jarett 13.10.2010 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Planuję jeszcze w tym miesiącu ogrodzić działkę (oprócz frontu). Zależy mi na estetyce, nie wierzę w jakąkolwiek zabezpieczającą rolę siatki - prawie wszystko można przeciąć lub przeskoczyć. Zastanawiałem się nad ogrodzeniem panelowym ale jest stosunkowo drogie, chyba, że jakieś szemrane z castoramy. Ale zainteresowała mnie też siatka Betafence Pantenet (ze wskazaniem na Family) - jest ładna, można ją instalować bez naciągu. Pytanie tylko jak to się sprawuje. Widziałem kilka ogrodzeń z tego typu siaki (nie wiem czy oryginalny Betafence i jaki rodzaj) i były one dość strzaskane - pogięte, powyciagane. W sumie 2,5 mm średnicy to niedużo, mam wrażenie, że wystarczy się dobrze oprzeć żeby się odkształciła. No ale jest 3x tańsza od paneli. Pytanie do użytkowników - jak ta siatka rzeczywiście się sprawuje? czy jest taka delikatna na jaką wygląda? ile płaciliście za ogrodzenie? A może lepiej kupić najtańszy nawet panel? Zdjęcia mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bekaert 25.10.2010 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Family jest dobrym wyborem. Jednak warto użyć oryginalnych słupów Bekaclip, które znacznie ułatwiają montaż i ewentualne korekty naciągu. 2,5mm dla siatki zgrzewanej spokojnie wystarcza. Po odkształceniu w przypadku oparcia się o siatkę pojawi się delikatne wybrzuszenie które jednak można skorygować kleszczami dostępnymi u dystrybutorów Betafence. W najtańsze panele nie inwestowałbym osobiście ze względu na jakość spawów, wykonania powłoki oraz prostoliniowości paneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 25.10.2010 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 O w końcu ktoś kompetentny się odezwał ile może kosztować wykonanie takiego ogrodzenia "na gotowo", bez podmurówki - 60m ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bekaert 25.10.2010 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 material w zależności od wysokości od 38zł-60zł. cen robocizny w twoich rejonach nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 25.10.2010 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 myślę, że wysokość koło 160cm będzie ok. Szczerze mówiąc nie wiem jaka to jest "standardowa". Ostatnio jeden wykonawca mi zaśpiewał 1800 zł za samą robociznę czyli 30 zł/m, ale dla klasycznej, naciąganej siatki. To realne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bekaert 25.10.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 u nas od 25-30 zł więc jak najbardziej, tyle że po naszej stronie jest beton pod słupki. W Psarach jest przedstawiciel Betafence więc zobacz co zaproponuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 25.10.2010 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Ano właśnie - a tamten chciał 1800 za samą robotę a materiały całe po mojej stronie. Dzięki za info o Psarach. Spróbuję do nich uderzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Briksdal 10.04.2013 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Czy robiliście podmurówkę pod Pantanetem Family? Ogrodzenie zamierzam obsadzić pnączami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drza 27.11.2018 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 Przymierzam się do zakupu siatki PANTANET FAMILY. Może ktoś podzielić się swoimi doświadczeniami odnośnie tej siatki? Zastanawiam się właśnie nad tą siatką albo zwykłą plecioną, ale grubszą - 3,5mm. Pantanet family ma grubość tylko 2.5mm i to mnie trochę martwi, czy siatka jest wytrzymała. Doradźcie mi proszę co wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts