Jerry304 12.10.2010 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Tynkować czy nie?Może są jakieś preparaty polepszające parametry zaprawy ?Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bochyn 15.10.2010 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 witam,mam podobne pytanie jak kolega powyzej z tym ze podam moze wiecej szczegolow,dom stan surowy zamkniety, nieogrzewany.ekipa proponuje tynkowac i suszyc nagrzewnicami.pomijajac koszt pradu jakie skutki uboczne moga spotkac moje tynki,jak dlugo powinny schnac i w jakiej temperaturze,czy bedzie to mialo jakies negatywne skutki dla welny ktorym jest ocieplone poddasze- welna nie jest jeszcze zabudowana plytami k/g - nie bedzie wchlaniala wilgosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 15.10.2010 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 A będzie mróz ?Ile stopni ?Oczywiście nie wiemy.Jeżeli chodzi o tynki to lepiej że nie schną gwałtownie , nie trzeba polewać wodą.Małe przymrozki nie szkodzą, Jeżeli przyjdzie mróz to przecież od razu nie przemrozi ścian.Żeby tynki schły nie musi być +20 stopni wystarczy dobra wentylacja.Jak nie zależy na czasie to zostawić tynki na wiosnę , ale czekać do maja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 21.10.2010 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 witam, mam podobne pytanie jak kolega powyzej z tym ze podam moze wiecej szczegolow, dom stan surowy zamkniety, nieogrzewany. ekipa proponuje tynkowac i suszyc nagrzewnicami. pomijajac koszt pradu jakie skutki uboczne moga spotkac moje tynki, jak dlugo powinny schnac i w jakiej temperaturze, czy bedzie to mialo jakies negatywne skutki dla welny ktorym jest ocieplone poddasze - welna nie jest jeszcze zabudowana plytami k/g - nie bedzie wchlaniala wilgosci? tynkowanie na jesien to najlepszy okres na te roboty, lekkie nagrzewanie nie zaszkodzi i nie będzie mialo wplywu na tynki, schnąc sa beda przez cala zie i dobrze bo powol beda oddawać wilgoć, a mroźne, suche powietrze nie będzie dostarczyc wilgoci z zewnatrz. nie wiem co za idiota poradzil Ci ułozenie wełny przed tynkami bo jak nasiąknie wilgocia to bedzie bardzo trudno ja wysuszyć - wieksza część pewnie bedzie do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-26 16.11.2010 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 A czemu ma nasiakąc wełna?Po prostu daj na nia folie paroizolacyjna jaka daje sie pod regips i po kłopocie, ponadto nalezy uchylac okna aby sie wietrzyło.Co do tynkowania to uwazam ze jest odpowiednia temperatura teraz w razie przymrozków dogrzewać.Bynajmniej lepsza pogoda niz w upalne dni gdzie tynki schna błyskawicznie co powoduje skurcze i pekniecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lais 17.11.2010 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Można śmiało tynkować, pod warunkiem dodania do zaprawy domieszki zastępującej wapno (płynnej lub w proszku), w zależności od rodzaju domieszki chroni ona zaprawę do - 2 lub do - 8 stopni C pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts