

Dodatkowo nie wiem czy wiesz, ale producent opublikował zdjęcia aranżacji tapet z katalogu sommeraktion.

Tylko nie wiem czemu jest one takie blade :/ W katalogu wygląda dużo lepiej, kolory są mocniejsze, nie tak jak tutaj wypłowiałe.

Aż zadzwoniłem do znajomego który pracuje w sklepie z tapetami, bo sam te wzory widziałem już jakiś czas temu, i powiedział mi, że kolory samego bordo praktycznie się nie różnią, choć ze względu na to, że na delighcie pas bordowy jest szerszy niż na espricie całość tapety sprawia wrażenie ciemniejszej.

• 3 weeks później...