Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Betafence Pantanet - jak się sprawuje

jarett

Recommended Posts

Planuję jeszcze w tym miesiącu ogrodzić działkę (oprócz frontu).

Zależy mi na estetyce, nie wierzę w jakąkolwiek zabezpieczającą rolę siatki - prawie wszystko można przeciąć lub przeskoczyć.

Zastanawiałem się nad ogrodzeniem panelowym ale jest stosunkowo drogie, chyba, że jakieś szemrane z castoramy.

Ale zainteresowała mnie też siatka Betafence Pantenet (ze wskazaniem na Family) - jest ładna, można ją instalować bez naciągu.

Pytanie tylko jak to się sprawuje. Widziałem kilka ogrodzeń z tego typu siaki (nie wiem czy oryginalny Betafence i jaki rodzaj) i były one dość strzaskane - pogięte, powyciagane. W sumie 2,5 mm średnicy to niedużo, mam wrażenie, że wystarczy się dobrze oprzeć żeby się odkształciła. No ale jest 3x tańsza od paneli.

Pytanie do użytkowników - jak ta siatka rzeczywiście się sprawuje? czy jest taka delikatna na jaką wygląda?

ile płaciliście za ogrodzenie? A może lepiej kupić najtańszy nawet panel?

Zdjęcia mile widziane.

• 2 weeks później...
Family jest dobrym wyborem. Jednak warto użyć oryginalnych słupów Bekaclip, które znacznie ułatwiają montaż i ewentualne korekty naciągu. 2,5mm dla siatki zgrzewanej spokojnie wystarcza. Po odkształceniu w przypadku oparcia się o siatkę pojawi się delikatne wybrzuszenie które jednak można skorygować kleszczami dostępnymi u dystrybutorów Betafence. W najtańsze panele nie inwestowałbym osobiście ze względu na jakość spawów, wykonania powłoki oraz prostoliniowości paneli.

• 2 years później...
  • 5 years później...
Przymierzam się do zakupu siatki PANTANET FAMILY. Może ktoś podzielić się swoimi doświadczeniami odnośnie tej siatki? Zastanawiam się właśnie nad tą siatką albo zwykłą plecioną, ale grubszą - 3,5mm. Pantanet family ma grubość tylko 2.5mm i to mnie trochę martwi, czy siatka jest wytrzymała. Doradźcie mi proszę co wybrać.