Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

W jak szybkim czasie macie zamiar skonczyc budowe i mieszkac

Recommended Posts

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gdybym był bogaczem..... Jabada, jabada, jabada ...BUM! Nie jesteśmy :cry: a w przypadku polskiej rzeczywistosci wszystko nabiera innego znaczenia począwszy od finansowej płynności , nastrojów pani urzędniczki po fachowość budowlanców i naszym stanie psycho - fizycznym kończąc. Każdy marzy o HAPPY ENDzie we własnym DOMU :D My rozpoczeliśmy jesienią 2003 , a skończymy ... no właśnie sami chcielibyśmy wiedzieć :( kiedy ?

Niestety, terminy zależą głównie od finansów. Dlatego w tym roku tylko fundamenty i być może stan surowy otwarty, a w przyszłym roku kredycik i reszta budowy. Mój mąż twierdzi, że Gwiazdkę 2005 spędzimy już w domku :wink: . Nie wiem, czy mu wierzyć, ale staram się tej myśli trzymać :)

Budowa ruszyla w lipcu 2003r.

obecnie zamykamy stan surowy: okna, drzwi.

W tym roku planujemy wykonanie elewacji, instalacji, tynki wewnetrzne

oraz ogrodzenie i otoczenie - ogród.

Rok 2005, jesien - byc moze przeprowadzka????

Kupiłem w stanie surowym zamkniętym w grudniu 2003. Chyba mi się w miarę udało policzyć koszty do kredytu, więc jest szansa, że wyrobię się z kasą.

Start wykańczania: koniec stycznia 2004

Planowany koniec: II połowa 2004.

Nadmieniam, że momentami pracowało u mnie ponad 10 osób. Co ciekawe, na przeważającą ilość wykończeniówki (bez co, okien i parkieciarzy) mam jedną ekipę i co ciekawe kosztowo wyszli niżej, niż jakbym brał pojedynczo (spora ekipa, właśnie budują 2 bloki, więc w zimie mieli mniej roboty)

My zaczęliśmy w kwietniu 2003 a chcemy się wprowadzić w czerwcu 2004. Stan wykończenia- wszystko (podłogi, kuchnia, łazienki)- oprócz mebli (za wyjątkiem tych które posiadamy- bardzo skromnie). Ogród - pobojowisko. Zewnętrze - będzie tynk niewiem czy uda się z kostką.

ALE I TAK MYŚLĘ ŻE NIEŹLE.