zen61 12.10.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 (edytowane) Witam, nie wiem czy moderator nie przeniesie mojego postu w inne miejsce. Chciałem napisać w innym dziale - wymiana doświadczeń. A może ten dział tylko dla doświadczonych. Chciałem się poradzić w kwestii zaworu zwrotnego do okapu, w myśl instrukcji powinienem go zamontować podobno w celu zabezpieczenia się przed tzw cofką która często się w lecie zdarza. Przynajmniej tak myślę. Jednak mam pewne obawy, ponieważ moja "luba" często zapalając gaz kuchenki gazowej nie zawsze pamięta aby włączyć okap który spełnia zadanie wyciągu. Jeżeli jest zawór zwrotny to jest wentylacja zamknięta. Natomiast jeżeli go nie ma to jest szansza że co nie co tych spalin, może uchodzić przez ten otwór między silnikiem. Proszę poradźcie mi co jest lepsze notaż zaworu czy nie montować? Pozdrawiam. Edytowane 12 Października 2010 przez zen61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek1111 12.10.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Zainstaluj elektroniczny czujnik temperatury, ktory po wlaczeniu kuchenki, automatycznie uruchomi 1 bieg silnika.Jak kobita wylaczy kuchenke, to temperatura w okapie spadnie i czujnik wylaczy silnik wyciagu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zen61 13.10.2010 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Dzięki, a może mógłbyś polecić mi takowy elektroniczny czujnik temperatury. Byłbym b. wdzięczny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crab 13.10.2010 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Jeśli masz trochę zacięcia do elektroniki to http://www.elportal.pl/pdf/k07/66_096.pdf w sklepie avt kupisz kit, nie wiem czy jest dostępny w wersji zmontowanej. Zawsze możesz zadzwonić i się zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zen61 14.10.2010 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Dziękuję za porady. Lecz pomyślałem sobie że dla pewności i słuszności działania tego zaworu. To poczekam aż zamontuję sobie elektroniczny czujnik dla okapu, a następnie założe zawór zwrotny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts